Formula 1

Jordan: Schumacher si zasluži odpoved

Singapur, 29. 09. 2010 12.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Michael Schumacher s povratkom v karavano formule 1 še vedno ni naredil pozitivnega vtisa na svojega prvega šefa Eddija Jordana, ki je povedal kar nekaj krepkih na račun sedemkratnega svetovnega prvaka.

Eddie Jordan
Eddie Jordan FOTO: Reuters

Nemec Michael Schumacher je prav pod vodstvom Eddija Jordana naredil svoje prve korake v svetu formule 1. Krstni nastop je dočakal v sezoni 1991, ko je na VN Belgije v ekipi Jordan GP zamenjal aretiranega Bertranda Gachota. Kljub sedmim naslovom svetovnega prvaka pa nekdanji šef ekipe Jordan GP s trenutnimi predstavami dirkača ekipe Mercedes GP ni navdušen. "Vprašajmo se. Če bi nekdo, ki ni Michael Schumacher, vozil tako slabo, ali bi imel tudi v naslednji sezoni zagotovljen sedež pri ekipi? Po mojem mnenju ne. Žal mi je, vendar bom tokrat kontroverzen. Jaz bi ga odpustil. Očitno je, da ni dovolj dober,“ je za BBC povedal Jordan.

Schumacher je s svojim povratkom pod vprašaj postavil svojo vsemogočnost v svetu motošporta in iz dneva v dan izgublja težko prigaran sloves. V letošnji sezoni se, bolj kot ne bori s samim seboj, in v prihodnji se prav gotovo obetajo spremembe v moštvu. Nekateri poznavalci trdijo, da se bo leta 2011 preselil v strokovni štab, njegovo mesto pa bo prevzel rojak Adrian Sutil.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (70)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jojmir84
04. 10. 2010 18.29
to so izjave Eddija Jordana! Sramota za njega! ka pa ostali dirkači ki so za njimi oz vozijo že cel življenje na zadnjih mestih! ka bo pa za njih reku! spovnte se predlani ko se je Massa poškodoval!!!!- kdo je znal vozit Ferraria! nobeden, ker ga ni bil vajen čisto drugačen bolid! Ka je naredu fisichela, nič, nula s ferrariem medtem ko pa je v indycar bil zelo hitr in uspešen!
vednoprav
01. 10. 2010 15.10
EL_Hombre - He,he,he, dober si,ni kaj ? Drugače pa takole.če bi imela Rosberg in Šumi konkurenčen dirkalnik in bi prvi osvajal prva mesta Šumi pa le druga,tretja in mogoče še četrtea,te debate nebi bilo.kajti vsi bi dejali, odlično Šumi.Počakajmo nasledno sezono,da se privadi.Strah in trepet. Ker pa ima Mercedes dirkalnik za šesto mest in nižje po vrh vsega,to je treba priznati ima Šumi,kar precej smole ,je tam kjer je in jeziki lavfajo.
netete1
01. 10. 2010 10.34
v formuli je pac tako, da se dirkaci, ki se poslovijo na vrhuncu, po kratkem casu vrnejo in ispejo ali ne.... do zdaj se ni se nikogar tako grobo kritiziralo kot se sumija, pa so prakticno vsi klaverno koncali tudi v dobrih dirkalnikih... Za sumija pac velja da ti je ali kul, ali pa ga z dna duse sovrazis... tako pac je, je pac tak clovek.... Pa se nekaj... za senno, ki ga vsi v nebo kujejo je med njegovimi dirkaskimi kolegi veljalo naslednje: ko se je senna odlocil, da bo sel po svoje (prehitevanja), je bilo samo od vsakega posameznika odvisno ali bosta koncala v steni ali pa bo odnehal. Njega je to dvgnilo v med zvezde, sumije pa isto stvar vsi ocitajo... svet je pac tak, .. da pa sovrazis nekoga, ki ga ne poznas tako zelo, da po forumih take bedarije pises, meji pa ze na psihicno motnjo.
AlternativeFacts
01. 10. 2010 10.17
