Formula 1

Montezemolo: 'Dirka v Singapurju je bila navaden cirkus'

Singapur, 01. 10. 2008 08.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kljub temu da je bila večina navdušena nad nočno dirko v Singapurju, pa šef Ferrarija Luca di Montezemolo ni takšnega mnenja. Po njegovem je bilo vse skupaj bolj podobno cirkusu kot dirkanju.

Luca di Montezemolo je bil kritičen do dirke Singapurju.
Luca di Montezemolo je bil kritičen do dirke Singapurju. FOTO: Reuters

Po poročanju internetne strani dnevnik.hr je Luca di Montezemolo nočno dirko v Singapurju označil za navaden cirkus. „Ko se dirka na stezah, ki bi morale služiti kot cirkus, je možno vse, tudi spektakel, ki ga je v Singapurju priredil varnostni avto,“ je bil jezen šef Ferrarija, pri katerem te dirke nimajo v lepem spominu.

Nočna dirka je bila po mnenju šefa Ferrarija pravi cirkus.
Nočna dirka je bila po mnenju šefa Ferrarija pravi cirkus. FOTO: Reuters

„Vse to je pravo ponižanje za formulo 1 in o tem želim v naslednjih tednih govoriti tudi z ostalimi šefi moštev,“ je še naprej bruhal ogenj Montezemolo, saj sta oba njegova dirkača ostala brez točk. Po njegovem mnenju ulične dirke in nezmožnost prehitevanja niso prava pot, po kateri bi morala iti formula 1. Ni mu bila všeč, po njegovem mnenju, prava „parada“ varnostnega avtomobila, ki smo jo lahko videli v Singapurju.

Felipe Massa je po postanku s seboj odpeljal tudi cev za dolivanje goriva.
Felipe Massa je po postanku s seboj odpeljal tudi cev za dolivanje goriva. FOTO: Reuters

Šef rdečih pa ni tako kritičen, ko beseda nanese na napako mehanikov, ki je Masso stala dragocenih točk. „Imamo odlične mehanike, ki so nam že velikokrat prinesli zmago. Moramo držati skupaj, Ferrari je še vedno svetovni prvak in borili se bomo do konca, da naslov tudi ubranimo.“

Zaradi napake mehanikov je Massa ostal brez pomembnih točk.
Zaradi napake mehanikov je Massa ostal brez pomembnih točk. FOTO: Reuters

