Formula 1

VIDEO: Schumi: Spet bom svetovni prvak!

Jerez de la Frontera, 14. 01. 2010 11.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Michael Schumacher tudi drugi dan zasebnih testiranj v Jerezu ni imel sreče z vremenom. Kljub vsemu je bil Nemec na koncu dneva zadovoljen z opravljenim delom.

Inženirji serije GP2 so bili zelo zadovoljni s Schumacherjevim opravljenim testiranjem.
Inženirji serije GP2 so bili zelo zadovoljni s Schumacherjevim opravljenim testiranjem. FOTO: Reuters

Sedemkratni svetovni prvak formule 1 je zaradi dežja v torek opravil 'le' 52 krogov, zaradi neugodne vremenske napovedi pa se je na stezo v Jerezu včeraj podal uro prej in na koncu izpolnil 90 odstotkov načrtovanega programa: "Glede na prvi dan smo naredili velik napredek, saj mi je uspelo odpeljati dve daljši skupni razdalji, s čimer so dobili inženirji serije GP2 kar nekaj koristnih podatkov," je bil po testiranju zadovoljen Michael Schumacher in samozavestno napovedal: "Načrtujem, da bom z Mercedesom osvojil naslov svetovnega prvaka v formuli 1. To se bo zagotovo zgodilo; če ne letos, pa v prihodnjih letih!"

41-letni Nemec v Jerezu opravlja dvojno delo: poleg vračanja lastnih dirkaških občutkov testira vmesno različico dirkalnika GP2 že za prihodnjo sezono in po koncu dneva je bil zadovoljen tudi tehnični direktor omenjene serije Dider Perrin: "Zahvaljujoč Michaelovim povratnim informacijam smo dobili veliko podatkov o novem zadnjem vzmetenju in upam, da bomo zadnji dan ob napovedanem izboljašanemu vremenu lahko zbrali še več informacij."

