Formula 1

Lotus že v vetrovniku

Hingham, 15. 10. 2009 09.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Stane Kos
Komentarji
6

Eno najslavnejših imen v formuli 1 Lotus se pod imenom Lotus F1 Team prihodje leto po 16 letih odsotnosti vrača v karavano najelitnejšega motošportnega tekmovanja. Nekdanje angleško moštvo bo dirkalo pod malezijsko zastavo.

Novi dirkalnik pridno nabira kilometrino v vetrovniku.
Novi dirkalnik pridno nabira kilometrino v vetrovniku. FOTO:

Vse odkar je sredi septembra ekipa dobila zeleno luč s strani Mednarodne avtomobilistične zveze FIA, potekajo intenzivne priprave na vrnitev ekipe Colina Chapmana, ki je od prvega nastopa v Monaku leta 1958 do zadnje dirke v Adelaidi leta1994 zmagala na 73 dirkah, osvojila sedem konstruktorskih in šest vozniških naslovov svetovnega prvaka.

Gerhard Berger je ob obletnici smrti Ayrtona Senne na dirki v Imoli leta 2004 odpeljal nekaj krogov z lotusom, s katerim je v sezoni 1986 dirkal Brazilec.
Gerhard Berger je ob obletnici smrti Ayrtona Senne na dirki v Imoli leta 2004 odpeljal nekaj krogov z lotusom, s katerim je v sezoni 1986 dirkal Brazilec. FOTO: Reuters
V ekipi se še kako zavedajo, da se ob vrnitvi nikakor ne smejo osmešiti. "Lahko rečem, da so zadnji trije meseci ne le zame, pač pa za marsikaterega člana ekipe najbolj naporno obdobje v življenju,“ je ob predstavitvi prvih slik bodočega dirkalnika, ki ga te dni preizkušajo v vetrovniku začasne baze ekipe v Hinghamu v Norfolku v Veliki Britaniji povedal tehnični direktor Mike Gascoyne.

Če bil bil ustanovitelj ekipe Chapman še živ, najverjetneje ne bi bil ravno navdušen nad novo barvno shemo dirkalnika.
Če bil bil ustanovitelj ekipe Chapman še živ, najverjetneje ne bi bil ravno navdušen nad novo barvno shemo dirkalnika. FOTO: Reuters
"Novačimo nove člane ekipe, urejamo finance, gradimo domovanje blizu steze Sepang v Maleziji, kjer bo središče delovanja ekipe, a za potrebe evropskih dirk bomo tudi obdržali podružnico tu, v Hinhgamu,“ je povedal nekdanji tehnični šef ekip Jordan, Benetton, Renault, Toyota, Spyker in Force India.

Prenos VN Brazilije na Kanalu A: kvalifikacije – sobota (18.55) dirka – nedelja (17.45)

"Naš načrt je, da bo dirkalnik pripravljen za prvo testno vožnjo do sredine februarja in nared za zimska testiranja mesec dni pozneje v Bahrajnu,“ je načrte ekipe razkril Gascoyne, ki pa še ni želel nič povedati glede dirkaške zasedbe: "Potrebujemo izkušenega dirkača s tehničnim znanjem, ki nam bo v veliko pomoč pri razvijanju dirkalnika, po drugi strani pa potrebujemo dirkača, željnega dokazovanja, ki bo želel vsak trenutek iztisniti vse iz dirkalnika. Ker gre za malezijsko ekipo, ni izključeno, da bomo iskali voznika tudi od tam,“ je novopečeni tehnični šef namignil, da držijo govorice, da je Jarno Trulli glavni kandidat za prvega voznika ekipe.

Veteran Jarno Trulli velja za Lotusovo prvo dirkaško izbiro.
Veteran Jarno Trulli velja za Lotusovo prvo dirkaško izbiro. FOTO: Reuters

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vednoprav
17. 10. 2009 19.28
Atze - Ne nimam nikakršnega namena za karkoli obtoževati lotus,sploh pa ne v današnjih časih. Samo obudilo mi je spomin ,ko sem prebral naslov članka.
Atze
17. 10. 2009 17.33
Lotus z Ronniam Petersonam nima krive vesti, če to mislš povedat! To so bli indijanski časi...dobesedno! Organizacija je bla na extremno nizkem nivoju, saj je štarter dirke naznanil štart, še preden so vsi dirkalniki stali primiru(!) v svojih boxih...sepravi...tisti iz ospredja so štartali iz 0 km/h, tisti zadaj pa so imeli, zaradi prehitrega štarta, še nekaj hitrosti(res pa da je vse skupaj pričaralo čar, saj se je vrstni red močno premešal...neuradno naj bi to delali celo namerno), kar pa je bilo smrtno nevarno, saj so tisti od vzadaj prileti v "rit" tistim od vspredaj. In nalet v zadnji del formule, je najbolj nevaren, saj je tam največ vnetljivih stvari. Ronniev Lotus se je vžgal in zdravniki so zakrivili svoje. Vendar največja napaka je bila, da jih je bilo premalo, kajti če bi najprej pomagali Petersonu, bi mogoče danes obžalovali smrt Italijana. Danes pa formula dela predvsem na varnosti, kar je za moje pojme mogoče celo napaka, saj vsak dirkač ve v kaj se spušča in za 25 mil.€/letno bi tudi jaz reskiral! Pa naj se sliši še tako neumno... lp, matic
vednoprav
15. 10. 2009 17.38
Nikoli ne bom pozabil nesreče v kateri je umrl Ronnie Peterson In to v Monzi leta 1978. To je bilo srhljivo,kaj takega hvala bogu danes ne vidimo več Za to nesrečo so neupravičeno krivil Patreseja. Hunt, Regazzoni in Depailler so uspeli potegniti Petersona iz gorečega Lotusa, toda šele po dvajsetih minutah so prišli reševalci,ki pa so bili najprej pozorni na poškodovanega domačina Brambillo. Peterson je imel hude poškodbe nog in je po operacijskem posegu ponoči umrl.
car_alonso
15. 10. 2009 16.39
Komaj čakam da vidim kaj bojo pokazale nove ekipe, mogoče kera preseneti tak ko brawn letos...
Lovro1969
15. 10. 2009 16.10
ka pa je ze pokazal trulli v vseh svojih letih .Taksi dirkaci so za muzej.
smejko46
15. 10. 2009 14.16
upam da bo res trulli podpisal, ker ni reku še zadnje