Golf

Ana Kurnikova blestela na teniških terenih, Allan Kurnikov želi na golfskih

Palm Beach, 06. 06. 2013 21.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

8-letni Allan Kurnikov je zmagovalec US Kids European championshipa v konkurenci fantov, starih 8 let. Podatek ne bi bil prav nič posebnega, če ne bi šlo za brata nekdaj slavne ruske teniške igralke Ane Kurnikove, ki je pozno začel z igranjem, a hitro dosegel izjemno raven. Njegovi golfski cilji so jasni!

V golfskem svetu bi lahko v naslednjih letih zablesteli nekateri posamezniki, ki so tako ali drugače sorodstveno povezani z družinami teniških legend. Eden takšnih je tudi brat nekdanje zvezdnice svetovnega tenisa Ane Kurnikove. Allan Kurnikov je namreč zmagovalec turnirja US Kids European championship (U-8), ki se je pred kratkim zaključil na igrišču Longniddry Golf Cluba v Gullaneu. V Ameriki rojeni mladenič ruskih staršev je tridnevni turnir končal z izkupičkom –7, najbližji zasledovalec je igral –3, in s tem že dokazal, da se ekspresno golfsko razvija.

Brat Ane Kurnikove želi delati podobne korake kot njegova bolj slavna sestra.
Brat Ane Kurnikove želi delati podobne korake kot njegova bolj slavna sestra. FOTO: Reuters

Z igranjem je namreč začel zelo pozno, a hitro nadoknadil zamujeno, njegovi učitelji pa so prepričani, da bi se lahko z leti razvil v izjemnega igralca. Seveda če bo treniral. Omenjeni sicer praviloma s turnirjev svoje starostne skupine nosi pokale namenjene zmagovalcem, vedno znova pa si kot zelo mlad dopoveduje, da je jutri nov dan in priložnost za novo zmago. "Resnično obožuje golf," je uvodoma za Palm Beach Daily News dejala upokojena teniška lepotica in dodala: "Za tako mladega fanta ogromno sprašuje in to predvsem vse, kar je povezano z golfom. Po tem se razlikuje od drugih. Tudi mi se ob njegovih vprašanjih zabavamo in upamo, da ne bo 'pregorel'."

Pred kratkim so številne specializirane golfske strani objavile zanimivo zgodbo o otrocih, ki so tako in drugače povezani z nekdanjimi teniškimi asi in zapisali, da je ena najbolj obetavnih igalk na svetu Jessica Korda, hči nekdanjega asa Petra Korde, talentirane pa so tudi vse tri hčerke Ivana Lendla. In kako na golf gleda mladi Kurnikov: "Rad imam drugo razvojno stopnjo, pri srcu mi je številka 2, a raje imam številko 1. Številka 1 želim nekega dne postati v svetovnem moškem golfu."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3