Formula 1

Moss: Vsega je kriv Briatore

London, 21. 09. 2009 09.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanska dirkaška legenda Stirling Moss meni, da naj bi bil za trenutno najbolj vročo afero v formuli 1 kriv zdaj že nekdanji šef ekipe Flavio Briatore.

Stirling Moss
Stirling Moss FOTO: Reuters

Moštvo Renaulta je bilo obtoženo, da je Nelsonu Piquetu ukazal, naj se na nočni dirki namenoma zaleti in s tem poskrbi za prihod varnostnega avtomobila na stezo v pomoč Fernandu Alonsu, ki je tako v Singapurju slavil prvo zmago v sezoni. Flavio Briatore in vodja inženirjev Pat Symonds sta ekipo Renaulta zaradi obtožb že zapustila. Usoda moštva bo tako znana danes, ko bodo komisarji Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) v Parizu zališali glavne akterje.

"Bil sem začuden nad tem, kar je storil Piquet. Ne morem verjeti, da je to storil in o tem še spregovoril. Mislim, da je njegova kariera v formuli 1 končana. Izgubil je moje spoštovanje ... to, kar je naredil, je zelo slabo za šport. Ne verjamem, da je v to vpleten tudi Alonso,“ je razočarano povedal 80-letni Stirling Moss.

Piqueta so zaradi slabih predstav v letošnji sezoni odpustili, ta pa se je ekipi maščeval in o dogovorjeni nesreči spregovoril pred komisarji FIA. Mednarodna avtomobilistična zveza je tako njemu in Renaultovemu tehničnemu direktorju ponudila imuniteto, če bosta odkrito povedala, kaj se je dogajalo na lanski dirki v Singapurju.

"Briatore je v resnih težavah. Mislim, da je ukaz prišel z njegove strani. Če bi bil v čevljih Pata Symondsa, bi ponujeno imuniteto sprejel,“ je še dodal Ross.

Po najhujšem scenariju lahko ekipo Renaulta za vedno izključijo iz najelitnejšega oktanskega športa, najverjetneje pa jih bo doletela 'le' visoka denarna kazen. Tudi ta bi lahko bila usodna za ekipo, saj njihova 'neslavna poteza' pri pokroviteljih najverjetneje ne bo ostala neopažena.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stroj1
21. 09. 2009 11.54
moss ima čisto prav......piquet pa lahko gre z montoyo v nascar :) hahhah za formulo itaq nista :D
warezovc@email.si
21. 09. 2009 09.37
OCITNO NEKATERI SE RAZMISLJAJO S SVOJO GLAVO.. BRAVO MOSS