Formula 1

Se Hamilton in Button res bojita Schumija?

Doha, Los Angeles, 08. 03. 2010 09.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Svetovna prvaka formule 1 in moštvena kolega pri McLarnu Jenson Button in Lewis Hamilton dneve pred prvo dirko preživljata v družbi svojih deklet Jessice Michibata in Nicole Scherzinger.

Charlie Whiting je zamudil letalo...
Charlie Whiting je zamudil letalo... FOTO: Reuters

Sprostitev jima bo prišla še kako prav, saj njun vzornik Jackie Stewart meni, da sta oba zelo na trnih zaradi vrnitve Michaela Schumacherja. V petek so pri McLarnu nestrpno pričakovali prihod tehničnega delegata Mednarodne avtomobilistične zveze FIA Charlieja Whitinga, ki so ga povabili, naj si na licu mesta ogleda sporno zadnje krilce, nad katerim se pritožujejo pri Ferrariju in Red Bullu. A britanski Daily Mail piše, da je možakar let zamudil, tako da bo moštvi iz Wokinga vse do tehničnega pregleda v četrtek na dirkališču Sahir trepetalo, ali bo del dirkalnika sploh dobil zeleno luč.

Button danes uživa še zadnje trenutke z deklotm Jessico v Abu Dabiju pred poletom v bližnji Bahrajn.
Button danes uživa še zadnje trenutke z deklotm Jessico v Abu Dabiju pred poletom v bližnji Bahrajn. FOTO: Reuters

A dirkača se te dni s tem ne obremenjujeta: čeprav je njun šef Martin Whitmarsh pred dnevi izrazil bojazen, da bo slej ko prej zaradi rivalstva prišlo tudi do konfliktnih situacij med njima, Lewis Hamilton in Jenson Button ne dajeta občutka, da bosta šla po stopinjah svojih predhodnikov v ekipi, ko sta bila Ayrton Senna in Alain Prost pri McLarnu največja sovražnika, še zelo sveži pa so spomini na zadnjo vojno moštvenih kolegov, ko je Fernando Alonso le po letu službovanja kones sezone 2007 zapustil srebrne puščice.

In čeprav so mediji ob podpisu pogodbe Buttna z McLarnom že namigovali, da bo sledil še en 'krvav' moštveni obračun, saj se dirkača nista slišala, kaj šele videla skoraj mesec dni, pa je zaenkrat ravno obratno: "Boljšega moštvenega kolega si ne bi mogel želeti. Jenson je eden najbolj prijetnih fantov, ki sem jih spoznal v življenju. Je zabaven, odkrit in hkrati odličen dirkač in upam, da bo najina tekmovalnost prinesla ekipi le pozitivne stvari. Prepričan sem, da se bova veliko naučila eden od drugega in da ne bo ljubosumnega skrivanja. Ko bo zmagoval on, bom moral biti sam na drugem mestu, saj vem, da ko bom zmagal jaz, bo takoj za mano on,“ je svojega novega moštvenega kolega pohvalil Hamilton, prvi pa mu ni ostal dolžan s komplimenti: "Lewis je daleč od tega, kar so ga opisovali mediji: da je egocentričen in samovšečen dirkač, ki ne trpi konkurence v lastni ekipi. Do zdaj lahko rečem o najinem odnosu le najboljše,“ je dejal 30-letni Anglež in še preden je v petek odletel z dekletom Jessico Michibato na krajše počitnice v Abu Dabi, kjer se je med drugim udeležil podelitve laureusov, je razkril svoje priprave na prvo dirko sezone: "Naslednjih pet dni se bova z Jessico le zabavala. No, ja, malo bova tudi poskrbela za mojo fizično pripravljenost, preden se odpravim v Bahrajn. Tudi Lewisu priporočam tako sprostitev!“

Oče Anthony naj bi bil glavni krivec, da se je par septembra lani razšel. Nicole se je zdaj vrnila, oče pa je tisti, ki je tokrat potegnil krajši konec.
Oče Anthony naj bi bil glavni krivec, da se je par septembra lani razšel. Nicole se je zdaj vrnila, oče pa je tisti, ki je tokrat potegnil krajši konec. FOTO: Reuters

Hamilton, ki se je pred dnevi razšel z očetom Anthonyjem, ki od 2. marca ni več njegov zastopnik, je takoj naredil prvi korak k novi svobodi: le nekaj ur po nasvetu pet let starejšega rojaka je bil na letalu za Los Angeles, kjer ga je pričakala Nicole Scherzinger, s katero sta se septembra lani razšla; tudi zaradi strogega očeta, ki je menil, da zveza s pevko popularne skupine Pussycat Dolls ne vpliva dobro na sinovo kariero.

