Formula 1

Pri Ferrariju že naleteli na težave

Maranello, 21. 01. 2009 18.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Novi dirkalnik F60, ki ga je moštvo Ferrarija predstavilo prejšnji teden, ima očitno nekaj napak.

Novi Ferrarijev dirkalnik naj bi imel številne tehnične pomanjkljivosti.
Novi Ferrarijev dirkalnik naj bi imel številne tehnične pomanjkljivosti. FOTO: Reuters

Pri Ferrariju so zaskrbljeni nad zmogljivostjo novega motorja, ki poganja dirkalnik F60. Za zdaj še niso odkrili, zakaj se motor nenehno kvari, so se pa v 'veliki tišini' odločili, da dirkalnika ne bodo preizkusili na Portugalskem.


V obvestilu za javnost so zapisali, da so se za takšen korak odločili zaradi slabega vremena, čeprav so strokovnjaki prepričani, da so ostali doma, ker imajo z dirkalnikom velike težave. Zanimivo, da so se predstavniki moštev že pritoževali, da 'rdeči' dirkalnik ne ustreza tehničnim predpisom (preveč izbočena izpušna cev).


Vodilni možje moštva iz Maranella so se odzvali na govorice in sporočili, da bodo dirkalnik F60 preoblikovali.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (84)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

