Formula 1

Kovalainen: McLaren se drugo leto vrača na vrh!

Woking, 29. 06. 2009 15.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Težave, s katerimi se soočajo srebrni, namigujejo, da ekipa še ni našla vzroka za slabo letošnjo predstavo. Heikki Kovalainen je vseeno prepričan, da napak ne bodo ponovili na dirkalniku za sezono 2010.

Finec meni, da se lahko srebrni še letos vrnejo v boj z najboljšimi.
Finec meni, da se lahko srebrni še letos vrnejo v boj z najboljšimi. FOTO: Reuters

Pri McLarnu so z napredkom v tej sezoni malce obstali. Razlog tiči tudi v tem, da na hitrih dirkališčih aerodinamične pomanjkljivosti dirkalnika MP4-24 pridejo še toliko bolj do izraza. Dirkač srebrnih Heikki Kovalainen verjame, da se trud moštva obrestuje, saj se bo po njegovem prepričanju vrnilo na vrh v sezoni 2010. Na vprašanje ali misli, da razvoj ekipe stagnira, je Finec odgovoril: "Mislim, da ne. Po mojem mnenju zdaj lažje prepoznamo boljše rezultate in večje pridobitve, saj je naš ritem slab. Počasi lovimo najboljše, a pridobitve so majhne, saj imamo na vsaki dirki nove dele. V Carigradu smo, če se ne motim, imeli kar enajst novih delov na dirkalniku, v Silverstonu pa spremenjeno dno dirkalnika in nekaj elementov na sprednjih krilcih ter pokrove na kolesih. Ne napredujemo več po pol sekunde na krog, temveč so koraki majhni. Že 30 milisekund je dober korak naprej."

Kovalainen želi ekipi omogočiti, da bo dirkalnik za prihodnjo sezono popoln. Meni pa, da se bo to zgodilo le, ko bodo srebrni sprejeli letošnji poraz. "Ekipa se s problemom sooča zelo sistematično. Veliko časa sva tudi z Lewisom Hamiltonom preživela v tovarni, kjer sva se pogovarjala z dizajnerji in preostalimi, ki so na čelu projekta za drugo leto. Rezultati morda ne bodo takoj vidni, morda bomo celo še malce nazadovali, a menim, da je najpomembnejše, da krenemo v pravo smer za sezono 2010 in hkrati optimiziramo letošnji dirkalnik."

Z letošnjim dirkalnikom ima Finec zelo majhne možnosti za uvrstitev na najvišjo stopničko, kot mu je uspelo lani v Budimpešti.
Z letošnjim dirkalnikom ima Finec zelo majhne možnosti za uvrstitev na najvišjo stopničko, kot mu je uspelo lani v Budimpešti. FOTO: Reuters

Čeprav moštvu v prvenstvu ne kaže niti približno tako dobro kot lani, Finec razkriva, da je odnos srebrnih presenetljivo ostal nespremenjen. "Tudi ko nam gre dobro, na obrazih ne kažemo zadovoljstva, nihče se ne sprosti, vsi še vedno kritizirajo drug drugega, saj je vedno možnost za nadaljni napredek, vsaj lani je bilo tako. Podobno je tudi letos, ostajamo mirni, analiziramo težave, pregledujemo telemetrijo, podatke in skušamo ugotoviti naš naslednji korak."