V videu si lahko ogledate, kako je potekal 2. dan Schumijevih testiranj.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (95)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AlternativeFacts
17. 01. 2010 19.59
vednoprav - Človek ima probleme sam sabo, pa rabi nekoga za čiščenje lastnega ega kaj češ.Jaz pa imam ravno čas in voljo!!! ;) Drugače pa preberi si njegov vir zanimiv za branje in lepo zbrani citati.
vednoprav
17. 01. 2010 18.30
Animax - ne vem sicer zakaj se tako razburjata okrog tega..Splošna informacija je,da so mu odpovedale zavore.Bistvo vsega pa je,da je ven letel in hvala bogu ni bilo huje kot je bilo.Ali je bil morda prehiter ali pa pač zavore, tega dejstva ne spremeni.
AlternativeFacts
17. 01. 2010 15.20
Cedevitek nič se ven ne vlečem, še vedno stojim za svojim postom.Res da moj vir ni potrdil tisto kar sem pisal in se ti zato opravičujem, vendar je zato tvoj vir potrdil ne?!?Kako se že konča tvoj vir??Aja človeška napaka in pazi to... URADNO!!!!In kaj sem ti jaz povedal???Nevem kdo kotali buče.
Cedevitek
17. 01. 2010 14.20
Hehehe Animax, smo te dobil na laži zdej se pa ven vadiš in ponovno kotali buče. Sem ti lepo rekel - še enkrat si oglej svoje FIA reviewe, pa boš zasledil zvočni posnetek Irvina iz konference, kjer reče to, kar sem že napisal (znameniti "I think"). Kaj sem ugotovil v dveh dneh postanja s tabo - da o nekaterih stvareh v F1 pojma nimaš, ampak se delaš da nekaj veš. In še ko ti človek to razloži, še kar nekaj naprej pametuješ. O tistem pa kar veš, pa izkrivljaš - na škodo Schumacherja, ki ga več kot očitno ne maraš. Tipični levičar - naj ugibam: SD-jevec? Ali morda privrženec Zaresa...
TFerarri
17. 01. 2010 06.48
Bravo Animax, in kaj ima preprosta raja od tega, razen to, da si nam ti lepo povedal kako obvladaš angleščino?? Bravo še enkrat !
AlternativeFacts
16. 01. 2010 20.25
Dobro Cedevitek, si vsaj pogledal nekaj poučnega, sedaj pa preberi do konca svoj vir(F1Rogues Crash Investigation) pa boš videl kdo ima prav."Then coming into Stowe corner he came flying past me with all wheels locked.." - To pa so besede Irvinea na konferenc in ni ne duha ne sluha o "with, I THINK, four wheels locked...".Tako da človek pomiri se in naprej navijaj za svojega idola."The cause of the accident seemed to be human error and for the balance of the season Ferrari sealed the bleed nipple permanently with a synthetic wax." - To pa je konec članka, če se ti ne bo dalo brati.
Marko Sel
16. 01. 2010 19.03
INTER fan to je tvoja teorija o njegovem povratku - verjemi! Človek je PERFEKCIONIST DO POTANKOSTI in on je preponosen na sebe da bi imel avto s katerim bi se boril od 5 mesta navzdol!! NE, pozabite na to zgodbico ON je prepričan v svoje sposobnosti, prepričan da ima konkurenčen avto poleg tega ima takšno tudi zagotovilo vodilnih v moštvu na čelu z ROSSOM BRAWNOM! Kaj pomeni in kdo je on pa verjetno vsi ki sremljamo podrobno formulo 1zelo dobro vemo!
Cedevitek
16. 01. 2010 18.13
Animax 15.01.2010, 19:28 1 Cedevitek - Sem ti napisal kdo in kdaj je to povedal.Za vir pa si poišči FIA pregled sezone 1999.Streljam tisto kar slišim in preberem.Raje napiši, da si en tistih, ki ne prenese drugačnega mišlenja napram lastnemu. To ni drugačno mišljenje, to je POTVARJANJE dejstev! Prvo: Irvine je rekel, "with, I THINK, four wheels locked..." Prav downloadal sem si FIA 1999 season review in pogledal del o dirki v Silverstonu. Kot sem pričakoval, in kot je navedeno v vseh medijih, je ime Michael težave z zavorami. In seveda ni bilo z Brembo diski in ploščicami nič narobe, če je šlo za hidravliko. Ross Brawn sploh ne nastopi v prispevku, nekaj pove le Jean Todt in sicer "Michael trying to brake hard before Stowe corner, just lost hydraulic pressure with the brake, he could not do anything....just went straight" Menim, da bi lahko počasi začel s ponovnim ogledom teh svojih FIA season reviewov, ker ti je Schumihejterstvo že popačilo spomin. Vsi cepci, ki Animaxu za njegovo potvarjanje dejstev oziroma širjenje laži pluse talate, se pa lahko malo zamislite nad sabo.
