Golf

FOTO: Gornik se je poslovil pokončno

Kent, 20. 06. 2013 20.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski golfist Tim Gornik je amatersko prvenstvo, ki se odvija na slovitem angleškem igrišču Royal Cinque Ports, končal v osmini finala. Zanj je bil usoden Anglež Neil Raymond.

Slovenski golifst Tim Gornik je uspešno nastopal na amaterskem prvenstvu, ki se odvija na slovitem igrišču Royal Cinque Ports na jugu Anglije. V tretjem krogu turnirja je s 5:4 (match play) ugnal Šveda Pontusa Gada in se uvrstil med 16 najboljših. 22-letnika je nato v četrtfinalu na igrišču, ki je leta 1909 in 1920 gostilo tudi Odprto prvenstvo Velike Britanije, čakal dvoboj z domačinom Neilom Raymondom, ki je bil s 3:2 boljši od Škota Adama Duntona.

Tim Gornik
Tim Gornik FOTO:

Raymond je bil na žalost slovenskega predstavnika na turnirju boljši v bitki za preboj med osem najboljših. Ugnal ga je s 7:6, in to je pomenilo, da slovenski golfist, ki je iz kroga v krog igral bolje, končuje tekmovanjem. Poleg Angleža so napredovali še Italijan Renato Paratore, Američan Jim Liu, Anglež Garrick Porteous, Francoz Paul Barjon, Finec Toni Haukula, domačin Max Orrin in Nick Marsh.

V zaključni del trideseti
Gornik se je v finalni del turnirja prebil z zelo dobro predstavo, saj je med 288 igralci po seštevnem delu turnirja z izkupičkom +3 zasedal 30. mesto, v match play pa se uvrsti 64 igralcev. Do sklepnega dela turnirja pa pot še zdaleč ni bila lahka. Na poizkusni rundi je veter pihal z močjo 50–60 milj na uro, v ponedeljek so se razmere nad igriščem v neposredni bližini mesta Kent nekoliko umirile (30 milj na uro), kar je bilo razvidno tudi iz dosežkov posameznikov.

Tim Gornik - 4
Tim Gornik - 4 FOTO:

Po ponedeljku mu je steklo
V ponedeljek je imel še nekaj težav z vetrom, rundo je končal s +9, rez pa je bil pri +3. Zato je potreboval v torek fenomenalno rundo in jo tudi dosegel. V skorajšnjem brezvetrju je zaigral kot najbolje zna. Na prvih devetih luknjah je zadel vse čistine in vse zelenice, dosegel 5 brdijev in obrnil pri -5. Izkupiček bi bil lahko še boljši, saj je šlo nekaj kratkih patov povsem po robu. Za zanesljivo uvrstitev je potreboval še brdie, ob bugiju in enem brdiju pa ga je bilo treba narediti na izjemno zahtevni 18. luknji. Po nekoliko ponesrečenem začetnem udarcu – drive je poletel naravnost v visoko travo – je nato član GC Bled z izjemnim udarcem žogo poslal dva metra od zastave in zadel še pat za brdie in -6. 66 je bil uro rekord igrišča.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja