Formula 1

Stefan GP prvič zagnal dirkalnik

Köln, 19. 02. 2010 14.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srbska ekipa, ki sicer še čaka na mesto na letošnji štartni vrsti, je vzhičena, saj je danes prvič zagnala dirkalnik formule 1.

Dirkalnik Stefan 01 bo prihodnji teden doživel krstno testiranje.
Dirkalnik Stefan 01 bo prihodnji teden doživel krstno testiranje. FOTO:

Dirkalnik z oznako SF01, ki ga je oblikovala Toyota, preden se je japonski avtomobilski gigant odločil za izstop iz formule 1, bo srbsko moštvo prvič zapeljalo na stezo prihodnji teden, in sicer na stezi Portimao na Portugalskem. Šef ekipe Zoran Stefanović je za britanski autosport povedal, da vse poteka po načrtih in da je dirkalnik pripravljen na prvo testiranje. V Toyotini tovarni, ki jo deloma uporabljajo pri Stefan GP, so danes v Kölnu prvič zagnali dirkalnik. Stefanović dodaja, da se ekipa še dogovarja z dobaviteljem gum za prvi test. "Današnji dan, 19. februar 2010, je zgodovinski za ekipo Stefan Grand Prix. Ob osmih zjutraj smo prvi dirkalnik Stefan 01 prvič zagnali. Imeli nismo nikakršnih težav in lahko bomo začeli testirati."

Stefanović priznava, da je pogodba z Villeneuveom tik pred podpisom.
Stefanović priznava, da je pogodba z Villeneuveom tik pred podpisom. FOTO: Reuters

Srbsko ekipo že sestavlja okrog šestdeset zaposlenih in del Toyotinega osebja, saj Stefan GP tesno sodeluje z Japonci. Stefanović pričakuje, da bo od Mednarodne avtomobilistične zveze kmalu izvedel več. Vse več je namreč oblakov nad novima ekipama USF1 in Campos Meta, čeprav naj bi bila slednja že rešena. "V kratkem pričakujemo odgovor. V tem času trdo delamo in se dogovarjamo z dirkači," je dodal srbski poslovnež, ki se za sedež že pogaja s svetovnim prvakom iz leta 1997 Jacquesom Villeneuveom. Srb je že pred časom potrdil, da je nekdanji dirkač ekipe Williams Kazuki Nakadžima del moštva. "Trenutno lahko rečem le, da smo zelo blizu dogovora. Malo manjka do podpisa pododbe z Jacquesom Villeneuveom in verjetno še enim dirkačem za mesto testnega voznika. Naš prvi dirkač pa je že Kazuki Nakadžima."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Klingonec
22. 02. 2010 17.10
CRONIMAJOJAJC@....... Če bi bil bogat bi te tožil na 100 Mil. Eur pa ti pol prinesi dokazila da je Stefan vojni dobičkar!
CRONIMAJOJAJC
20. 02. 2010 01.49
spet eden od vojnih dobickarjev!!
Tajkun Pirc Musar
19. 02. 2010 23.16
oggun
19. 02. 2010 18.51
vglavo..........hahahahaha....spet si me nasmeju z še enim veleumnim postom !!!! se mi je zdel ,da iz kart bereš.....vzemi si še nekaj časa in poglej raje svojo prihodnost !!!
Principat
19. 02. 2010 18.29
pa kaj je z tabo bulmastif , ti kolešček manjka , jutri bodo z poustom PROZAC v lekarni prodajal , človek te pusti pri miru ti nes. ramnež pa prrrrr , dovolj časa sem imel in pogledal tvojo zgodovino, ti si en čisti nič in za vse večne čase boš čisti nič
oggun
19. 02. 2010 17.23
vsaka čast temu tipu ,da ma jajce za kj tazga !!!! mogoče pa lohk zdej vglavo@ vpraša ,če imajo kkšno delo za njega !!!!