@vednoprav - O prihodkih Mercedes GP-ja ima uradni bilten (Formula Money),ki skrbi za te info. drugačne cifre.Tako da dajmo raje počakat prihodnje leto.Vmes pa filozofirajmo skupaj z Jordanom(prvi napovedal povratek in bil takrat enako proglašen za klovna), Coulthardom, Stewartom, Laudo...,ker drugega nam niti ne preostane.Razen če je Schumacher tabu tema o kateri se ne diskutira.Tako kot ne o Chuck Norrisu.
vednoprav
01. 10. 2010 00.16
EL_Hombre - Kaj je pomembno zame ali zate je nekje apsolutno nepomembno,prav tako Jordanovo mnenje pa čeprav je svetlobna leta bliže F1 kakor midva.Dejstvo je,da je Mercedes na njegov račun naredil odlično reklamno potezo,ki je šla v medijih za med in malenkost od tega denarja daje Šumiju. Čeprav se sliši veliko,ko govorimo o Šumijevi plači pa je to malenkost na pram temu kakšen denar se obrača zaradi njega in v tem grmu tiči zajec,se pravi zasluge za minulo delo. Pri srebrnih niso neumni,to zagotovo ne,si lahko prepričan. Dovolj je,da ga popljuva Lauda nato piskerček pristavi še Jordan in to je to.
Tjaša Kova?i? 1
30. 09. 2010 23.02
majstor največji seveda kaj bo tale stara šara svetla v f1 požerite se vsi schumi fani !!!
77mitja
30. 09. 2010 20.21
To bi bilo najbolje, sam Šumi daje Mercedes v slabo luč. Mimo so njegovi časi, saj ko je bil 3 leta odsoten, so v formuli zelo spremenili pravila in dirkalnike. Najbolj bo koristen kot kakšen strateg ali šef ekipe ali podobno, dirka pa naj raje kakšen mlajši talent, ki si še svojo kariero v formuli 1 gradi. Škoda je, da je sploh ponovno začel, saj je končal kariero kot največja legenda s 7 naslovi, ki mislim, da jin ne bo več noben toliko osvojil, sedaj po ponovnem povratku, pa je pokazal sramoto. LP m
AlternativeFacts
30. 09. 2010 17.07
@vednoprav - Ja če vzameš za primerjavo Rosberga.Kar pa Eddie na BBC-jevem, F1-forumu ni vzel.Vzel pa je vse kar se je napovedovalo od samega podpisa pogodbe do danes.Tukaj pa ima Eddie še kako prav.Imeli so velika usta,tako Schumacher kot Ross Brawn, sedaj ko bi morali pokazati vsaj nekaj, pa ni nič.Enako velja za bonuse pri pogodbi.Shcumacher ima 10.kratnik Rosbergovega.Malo veliko za nekoga,ki 3.leta ni sedel v F1 dirkalniku in je izgubil občutke in ritem itd. pa zasluge gor ali dol.Ravno od njega se pričakuje da bo vlečni konj.Skratka veliko je neumnih potez na strani Mercedesa in te poteze dajejo povode za taka razmišljanja,kot jih ima Eddie Jordan, D.Coulthard itd.
vednoprav
30. 09. 2010 16.16
EL_Hombre - Jaz gledam na zadevo malo drugače.Poskušam primerjati samo Rosberga in Šumija Rosberg je boljši,ni pa briljanten.Verjetno zaradi dirkalnika.Šumi ne zaostane za njim vsako dirko,če pa že je to za mesto,dva ali tri. In sedaj dajmo Rosbergu še tri leta pavze pa bi hitro videli koliko mest za Šumijem bi se vozil,če bi bil Šumi v polni kondiciji,kakor je sedaj Rosberg. Da ima nekoliko protekcije zaradi minulega dela je pa meni čisto prav in tako bi moralo biti vsepovsod.Tudi na naših delovnih mestih in ne da te brcnejo v rit ,ko nekoliko obnemoreš. Jordan je sicer predstavil svoj pogled in prav je tako.Toda meni je tole bolj na tisto noto " trla baba lan da joj prođe dan.
Yugos
30. 09. 2010 15.30
Reed maš čist prav ime pomeni velik ker ga je Michael tudi zaslužil. ko bo Sutil imel sedem naslovov, bo tudi on mel tak privilegij!