INTERfan
16. 01. 2010 14.21
STROJ1! Vraca se samo zato ker ni bilo vec govora o njem!!! je bil dober,ima 7 naslovov ampak ne bo vec mogel konkurirati mladim dirkacem ki prihajajo!!! bil je pa najbolj umazan dirkac vseh casev tako kot Ayrton Senna!!!!!
stroj1
16. 01. 2010 13.56
INTERfan ti rajši nogomet glej lepo.... Kak si lahko tako nearazumen.....šumi sigurno nebi prišel nazaj v f1 dirkat, če bi bil prepričan da ni konkurenčen in da bo se vozil v ozadju......ti res misliš da bi se po temtakem vrnil v formulo 1?!?!? ' Kje maš pamet?!?
Matej Kranjc 1
15. 01. 2010 21.29
Šumi se bo boril za prvaka.. super, spet bo formula zanimiva in letos bom gledal vse dirke. Kralj dežja pa po mojem dobiva naslednika s Vettlom, saj tudi on vozi izjemno v dežju.
AlternativeFacts
15. 01. 2010 21.14
Cedevitek, ti si res smešen, na strani katero si podal (F1Rogues Crash Investigation), ti lepo piše kaj je Irvine povedal po dirki. "Pri ovinku Stove, je Schumacher poletel mimo mene z vsemi blokiranimi kolesi, naravnost v ogrado".Tudi Ferrari je podal izjavo, da za nesrečo ni kriva nobena napaka na Brembo komponentah.Sedaj ne vem kako imaš lahko pokvarjene zavore in ti kljub temu blokirajo kolesa.In vse to imaš napisano na tej strani!!!!!Na koncu pa je tako ali tako vseeno ali so bile zavore pokvarjene ali ne, dejstvo je, da si je polomil nogo ne???
AlternativeFacts
15. 01. 2010 19.28
Cedevitek - Sem ti napisal kdo in kdaj je to povedal.Za vir pa si poišči FIA pregled sezone 1999.Streljam tisto kar slišim in preberem.Raje napiši, da si en tistih, ki ne prenese drugačnega mišlenja napram lastnemu.
INTERfan
15. 01. 2010 19.11
STROJ1!!! SCHUMI JE BIL DOBER VOZNIK,SAMO NJEGOVI CASI SO MINILI!!!VELIKO BOLSE BI BLO CE BI ODNEHAL,KER SI BO SAMO SRAMOTO NAREDU!!!NEJ GRE RAJE V PENZIJO!!!!!
INTERfan
15. 01. 2010 19.08
STROJ1! PA SCHUMI JE ZA V PENZIJO!!JE BIL EDEN NAJBOLSIH,SAMO NJEGOVI CASI SO MIMO!!!! NAREDIL SI BO SRAMOTO!!!
Cedevitek
15. 01. 2010 18.46
Pa daj človek, zdaj pa že take ven streljaš, da ni za nikamor. vtipkaj si v brskalnik Schumacher Silverstone accident, se malo informiraj, potem pa kaj napiši. In ne klati neumnosti.
Cedevitek
15. 01. 2010 18.41
Pa daj človek, zdaj pa res že take ven strelaš, da ni za nikamor. Odpri si google, vtipkaj noter "F1Rogues Crash Investigation" ali "Michael Schumacher speaks of near-death experience at Silverstone", se malo podrobneje informiraj in potem kaj napiši.
AlternativeFacts
15. 01. 2010 18.08
Cedevitek - Nič ne izspuščam.Zavore so kar pravilno delovale.To je potrdil tako R.Brawn kot J.Todt po dirki.Napaka je bila, ker je prepozno zaviral, na roko pa mu ni šlo še to, da je bil izven idealne linije. in peščena izletna cona.Ali je to v prid Schumacerju ali ne pa me sploh ne zanima.
Cedevitek
15. 01. 2010 17.44
Animax 15.01.2010, 12:18 2 beeamer - 1999 si je Schumacher polomil nogo, ko je prehiteval Irvinea v Silverstoneu. Zakaj se mi vedno zdi, da dostikrat spustiš kak bistven podatek, ki govori v prid MS? Tole izgleda ravno tako, kot bi MS po svoji napaki zletel iz ovinka, 1999 v Silverstonu je šlo pa za to, da mu niso pravilno delovale zadnje zavore. zeleni_pujsek: pa od kje jih ti vlečeš?
zeleni_pujsek
15. 01. 2010 15.53
se strinjam, da F1 ni navadna dirka s traktorji. fora pa je v tem, da se prav schumi tako obnaša, kot bi vozil star traktor po kmetiji, vsaj tako izgleda v svojem bolidu. hamilton in ostali vozniki spoštujejo vsako stezo, schumi pa takoj vse razrije in oblati. no, bomo videli kdo bo še pisal tukaj po prvi dirki. schumija pa prosim, naj se že začne obnašati letom primerno, saj je že čist preveč....