Formula 1

VIDEO: Novinar razburil Schumacherja

Stuttgart, 26. 01. 2010 10.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Michael Schumacher je moral na predstavitvi ekipe Mercedes Grand Prix braniti svoj sloves, ko ga je novinar soočil z njegovo temnejšo preteklostjo.

Novinar je na tiskovni konferenci z vprašanjem, ali se vrača, da dokaže, da lahko zmaguje tudi pošteno, razburil sedemkratnega svetovnega prvaka.
Novinar je na tiskovni konferenci z vprašanjem, ali se vrača, da dokaže, da lahko zmaguje tudi pošteno, razburil sedemkratnega svetovnega prvaka. FOTO: Reuters

Schumi se ni nikoli posebej veselil medijskih obveznosti in ob premisleku o vrnitvi v formulo 1 se je verjetno vprašal, ali je pripravljen na nova zasliševanja. Zato morda sploh ni bil posebej presenečen, ko je na Mercedesovi predstavitvi v Stuttgartu na plan spet prišla njegova preteklost. Čeprav je neizpodbitno vsaj statistično gledano najbolj uspešen dirkač vseh časov, je njegova temna preteklost pustila svoj pečat, kot denimo razvpita trčenja z Damonom Hillom in Jacquesom Villeneuvom, ko se je boril za naslov svetovnega prvaka v sezonah 1994 in 1997. Verjetno tudi vsi pomnimo njegovo zmago na dirki za Veliko nagrado Avstrije, ko ga je moral Rubens Barrichello po naročilu ekipe spustiti predse.

Na 'napake' ga je v ponedeljek opomnil novinar in ga razburil z vprašanjem, ali se v formulo 1 vrača, da dokaže, da lahko zmaga tudi pošteno. Nemčev odziv si oglejte v videu.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (135)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Fash
01. 02. 2010 18.41
Tkozic, jast v tem primeru nisem omenjal nobenih materijalov saj je to normalno z razvojem motosporta.... Stroj1 vozniku, ki ima v vozilu toliko elektronike kot so jo imeli oz jo se imajo v bolidih v F1 menim da ni kaj prevec tezko zmagovati, voznikova naloga je da poskrbi za dosti kondicije in da se nauci ovinke bolj ali manj na pamet, za ostale zadeve pa poskrbi elektronika in je prakticno nemogoce npr. zleteti s steze pri izhodu iz ovinka (do zadnje sezone), zdaj so jim to pomoc hvala bogu prepovedal. Zato cloveka v tem primeru Schumija, ki je bil izbranec med takratnimi vozniki, da pripelje Ferrarija spet na sam vrh (ce se ne spomnis Ferrarija 30 let ni bilo nikjer do njegove dobe), vpliva Ferrarija sploh nebom omenjal v motosprtu, ker je vsem bolj ali manj jasno da on diktira kako pa kaj v F1; nemores primerjat z recimo Prostom, Senno, Laudo...., ker je to zalitev za res prave mojstre volana, ki so zmagovali brez elektronike, brez opozarjanj iz boksov koliko je tlaka tam oz. tuki, koliko je bencina v rezervoarju itd mi se ne da vec nastevat toliko si ze star da sam lahko kaperas neke zadeve, za povrh se vsega imas drugega voznika v ekipi, ki ti mora prepuscati zmage oz. ovirati najblizje zasledovalce.... Za poznavalce motosporta ti rezultati niso skorajda nic vredni. Zadnji odstavek leti na Schumijevih zadnjih recimo 4 naslova, ene 3 si je mogoce res zasluzil ostalo je pa to njemu podarjeno in zato nic vredno, kar se tudi on sam zaveda, drugace bi lahko odgovoril temu novinarju ne pa se spilal "ping pong", ker je ostal brez teksta...
stroj1
01. 02. 2010 10.04
Fash priporočam da spet leto dni ne komentiraš..... Kaj zdaj jaz nakladam mi razloži?!? Če kdo naklada je to belibasta... Kaj si želel sploh povedat?!? Če is že ti tako zrel in pameten pol povej kaj si želel, in ne motaj nekaj v prazno!
JuST_ReaL
31. 01. 2010 21.47
aja.. pa tistemu geniju, ki ne ve kako se izgovarja -Rubens Barrichello- je BarriKello.. ne vem kje več kot pol folka najdete tisti -Č-?!?! če je -cHe- je pol -Ke-.. če bi imel pa Barricello, bi se pa -ce- izgovarjalo s č-jem...
JuST_ReaL
31. 01. 2010 21.44
no no.. formula1 ni poštena dirka v nedeljo dopoldne... koliko je tukaj drugih stvari v ozadju... a sploh veste koliko tehnologije, ki jo imate danes v avtomobilih izvira iz F1??? to je razvoj, industrija, špijonaže, spletke in prevare.. ampak to je za ta šport pomembno!!! vsak moštvo opravlja nalogo do naslova prvaka na svoj način... pošten ali ne pošten sploh ni pomembno.. pomembni so napredki, ki pridejo v avtomobilsko industrijo kot neserijski ali pa serijski izdelki..:D
Tadej Kozic
31. 01. 2010 21.28
Torej..fash&belibasta , mogoče ste večji spremljevalci motošprota , mogoče imata prav glede "najboljši material"..res da je nekaj naslovov osvojil z najboljšim materialom ampak naj ponovim ne vse!Prost in Senna ko sta bla novinca sta sledila dirki iz ozadja..Schumacher vzacetku kariere z takratnim istim materialom je prehiteval senno ter prosta..In da schumacher nima kvalitete?Keri tako imenovani mojster bi lahko zmagal dirko v 5 brzini kot je Schumacher?Noben..Glede race of champions prav maš da ni vedno zmagoval ampak to ne pomeni da ni med najboljšimi saj niti eden ni zanesljivo zmagoval desetletja v race of champions..torej po tvojem sklepam da nobenega dirkača se ne da primerjat..
Fash
29. 01. 2010 19.16
Vec kot eno leto nisem pisal nobenih komentarjev pod clanki vendar se sedaj isem mogel upreti, bom kratek in jedrnat... Stroj1 ne nakladaj lepo te prosim, pocakaj se kaksn let da dozoris pa potem komentiraj... !!! Si ti kdaj slisal za moc denarja in promocije?
belibasta
29. 01. 2010 15.10
Nebi se branil poskusit!Šumi nima kvalitet,da bi ga hvalil.Nima niti karizme,ki jo imajo legende!Ni tak da bi zmogel težo tekmovanja z enakovrednimi.Kujete ga v zvezde,kot da je nevemkakšen posebnež!Važen,nesramen oportunist,klasičen grebatorski švaba.BTW tud Alonso mu je blizu!
stroj1
29. 01. 2010 14.30
Ne rabim jaz brat, vem kaj sem napisal :) Ne vem ča če ti razumeš kaj sem žellel napisat, to pa je drugo :) TOrej kaj želiš povedat?!?! Da šumaher nima pojma in bi ga z istim avtomobilom še ti prehitel?!? Ne veš kaj bi senna in kaj nebi....kaj si vedeževalec?!? Šumi se je kosal z senno ko je komaj začel formulo vozit! Ti si eden izmed ''sovražnikov'' šumija, katere vas boli da je najboljši in si tega ne morete priznat!
belibasta
29. 01. 2010 14.17
Nič ne pomeni 7naslovov z najboljšim materialom!Prost ga je premagal,Senna bi ga isto!
belibasta
29. 01. 2010 14.05
Dobro preberi kaj sem napisal.Tudi zdajšnji dirkači bi raje dirkali v drugačnih pogojih!Zmagal bo najboljši avto-lani Button,letos-?Za Šumija pa pravim isto,kot Alain Prost-če ne bo najboljši,ga bo bolel vrat!Saj sta vozila skupaj,sta morda imela celo enake motorje?Profesor že ve!
stroj1
29. 01. 2010 13.17
belabasta res prav imaš, šumi sodi v kategorijo povprečnih dirkačev kot so baričelo, heidfelf, truli, kovalainen,..... Kak nisem to že prej dojel ?!? :)
stroj1
29. 01. 2010 13.12
belibasta res se ne morem primerjat z tabo, ker ti veš največ o formuli....več veš kakor strokovnjaki in poznavalci formule ena ki so vsi istega mnenja da je šumaher eden izmed najboljših voznikov v formuli ena! Ampak ne, vsi poznavalci in ugledni strokovnjaki iz f1 nimajo pojma, samo ti imaš prav! Bravo! Res si pameten! Ne nismo na istem nivoju, niti ne želim bit na istem nivoju kakor ti, saj bi me bilo sram.
belibasta
29. 01. 2010 12.58
Še ena statistična.Šumi prvak,po sezoni se večina dirkačev pomeri še z gokarti.Vsi vozijo enake avtomobilčke,legenda pa ne gre na tak nivo inpripelje svojega!Ponosno zmaga!Ko sem bil jaz navijač,sem svoje idole natančno spremljal,jih tudi vi?Ta človek ima res fris,pa še veliko podrobnosti,umazanih ima,seveda mu je vseeno.
anthonyas
29. 01. 2010 12.44
tukaj dam prav stroju1 ker je pa res šumacher najboljši v zgodovini in sedanjosti f1 šumaher bo še najman 2 svetovni prvak!!!
belibasta
29. 01. 2010 12.37
Statistika pa realnost,izbiraj!Tisti,ki pa vedo več,bivši dirkači,sedanjim pravijo ŠOFERJI!To priznavajo!Z mano se ne moreš primerjat glede poznavanja motošporta,že zaradi tega ne,ker si zaslepljen fanček.Tud jaz sem skor jokal,ko je Prost premagal Laudo.Nismo na istem nivoju,žal!
stroj1
29. 01. 2010 12.21
brlibasta šumi je najboljši v zgodovini ;) statistiko si malo poglej ;) ko mu bo kdo blizu prišel lahko drugače trdiš ;) pa ne jokaj.....vidim da ga ne maraš, ampak sprijazni se z dejstvom da je najboljši oziroma eden izmed najboljših! To ljudje ki imajo veliko več pojma o formuli od mene in tebe priznavajo!
stroj1
29. 01. 2010 12.19
belibasta šumi je večkrat kakor enkrat zmagal na tej race of champions! kaj bluziš?!?!
belibasta
29. 01. 2010 12.19
Veliko dirkačev je doseglo veliko več,brez sovoznika,ki ti ne sme blizu!Niste realni,formula ena je že 18 let farsa!Denar in tehnika sta jo uničila,gleda jo le malo folka!To je bil res šport,s pravimi,srčnimi dirkači,šumi je le oportunist,z močnim zaledjem!
belibasta
29. 01. 2010 12.06
Ima to veze!Če ga postaviš v enakovreden avto,šampion izhlapi!Življenje je polno naključij,za šumija zmaga Imola94!Kako se je je veselil!Senna mrtev-šumi usta do ušes.Gnusoba se z njim ne more primerjat!
stroj1
29. 01. 2010 11.53
belibasta ko bo kdo več dosegel od šumija boš lahko rekel da je boljši ;) Zmagoval je v tem race of champions, vendar ne vem katerega leta....in kaj ima to veze?!?