Formula 1

Za Kubico prvi delovni dan pri Renaultu

Enstone, 18. 01. 2010 14.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Robert Kubica je v Enstonu, domovanju angleškega dela Renaultove F1 ekipe, preizkusil kokpit v modelu šasije svojega bodočega dirkalnika R30, inženirji pa so mu ob tem vzeli še mere za izdelavo sedeža.

Zadovoljni Robert Kubica po prvem uradnem delovnem obisku Renaultovega domovanja v Enstonu.
Zadovoljni Robert Kubica po prvem uradnem delovnem obisku Renaultovega domovanja v Enstonu. FOTO:
To pa ni bil Poljakov prvi obisk Renaultove baze na Otoku: leta 2005, ko je z ekipo Epsilon Euskadi osvojil prvo mesto v Renaultovem prvenstvu World Series, si je namreč za nagrado prislužil prvi test dirkalnika formule 1: “Tukaj sem bil že pred leti in komaj sem čakal na ta obisk, da vidim, kaj vse se je v tem času spremenilo. In kar precej se je! Vse skupaj je zdaj veliko večje, več je poslopij, še posebej pa me je navdušil razvojni center, kjer nastaja dirkalnik za letošnjo sezono,” je bil ob obisku nad videnim navdušen 25-letni Krakovčan, ki bo Enstone spet obiskal konec meseca, ko bo sedež zanj narejen: “Konec meseca bo nared tudi že prava šasija dirkalnika, s katerim se bomo odpravili na testiranja v Valencio,” se že prvih uradnih zimskih testiranj veseli novopečeni Renaultov dirkač.

Nova naveza, ki naj bi Renault vrnila na stara pota slave: šef ekipe Eric Boullier in Robert Kubica.
Nova naveza, ki naj bi Renault vrnila na stara pota slave: šef ekipe Eric Boullier in Robert Kubica. FOTO:

“Prav to čakanje je edina stvar, ki mi trenutno povzroča težave. Vse drugo je super: od toplega sprejema, ki sem ga bil deležen od članov ekipe do vtisa, ki sem ga dobil ob obisku, saj sem povsod pri zaposlenih videl visok nivo motivacije. A kot sem že dejal: zima je bila kar predolga in komaj čakam na odohod v Valencio,” je po prvem sestanku s prav tako novim šefom ekipe Ericom Boullierjem še povedal Robert Kubica.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Alonso_champ
19. 01. 2010 16.29
stroj1 sej ni vazn pa tud ne jezim se-sem vajen ze tvojih špikanj. kamorkoli gre bomo z njim pa tu ce v Campos!!!!
_Alonso_
19. 01. 2010 10.46
Sem vesela za Kubico, upam da mu bo boljše kot pri Sauberju.
stroj1
19. 01. 2010 09.10
Alonso_champ malo te bom hecal, ne se jezit :P Itaq da bo tvoj drugi voznik drugo leto pri renaultu, ko bo pa Alonso prvi voznik pri renaultu :P hehe
Tajkun Pirc Musar
19. 01. 2010 00.35
Zakon! kubica je dober šofer in Renault je dober team!!!
BlueChelsea
18. 01. 2010 16.46
Gremo Kubica. Vrni slavo Renaultu.
Alonso_champ
18. 01. 2010 16.19
velik sreče ti zelim,po Alonsu moj drugi naj voznik!!!!