Kovalainen ostaja prepričan, da lahko ekipi že kmalu uspe odpraviti težave in se vrniti v boj z najboljšimi.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Brera01
04. 07. 2009 16.10
mislu je napisat pod vrh ne na vrh :)
wrfff
30. 06. 2009 19.40
@BMK Hej BMK, boljša že samo kot sem napisal, kaj je Ferrariju 4-6 mestu? 0. Ferrari je navajen biti med najboljšimi oz. najboljši ne pa to. Ja Ferrari je trenutno 15x boljši od McLarna, vem. Ampak obadva se lahko poslovita od zmag in drugih stvari v letošnji sezoni. In pri obeh moštvih bodo hoteli to sezono čimprej pozabiti. Pravim, da si obedve moštvi takšni napaki ne bosta več privoščili, OBEDVE moštvi. In vem oz vsaj upam da bosta drugo leto spet Ferrari in McLaren na vrhu, predvsem upam za McLaren =). Pa lep večer še naprej...
BMK
30. 06. 2009 18.35
Jan95 misliš da eno slabo leto pomeni da naslednje leto tudi ne morejo biti slabi??da bodo avtomatsko prvi če so eno leto slabi? oh ja...ferrari je kar precej boljši trenutno od mclarna! na prejšnji dirki sta oba osvojila točke...massa tik pod stopničkami...mclaren pa čista ničla!!
wrfff
30. 06. 2009 18.03
BMK Misliš, da eno slabo leto pomeni, da bodo naslednja leta tudi slabi? So že bili tudi nižje pa so se pobrali, tak da ne nabijaj zaj tu nekaj. Sicer pa, vaš Ferrari tudi ni kaj dosti boljši. Za takšno moštvo kot je Ferrari ta izzid ni vreden niti omembe. Enako velja za McLaren.
brez_faksa
30. 06. 2009 17.39
Pa Hondino mašino v Brown GP!
BMK
30. 06. 2009 16.29
Jan95 ja ja...če drugi ne bodo dirkali..misliš da bosta mclarna edina na dirkalušču?? :) Naj se ne prenaglijo pri mclarnu ker jih bo hitro spet po gubcu da si za naslednje leto prepisujejo vrh...če bodo tako napredovali...hja...bodo ostali tu kjer so sedaj.. :)
_Tjasaa_
30. 06. 2009 11.36
ja ja, kr sanjajte.
ciaobella
30. 06. 2009 10.35
Mislim, da bo Brawn GP tudi drugo leto eden glavnih igralcev...vrh bo pa zeloooo širok !
stroj1
30. 06. 2009 08.59
pitko smešen si :) drugo leto želijo kers ukinit.....to se mi res zdi skrajno ne fer.....ekipe ki so letos razvile kers(ferrari in mclaren recimo) in so letos tudi zaradi tega sistema letos počasnejše.....pol pa bodo drugo leto ukinili kers?!?! In pol je tu govora o varčevanju....letos in lani veliko milijonov vloženih v razvoj tega sistema, drugo leto pa ukinitev :/ naj drugo leto pustijo kers in bomo videli brown in ostali ki letos nimajo kersa kje bojo. Glede todta pa, naj ga imenujejo za predsednika, bojo vsaj imeli izgovore za zmage ferrarija kobojo jokali ostali navijači :) pitko in njemu podobni tak ne poznajo formule in pravil, tak da se ni potrebno sekirat za njihove izjave da bo se ferrariju skoz prste gledalo :)
vednoprav
29. 06. 2009 23.18
pitko - No ravno v tem je vzrok,da smo " rdeči " proti imenovanju Todta. Seveda pa zamujaš nekaj člankov.
MSchumacher
29. 06. 2009 21.42
pitko: drugo leto ma sam ferari šans ker bo ponovno njihova rit predsednik in sicer todt boste vidl kolk jim bo podarjeno. Ti si stereotip zabitega fanboya. Hočeš da ponovim? Preberi si kaj sem napisal pod novico ravno o tem da se špekulira da naj bi bil naslednik Mosliča Todt. Kaj naj bi jim predsednik FIE podaril, pojasni?! On na dirki nima nič besede. Komisarji odločajo ne ON! Ne s takimi idiotskimi uletavat.
gorilla
29. 06. 2009 21.28
ja pomojem tud ja
zovec123
29. 06. 2009 21.17
Upam, da jim čim prej uspe prit na stopničke! Dajmo srebrni!
Eyeless
29. 06. 2009 20.26
@firko...se podpisem pod komentar...gremo admin hitro na delo pa me brisi...
pitko
29. 06. 2009 20.20
drugo leto ma sam ferari šans ker bo ponovno njihova rit predsednik in sicer todt boste vidl kolk jim bo podarjeno. Seveda da se bosta ferari pa mclaren drugo leto vrnila letošnje leto sta žrtvovala da bosta drugo leto boljša. Kers bodo razvil da jim bo prišel še kako prav in še kaj.
MSchumacher
29. 06. 2009 19.56
Glede na to kako glasni so bili okoli tega da imajo najlepši avto ( Hamilton je to ponosno razlagal ) se jim pozna... Ampak za vse tavelike je letošnja sezona praktično končana, bolje se pripraviti za drugo leto..
firko
29. 06. 2009 19.18
massa_raikonen a ko massa in kimi govorita optimistično je pa vse v redu?
Xit
29. 06. 2009 19.18
Ne glede na to, če se bo McLaren vrnil ali ne, Heikki ne bo zraven.
abejzbejz
29. 06. 2009 19.03
jaja poj se bo pa zbudu. če bojo tko delal k letos. nau nč bol.
mzurry
29. 06. 2009 19.03
za burek ne bodo mel ....saj bravn in redbul ne bosta kar spala in čakala da jih konkurenca prehiti....GOOOOO BRAWN