Formula 1

Renault kazensko ovadil Piqueta

Monza, Pariz, 11. 09. 2009 13.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Afera“Nelsinhogate” dobiva nove razsežnosti: ekipa Renault, ki jo je Nelson Piquet mlajši obtožil goljufanja na singapurski dirki, odpuščenemu dirkaču vrača udarec s kazensko ovadbo proti njemu in njegovemu očetu zaradi domnevnega izsiljevanja.

"Ata, kaj pa zdaj?" - Kazenska ovadba je doletela tudi Nelsinhovega očeta, trikratnega svetovnega prvaka formule 1.
"Ata, kaj pa zdaj?" - Kazenska ovadba je doletela tudi Nelsinhovega očeta, trikratnega svetovnega prvaka formule 1. FOTO: Reuters

Renault se bo moral zaradi novih dokazov, ki naj bi jih priskrbel prav Piquet ml., zagovarjati na izrednem zasedanju Sveta za svetovni motošport pri Mednarodni avtomobilistični zvezi FIA, ki bo potekalo 21. septembra v Parizu. Šef ekipe Flavio Briatore in vodja inženirjev Pat Symonds naj bi namreč na sestanku pred prvo nočno dirko v zgodovini v Singapurju Brazilcu naročila, naj se namerno zaleti v zid, ko bo na postanku njegov moštveni kolega Fernando Alonso. Španec, ki je na dirki nato tudi zmagal, naj ne bi vedel za sestanek in bo tako na zasedanju nastopil kot priča in ne kot obtoženec.

Začenja se pranje umazanega perila. Poznavalci menijo, da v tej aferi ne bo zmagovalcev in da bo največ priobila FIA.
Začenja se pranje umazanega perila. Poznavalci menijo, da v tej aferi ne bo zmagovalcev in da bo največ priobila FIA. FOTO: Reuters

Pri Renaultu so krenili v protinapad in medijem posredovali sledeče sporočilo: “Renault F1 Team in še posebej njen šef Flavio Briatore sporočata, da sta v Franciji podala kazensko ovadbo proti Nelsonu Piquetu mlajšemu in starejšemu.” V izjavi ekipa oba obtožuje “podajanja lažnih izjav in izsiljevanja moštva, ki bi Nelsinhu zagotovil dirkaški sedež pri Renaultu do konca sezone 2009.”

Na koncu so pri Renaultu še zapisali, da bodo kazensko ovadbo podali tudi policiji v Veliki Britaniji, kjer je sedež ekipe.
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

heldam
11. 09. 2009 15.22
Mislim da se Piquet dolgo dolgo ne bo usedel v kak dirkalnik, ker ga nobeden ne bo hotu. Vsaka ekipa ima skrivnosti v vsakem športu in že vzameš kakega takega ki raz pošpeca okrog si z njim nimaš prav kej pomagat..
poluks25
11. 09. 2009 15.16
upam da ta ne bo dobil sedeza vec v nobenem dirkalniku - niti v kateri drugi kategorij
chelsea_ferrari
11. 09. 2009 15.09
cist podobno renaulto in alonsu sam bi citali sram jih je naj kaj pa dajejo pogodbe tako dolege zdaj pa se dear hocej politika fujjjjj!!
xanal
11. 09. 2009 15.06
Alonso ni vedel-valda da je-že tko mi ni bil kej pr srcu ampak zdej je pa že cajt da se neha delat-same p1zdarije počne
rsroki
11. 09. 2009 14.00
..to pa ima urednik prav, največ bo pridobila FIA (tudi cvenka) sam šport oz. F1 pa ne...ahh škoda da se to dogaja v F1...
JohnWayne
11. 09. 2009 13.59
če si zanč si zanč.. sploh pa ni druzga izhoda, če si v taki ekipi.. še force india je bolš..