Reeed
30. 09. 2010 15.15
Dejstvo je, če se bi Schumacher pisal npr. Sutil bi že zdavnaj dobil odpoved.
klobasa123
30. 09. 2010 13.50
@mcdex - Koliko zmag pa je pravzaprav Schumacher dosegel za Mercedes, da mu ta ekipa daje "večni" sedež v svojem dirkalniku na podlagi preteklih zaslug?
klobasa123
30. 09. 2010 13.38
Lik Schumacherja je očitno tudi za tržno znamko Mercedes še vedno premočan, saj si drugače ne znam predstavljati, zakaj ga ne odstranijo, ampak si z njim še naprej delajo blamažo. A si lahko predstavljate reklamno sporočilo za Mercedes, kjer Schumacher izjavi: Mi smo najboljši! HA HA!!
AlternativeFacts
30. 09. 2010 13.32
@mcdex - Prvo sploh preberi kaj je rekel.Ne pa trobezljati nekaj v tri dni.Eddie je dal samo primer kaj bi bilo,če bi bil za volanom Meredesa kdo drug in ne Schumacher.Funkcionalno pismenost pravijo,da pridobiš z izobraževanjemj.Drugo pa, ker faktor si ti,da Eddiju odrekaš njegov pogled na situacijo in kar je še najbolj smešno praviš da ni nič naredil v F1.Ja dejmo še bolj smešno ven pripelat'.
mcdex
30. 09. 2010 11.59
Tapravi se glasi.. Sicer pa ne razumem kaj se ma za vtikat. Schumacher ne vozi zanj, oziroma nista nikakor poslovno povezana in ne vem kaj ga moti. Schumi si je svoje ime ustvaril s trdim delom, odličnimi predstavami na progi, 7 naslovi svetovnega prvaka in celim kupom osvojenih rekordov, ki najbrž ne bodo nikoli preseženi. Kljub temu, da je imel odličen dirkalnik in kljub temu, da je bil prvi voznik so to dosežki vredni samo najbolšega. Vprašajmo se koliko je še dirkačev, ki je v zadnjih dveh treh dcesetletjih tudi imelo odlične dirkalnike in vse pogoje, pa pač niso "Schumacher". Hiter avto je predpogoj za uspeh, ampak niti približno pa ni vse kar je potrebno. Schumacher je pač Schumacher in če si je zaželel spet dirkat, mu po tako uspešni karieri noben nima pravice tega očitat, pa tudi če se vozi na zadnjem mestu. Tudi če bi imel mesto samo zaradi imena je to čisto njegova stvar in pravica, ker si je ime ustvaril sam z lastnim delom in uspehi. Kdo je en Eddie Jordan, da si jemlje pravico zlivat gnoj nad Schumacherja, dokler mu ne bo enakovreden (kar ne bo nikoli) naj bo kar lepo tiho.
rko
30. 09. 2010 11.35
Schumacher je svoje že dokazal in pokazal.. kaj pa ti Đordan? ZERO
FCB13
30. 09. 2010 10.36
edi se ni prebolu leta 91
dominio
30. 09. 2010 09.29
mare523 končno še nekdo, ki se spomni kaj vse so napovedovali, pa ni s tega nič. Drugič bodite malo bolj previdni pri napovedih pa tudi kritik ne bo toliko, saj jih je veliko na račun prevelike hvale Šumija.
primoyde
30. 09. 2010 09.27
Nekateri ste res mal bebasti.Dejstvo je da schumacher 3 leta ni dirkal,in da je sedaj dirkalnik čisto drugačen kot je bil,in tega se neda kar tako hitro navadit...prepričan sem,da bo drugo leto schumacher pokazal kdo je....če tudi drugo leto nebo pokazal kaj več,bomo pa lohka govorili,da mu pač ne gre.
Sandra Dreo
30. 09. 2010 08.45
ima vsaj toliko jajc da se vrne nazaj po 3 letih ko je vse drgač ko je blo ko je šel.on bo še vedno rekoreder pa mu naj ostali ko so na vrhu letos probajo priti tako blizu kar se tiče rekordov in zvestobi ekipi ta mladi pa se selijo ko mačka z mladimi in grejo za denarjem in ne za uspehi.