Sir Jackie Stewart pravi, da imata McLarnova dirkača 'polne' hlače zaradi Schumacherjeve vrnitve.
Sir Jackie Stewart pravi, da imata McLarnova dirkača 'polne' hlače zaradi Schumacherjeve vrnitve. FOTO: Reuters

Nič kaj lepe popotnice McLarnovima dirkačema v pogovoru za otoški časnik ni namenil trikratni svetovni prvak Jackie Stewart, ki meni, da sta ob zelo na trnih ob povratku Michaela Schumacherja: "Lewis in Jenson se na smrt bojita, da bi ju premagal 41-letnik! To ja zanju dodatno breme, brez dvoma. A sam menim, da bo Michael potreboval morda še eno leto, da bo spet tisti stari hitri Schumi,“ je dejal 70-letni škotski  nekdanji dirkaški as.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (72)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

potres1
13. 03. 2010 09.57
-1
Upam in prepričan sem,da se spoštovani Stewart moti in da bo Schumi kaj hitro pokazal iz kakšnega testa je in da ne bo potreboval za to celega leta.
memax
12. 03. 2010 12.42
-1
Schumi gre pazite se!!!!
CRONIMAJOJAJC
12. 03. 2010 02.16
+1
sumi je dobr samo za dostavo hitre hrane pa nic druzga!!
ficho
10. 03. 2010 19.07
Sam da ti pa foter prepove Nicole Scherzinger porivat....
stane9
10. 03. 2010 15.03
stroj1
10. 03. 2010 14.01
vednoprav nič ne rabiš narobe napisat, da te admin izbriše.......ne admin?
vednoprav
10. 03. 2010 10.55
Admin in kaj sem zopet narobe napisal ?
babylon
09. 03. 2010 15.16
brawn-šumi ni zadost..še 3 član manjka za sanjsko moštvo, žal brez njega so še v slabšem položaju kot Mclaren,Ferrari,Redbull...
stroj1
09. 03. 2010 12.57
-1
vednoprav se strinjam......brawn-šumi.....upajmo da presenetijo in potem bo iz 24ur izginilo najmanj polovica osebkov ki pljuvajo po šumiju, saj jim bo zaprl usta :)
vednoprav
09. 03. 2010 12.13
Ja še to.Zato trdim,da je glede tega naveza Brawn-Šumi odlična.
vednoprav
09. 03. 2010 12.10
Soling - Tako je in zato je letos pomembno,da je dirkalnik uravnotežen in ne najhitrejši.pridobivanje prednosti v prvem delu dirke ne bo smiselno,ker bo obraba gum prevelika.ob koncu dirke pa bodo nekateri vozili na hlapih in če bo to do tistega trenutka vodilni se mu zna zgoditi,da bo moral toliko popustiti,da bo celo ob zmago. Uf,komaj čakam !
Soling
09. 03. 2010 11.54
vednoprav, glede taktike se mi zdijo letošnja pravila super, saj za razliko od lanske načtrovane strategije se bo le ta določala med samo dirko. Tukaj bodo res strategi morali odigrati po pravilu ob pravem času, na pravem mestu. Lahko imaš hiter bolid, ki pa ne bo deloval ob napačni strategiji.
stroj1
09. 03. 2010 11.22
g33ky_fr34k ni boljšega od šumija.....toliko za informacijo....
g33ky_fr34k
09. 03. 2010 10.02
oba sta dosti razredov boljša od schumacherja!
vladob
09. 03. 2010 09.44
Letos je spremenjeno točkovanje. Letos bo pomembno končati vsako dirko, tudi s poškodovanim ali okvarjenim dirkalnikom. To Šumi obvlada, konec 90ih je prevozil 2/3 dirke v Barceloni z menjalnikom zataknjenim v 5i prestavi. Dirko je po odstopu mnogih konkurentov, končal celo na drugem mestu. Pridno nabiranje točk bo pot do uspeha. Vsaka nekončana dirka bo za vodilne pomenila 25 točk manj. Kako to zgleda, dobro vedo ljubitelji Moto GP.
jani.st
09. 03. 2010 09.29
dva naduvana angleža.. hehe. polne gate mata. 1 bo alonso 2 bo schumacher 3 bo massa
vednoprav
09. 03. 2010 08.54
Soling - Ja seveda in računaj,da bodo imela boljša moštva že obrabljene gume iz kvalifikacij,torej bomo mogoče priča postanku več pri boljših moštvih.In ko se bodo vračali iz boksov ,bodo tisti od petega mesta pa nazaj verjetno zaostali za deseto ali dvanajsto uvrščenim. Po moje bo taktiziranje še kako pomembno,ker se moramo zavedat,da bo klasičnih prehitevanj,vsaj med prvimi še vseeno malo.
Soling
09. 03. 2010 08.17
Sami postanki, bodo pomembni samo glede prometa, ko se bo dirkač vrnil na stezo. Pomembnejša bo izbira gum in kako se bodo te gume obnašale na posameznih bolidih. Morda bo postanek več zelo koristen, saj časavna izguba bi bila minimalna - glede na prepoved dolivanja goriva - kakor izgubljati čas na obrabljenih gumah. Lani je McLarnu nenormalno pobiralo zadnje gume. Upam, da letos ne bodo imeli podobnih težav.
vednoprav
08. 03. 2010 23.51
Animax - To je res,vendar,če se spomniš Brawna pri Ferrariju je znal po spletu okoliščin določiti postanek.S tem mislim,kdaj ne bo prometa itd..Tu je bil Šumi najmočnejši in pa seveda,trije ali štirje kvalifikacijski krogi pred postankom.Hipotetično lahko zmaga nekdo s tremi postanki,saj bo precej hitrejši.Ni pa nujno.To so pač moje špekulacije s katerimi se pozabavam pred dirko.
darnus1
08. 03. 2010 22.01
Valda, da se ga bojita saj 7WC in 91 zmag ne dosežeš po naključju ampak z znanjem in izkušnjami.