Golf

In najboljši v St. Andrewsu je … Zach Johnson

St. Andrews, 21. 07. 2015 10.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški golfski as Zach Johnson je zmagovalec tretjega majorja letošnje sezone – Odprtega prvenstva Velike Britanije, ki se je odvijal na igrišču v St. Andrewsu. Omenjeni se je zmage veselil po dodatni igri, ki se je osvijala na 1., 2., 17. in 18. luknji.

Američan Zach Johnson, Južnoafričan Louis Oosthuizen in Avstralec Marc Leishman so po štirih rundah igrali -15. Turnir se je zaradi močnega deževja zavlekel za en dan. A v St. Andrewsu so dogodek brez težav podaljšali, gledalcem omogočili ogled velikega finala za vsega 10 funtov in v vetrovno – deževnih razmerah dogodek pripeljali h koncu. Pravzaprav so gledalcem omogočili spremljanje dramatičnega zaključka.

Zach Johnson
Zach Johnson FOTO: Reuters

Zmagovalec je bil namreč znan šele po dodatni igri na 1., 2., 17. in 18. luknji. Johnson je imel najbolj mirno roko, odigral udarec pod parom in se veselil zmage. Južnoafričan je igral par, Leishman pa udarec nad parom. Zach Johnson je za zmago na The Opnu prejel 1,65 milijona evrov. Za 39-letnika je to druga zmaga na majorju, saj je že leta 2007 osvojil Masters v Augusti.

"To so stvari o katerih sanjaš," je po zmagi povedal Američan in nadaljeval: "To so stvari, zaradi katerih garaš, da bi jih nekega dne dosegel. Ponosen sem, da mi je uspelo. Veliko je bilo namreč ljudi, ki so verjeli vame in me spodbujali, ko sem bil povsem na tleh. Veseli me, da bo poslej tudi moje ime izpisano na tablici, ki krasi pokal namenjen zmagovalcu The Opna." Zmagovalec Auguste in Odprtega prvenstva ZDA Jordan Spieth je turnir končal na četrtem mestu, ki si ga je z -14, delil z Avstralcem Jasonom Dayjem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3