Formula 1

Prihodnost ekipe Campos pod vprašajem

Valencia, 11. 01. 2010 10.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vse več je namigovanj, da ima novo moštvo Campos Meta veliko težav. Ekipa naj bi celo razmišljala o prodaji moštva še pred prvo dirko sezone.

Ecclestone v Bahrajnu ne pričakuje dveh novih ekip.
Ecclestone v Bahrajnu ne pričakuje dveh novih ekip. FOTO: Reuters

Že pred tedni je šef formule 1 Bernie Ecclestone javno povedal, da ne pričakuje vseh novih ekip v štartni vrsti prve dirke sezone v Bahrajnu. Pri Campos Meti so kljub temu optimistični, da bodo nastopili na prvi dirki sezone, a priznavajo, da še iščejo finančna sredstva. "Nobena skrivnost ni, da še nimamo proračuna, časa pa imamo vedno manj," je neimenovan vir znotraj ekipe povedal za nemško spletno stran motorsport-total.com. "Če bomo našli primernega investitorja, mu bomo morda prodali del ekipe. Če bo treba, bomo morda prodali tudi celo ekipo."

Koliko dirkalnikov bo na prvem štartu v letošnji sezoni?
Koliko dirkalnikov bo na prvem štartu v letošnji sezoni? FOTO: Reuters

Z morebitnim odkupom moštva že povezujejo šefa serije A1GP Tonyja Teixeiro. Teixeira je že skušal kupiti ekipi Spyker in Honda, vendar neuspešno. Campos pa naj ne bi bila edina nova ekipa, ki se je znašla v težavah. Po poročanju italijanskega športnega časnika Gazzetta dello Sport, so pri USF1 Mednarodno avtomobilistično zvezo prosili za dovoljenje, da izpustijo prvih nekaj dirk sezone. Ekipa naj bi želela sezono začeti aprila na španski dirki.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gomulka
11. 01. 2010 20.37
In to naj bi bil neki elitni sport. Zaradi teh ''F1 socialnežev'' se ne more formula razvijati tako kot bi se lahko. Sej bodo kmalu nakupi igralcev pri nogometu dražji od letnega proračuna formule. Mislim, da bi moral Mosley kandidirati za predsednika UEFE namesto Platinija.
kavcic74
11. 01. 2010 17.40
murko bi sigurno dal kaj cvenka!!!!!!!!!! samo vprašat ga je treba!!!!!!!!
maxo
11. 01. 2010 13.26
pomoje zaradi maxovega omejevanja proračuna
BaDMaN82
11. 01. 2010 12.29
to se jaz tudi sprašujem kak lahko nekdo pride če jim zmanka sredstev pred prvo dirko ki je še konec sezone. Bravo vodilnim možjem F1 ali Fii.....
wolfyy
11. 01. 2010 12.17
kako je možno da FIA sploh dovoli vstop ekipe v prvenstvo če nimajo zagotovljenih sredstev niti za štart sezone? :O
Orlok
11. 01. 2010 11.31
Pavlovič bi bil pravi kandidat
BlueChelsea
11. 01. 2010 10.49
Namesto Camposa pa pride Stefan GP. Ekipa z izdelanimi bolidi za prihajajočo sezono, s šasijo od Toyote, ter precej velikim proračunom ter podpisanima dirkačema.