Golf

Pred slovenskim golfom svetlejša prihodnost?

Ljubljana, 12. 11. 2015 08.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski golfist Tim Gornik si je v 2. krogu kvalifikacij European Toura zagotovil preboj na zaključno kvalifikacijsko dejanje in ima možnost, da bi prihodnjo sezono nastopal v tekmovalno gledano, drugi najmočnejši seriji na svetu.

Igranje golfa ima v slovenskem prostoru še naprej negativen prizvok. Šport snobov, šport za bogate in še bi se našla, kakšna negativna na račun starodavne igre. A dejstvo, da je na vsakem turnirju elitne serije PGA vsaj 100 kandidatov za zmago, pove ogromno. Nekaj podobnega velja tudi za European Tour, kjer bi lahko z dobrimi igrami na zaključku kvalifikacij, v prihodnji sezoni igral tudi Slovenec Tim Gornik.

Tim Gornik
Tim Gornik FOTO: Mirko Kunšič

Gorenjec je namreč izvrstno opravil z uvodom v kvalifikacije, v 2. krogu le teh pa je na igrišču Lumine Golf&Beach Club v španski Tarragoni, potrdil izvrstno formo in se z rezultatom -12 v štirih turnirskih dneh, uvrstil na zaključki kvalifikacijski turnir. Prvi in drugi dan je igral 67, odločilni rundi pa 69. Z 272 udarci si je z Markom Leskeyjem, Charlijem Fordom in Garyjem Kingom delil 9. mesto na turnirju in si zagotovil napredovanje. "Ta teden sem igral zelo konstantno, zadel sem veliko fairwayev in veliko zelenic, ter tudi zadel kar nekaj patov za birdie. Vreme je bilo vse štiri dni idealno za igro, in popolnoma brez vetra. To se je poznalo na rezultatih, kajti ponavadi tukaj zelo piha in je igrišče temu prilagojeno. Najbolj mi bo v spominu ostala 17. luknja, kjer sem zadnji dan zadel 15-metrski pat za birdie in si zagotovil napredovanje v naslednji krog," je za 24ur.com povedal Gornik.

Uvrstitev na zaključni kvalifikacijski turnir, ki bo obenem tudi največji turnir njegovega življenja. Z morebitnim prebojem na European Tour pa bi lahko popolni razcvet dožive tudi slovenski golf, v katerem mrgoli obetavnih mladih igralcev, ki pa v domovini ne najdejo pravega vzornika. Morebiti ga bodo lahko že v kratkem imeli ... Zaključni turnir v Gironi se začne 14. novembra, zadnje dejanje letošnjega 'Q Scholla' pa bo 19. novembra. "Sedaj sem že v Gironi, kjer se na igrišču PGA Catalunya začne zadnji krog kvalifikacij," je še dodal golfist z Bleda. Poslednja 'bitka' traja 6 rund, po treh pa je na vrsti rez.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1