chicago-bears
25. 01. 2009 17.02
kregar nisi mi sel na jetra sam si mi dvignu pritisk ker si napisu da je glock namirno pustu hamiltona v zadnjem ovinku kar pa ni res in se ve da ce je hotu komu pomagat je to ferrariju ne mercedesu ker ce se spomnis ko je izjavil da se bo namirno zaletel v hamiltona kar pomeni da ga ni maral drugac pa vse ok!!
kregar
25. 01. 2009 09.23
sej vete kak je to...ce si kregar se rad kregar...hehe...sj sn poveal da nemore mi veat ka se je zgodilo...mi smo samo tisti ki gledamo za kolisami se pa bogve kaj dogaja... chicago-bears oprosti ce sn ti sal na jetre ;)...
vednoprav
24. 01. 2009 22.32
Ja saj vem kako je to. Meni včasih tudi kdo pritisk dvigne ,ampak kaj češ . Saj bo kmalu pa se bomo lahko okrog bolj " pametnih " stvari " kregal " . : - )))
chicago-bears
24. 01. 2009 21.29
vednoprav ja sej jest se tud strinjam z njim samo mi takile kot so kregar in njemu podobni nakladaci pritisk dvignejo ker ce smo realni je bol hotu pomagat ferrariju kot pa mercedesu sam mislim da ma braby prov!!
vednoprav
24. 01. 2009 21.13
chicago-bears - braby je vse povedal . Se strinjam
chicago-bears
24. 01. 2009 18.19
kregar govora je bilo o toyoti in njeni pomoci hamiltonu ne o inzinirjih ok tako mercedes kot ferrari imajo dobre inzinirje glede priznavanje poraza je pa tko vedno ko negdo zmaga na posten nacin mu cestitam ni vazno gdo je sam vejo se pravil ki jih pa nekateri vozniki ne spostujejo zato dobijo tudi kazenske tocke sedaj ti bom dal primir na dirki kjer je hamilton dobil kazenske sekunde to ni bilo posteno saj se je kimi razpizdu v zid po svoji neumnosti ce bi hamilton res bil krivec za nesreco kimija bi reku ok kazen mora bit samo tisto je bilo neposteno in je na tak nacin massa zmagu zame to ni posteno in konc pa se sedaj vi rdeci strinjajte ali ne jaz taki zmagi ne cestitam pa naj bo gdor hoce upam samo da se nasljednja sezona konca bol pravicno glede teh kazni in pribijanja kazenskih sekund!! glede priznanja poraza rdecih sem zasledu zelo malo komentarjev da so cestitali hamiltonu tako da glih ne moram napisat da ste sportno priznali poraz da o zaljivih komentarjev na racun hamiltona sploh ne omenjam!!
kregar
24. 01. 2009 17.52
chicago-bears, po tvojem mi nemoremo priznati poraza vi pa ne tega da mamo bolse inzinirje ko znajo bolse naredit dirkalnik...se znajdejo...
braby
24. 01. 2009 17.19
Glock takrat ni šel v bokse izljučno zaradi svoje koristi! Želel je namreč še v zadnji dirki sezone čimveč točk iztržit! NI BILO NOBENE POLITIKE; NE IZ ENE IN NE IZ DRUGE STRANI! Ohladite se malo fantje, nova sezona bo kmalu...
chicago-bears
24. 01. 2009 17.05
kregar in ostali nepoznavalci f1 ko je sel hamolton v bokse po nove gume je bila drvarnica od toyote za hamiltonom in ce bi tudi toyota menjala gume bi iz boksov prisel za hamiltonom ker pa je ta MOSTVO TOYOTE kot jo vi imenujete pomagalo hamiltonu se pa vi ZELLOOOOO MOTITE razlog zakaj ni sel toyotin drekac v bokse je da bi bil pred hamiltonom in pomagal massi osvojit naslov seveda se mu ni islo zaradi dezja on je bil edini ki ni sel v bokse edino ferrarijevo upanje in ne mi vec srat tuki da je toyota pomagala hamiltonu k niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ampak je ferrrrrrraaaaaaaaaaarrrrrriiiiijjjjjuuuuuuuuuu ok vi otrocat rdeca k neznate sportno prenest poraza ampak neki nabijate tja v tri dni! stroj1 ce pa gdo zivi v svojem svetu ste pa to vi goljufi rdeci k pol vedno krivdo valite na druge!!!
kregar
24. 01. 2009 13.41
mogoce...samo da se to glih tak iztece da je v zadnem ovinku...vem da je tezko verjetno samo kaj pa ves;)
stroj1
24. 01. 2009 13.06
kregar jaz sem tudi za ferrari ampak o tem pa nimaš prav......toyota ni pomagala hamiltonu.....on enostavno ni mogel z gumami za suho stezo pospeševat v takem nalivu.....pol minute na krog ni zelo veliko v primerjavi da ima on suhe gume ostali pa gume za mokro stezo.....vendar chicago bears pa itaq svoje trdi čeprav sam ve da nima prav:) hahhaha chicago bears ti živiš v svojem svetu.....
kregar
24. 01. 2009 07.34
chicago-bears jes nimam nic proti temu da si pomgata v mostvu,ampak ce ti pa pomaga drugo mostvo(Toyota) tako kot je hamiltonu v zadnjem ovinku...ko ga je spusil predse ko je vozil pol minute na krog pocasneje?lepo te prosim ej...
chicago-bears
24. 01. 2009 02.44
kregar ne vem kako te ni sram to pisat ker dobr ves da ce bi mel hamilton pomoc kot jo je imel massa od kimija bi bilo prvenstvo koncano ze dve ali tri derke pred koncem in ne vem kaj ma toyota tuki veze kaksno pomoc je hamilton mel od njih!!!
damjana777 .
23. 01. 2009 21.46
LETOS BO U ŠPILU DUŠIK NA TIPKO PA GASA
kregar
23. 01. 2009 06.34
chicago-bears in ti pravis da je hamilton osvojil prvenstvo brez kaksne koli pomoci...? Kaj narobe s tabo? Ce ne bi blo Toyote bi vi steli srebrne cekincke in ne zlatih... Glede najbolse voznika pa se tisto...spomni se lanske sezone ko sta BMW in Ferrari stala pred rdeco lucjo v boksih? In ti pravis potem da je hamilton dober voznik...?
chicago-bears
23. 01. 2009 00.50
vednoprav hahaha lahko se je teb zajebavat sam tole so resne stvari tale stroj1 me vedno neki jezi!!
vednoprav
22. 01. 2009 23.39
No,no ,medo ne se jezit.Od jeze rit raste. : - ))))
chicago-bears
22. 01. 2009 23.26
stroj1 ne pametuj ze spet ce napisem da se mi kimi in massa kot voznika ne dopadeta to se ne pomeni da koga zalim sem navijac srebrnih in zame je hamilton trenutno najbolsi voznik zakaj sem pa ze napisu pa ti bom se enkrat ker je svetovni prvak premagu brez vsake pomoci drugega voznika srebrnih ki je en velik finski drekac masso in tvojga kimija ki sta mela bolsi dirkalnik in veliko vec iskusen kot pa jih ima hamilton tako da mene bi bilo sram ce bi vozu ferrari pa me en popolnoma nov voznik premaga brez iskusen in se povrhu zelo mlad mislim da si zasluzi malo vec spostovanja kot pa ga dobi od vas rdecih in rumenih sicer je pa pred nami nova sezona pa bomo videli kje bodo na koncu alonso hamilton kimi in massa sam ne pozabite na glocka vettela in kubico bo zelo zanimivo in verjamem da se bojo tezave pojavile se kje ne samo pri ferrariju!!
Soling
22. 01. 2009 22.47
Sam ne bi delal iz tega panike, ker če zna kdo naštimat bolid, je to Ferrari. Večje vprašanje pa je, kdo zna ta bolid vozit? Točneje, iztisnit premoč bolida? No, to je moje mnenje za nazaj. Kar se pa tiče sezone 2009 pa je dejstvo, da so to povsem drugačni bolidi in tukaj bo prišlo do izraza "novo" konstruktorsko znanje, ki pa ni nujno (kjub cekinu, kiga imajo na voljo), da bo iz rdeče garaže. Zato bo zanimivo, kdo že ima recept za zmagoviti bolid?!
vednoprav
22. 01. 2009 22.36
firko - ampak vseeno je lepše gledat ,če je spredaj rdeče zadaj pa akcije kolikor hočeš . : - ))))))))