Tri dirke pred koncem Felipe Massa zaostaja za sedem točk za Lewisom Hamiltonom in v Ferrariju to nikogar ne skrbi. „Ferrari je najboljši, Felipe je najboljši. Pričakujem tudi od Kimija Raikkonena, da na zadnjih dirkah pokaže, da je svetovni prvak in pomaga Massi do naslova,“ je še dejal Luca di Montezemolo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (37)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wolfyy
03. 10. 2008 21.07
\"zdi se mi da nizhče drug ni imel prevelikih problemov kot oni... in še to, da najhujša napaka ki so jo naredili (tisti semaforček v boksih) ni bila problem samo na tej dirki, ampak tudi že na eni prejšnji...\" a nekateri res ne morete mimo tega da se sami sebe smešite s takimi izjavami?? sicer pa dirke F1 bi morale biti na dirkališčih kot so SPA, Monza, stari Hockenheimitd... Monako je pač posebnež v karavani s statusom in slovesom, Valencio bi morali drugo leto ukinit, glede Singapurja pa ne vem, saj niti ni bila tako slaba steza, vendar dirka je bila občutno predolga, dobrih 15 krogov pred koncem sem se že naveličal gledat in sem komaj čakal kdaj bo konec
izi78
02. 10. 2008 20.07
ta nova ekipa je cist nesposobna ze celo sezono!!! sm ferarrijev navijač
TK-TITO
02. 10. 2008 14.26
Pa ja , saj mogoče ima res glede cirkusa in res je pripomogel k temu tudi Ferrari ampak priznati je pa treba da ima tudi prav glede prehitevanja in prihodnosti F1. Vsi tisti ki tako kritizirate ferrarijeve mehanike pa pozabljate da so skoraj vse novitete ki se uporabljajo prav oni prinesli v F1. In ne govorite neumnosti o nesposobnosti ( to se lahko zgodi vsaki ekipi ).
scottscale
02. 10. 2008 11.31
... in mehaniki so odnelsi anakondo nazaj v bokse... ne vem zakaj vsi krivijo kar celotno pit ekipa Masse za napako v boksih, ko pa je kriv samo glavni mehanik,ki mu je dal predčasno zeleno luč za odhod iz mesta. bi morali še vedno lollipop uporabljat k je vsaj bilj sigurno
pavle.boznar
02. 10. 2008 09.47
ferari nima dobrega dirkača eden spi drugi pa ne ve kaj dela
Soling
01. 10. 2008 22.31
S to izjavo hoče samo pozornost preusmert. Normalno, da se f1 liberalizira glede atraktivnosti. Kdor ne bo sledil bo od... Singapur je bil Ferrarijev potop.
jakob.zelinka@siol.net
01. 10. 2008 20.42
Č bi pa ferari bil dobr bi pa takoj hvalu dirku kok je dobro dirkališče. Prokleta rit
apollo33
01. 10. 2008 20.42
Res je bil cirkus v Singapuru. Malo je manjkalo, pa bi bil zaključen z velikim ognjemetom, aktiviranim iz ferrarijeve garaže. (polit benzin statična elektrika iz pretrgane kablaže polnilne naprave = ognjemet).Tipi se sploh ne zavedajo, kakšno splošno nevarnost so povzročili, za tako stvar bi jih morali diskvalificirati iz prvenstva. Potem si pa tip še upa lajati proti prirediteljem.
J.K. & Gang
01. 10. 2008 20.28
Cirkus ni bil na stezi v Singapurju ampak v Ferrarijevi garaži!!! Monty nej najprej nauči svoje mehanike delat tko kot je potrebno, ker je bilo na zadnjih dirkah že toliko kiksov, kot jih ni bilo prej v čevljarjevih časih!
firko
01. 10. 2008 16.20
Ferrari je najboljši, Felipe je najboljši.s takimi besedami di montezemolo ne bo velik dosegu,in res je čudn,da sam ferrari graja stezo v singapurju,sej prehitevanj že tud na drugih stezah ni veliko,pa še tam ko so,nastanejo problemi.če bojo rdeči hoteli doseči naslov,se bojo mogl pošteno v roke vzet in se ne zanašat na preteklost,ko so dosegali naslove,kajti druga moštva se jim že počasi prebližujejo,nakateri jih že prehitevajo.vsaka najmanjša napaka se bo pošteno kaznovala in to obema moštvoma.
anzex1
01. 10. 2008 16.07
haha kmet neumn ferarijev ce ne znate u boksih delat poj je to sam vš cirkus alonso je lahk prehitivu tko da dirka je bla uredu :)
apollo33
01. 10. 2008 15.30
Joj, joj Montezemolo, kako si reven. Steza je slaba, ker ste pogoreli na celi črti. Seveda zdaj je pa dirkališče krivo. Želiš si prehitevanj, potem pa ko vas Hamilton prehiti, pa je spet vse narobe. Popolnoma ste zgubili kredibilnost. Letos si res ne zaslužite naslova. S takimi predstavami, kot je bil Singapur res ne.
dark švejder
01. 10. 2008 15.20
vsak izgovor je dober, ko puš...š
car_alonso
01. 10. 2008 14.32
seveda so bla prehitevanja:) in to kuj dosti za formulo... pa ne jamraj samo stari ampak naredi kaj
viking76
01. 10. 2008 12.53
JAO debely tok sovražnost zaradi f1
hakihak
01. 10. 2008 12.35
no, no, takšen spektakel pa tud ni bil!!!! dirka kot dirka!!!
Skynet
01. 10. 2008 12.01
Vsi vemo, da formula postaja iz leto v leto nezanimiva in dougočasna, sploh Evropa ji je obrnila hrbet, zato se je začela selit v arabske države, azijo, vendar tam tudi ni bilo velikega presenečenja, saj jim je formula tuj šport (kot nam kriket), zato se spomnejo še nočno dirko, za popestritev programa dikaške karavane, kateraj je porabila le ogromne količine elektrike in nič drugega. Ja slabo se piše formuli.... časi se spreminjajo.
459261
01. 10. 2008 11.31
dirkače naj zamenja,dokler je meu šumija ni takih butastih govoru.
mudy
01. 10. 2008 11.21
joj tebe Montezemolo ka dej neki jokaš k nite dobl niti pike pfuuuj...
nx01
01. 10. 2008 10.55
Če bi pa zmagal ferrari, pa gotovo ne bi mogel prehvaliti... Makaronar pač!