Formula 1

Honda (še) brez resnega kupca

Ljubljana, 23. 02. 2009 10.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Želje po obstanku japonske ekipe v formuli ena so se danes praktično sesule v prah, ko so šefi oznanili, da ni resnega zanimanja za rešitev moštva.

Richard Branson
Richard Branson FOTO:

Še prejšnji teden je za resnega kandidata za odkup Honde veljal Richard Branson, ki pa je v soboto v intervjuju za BBC povedal, da se mora formula ena temeljito spremeniti na finančnem in okoljevarstvenem področju, preden bo resno razmišljal o sodelovanju. Odhajajoči izvršni direktor Honde Takeo Fukui je na tiskovni konferenci v Tokiu povedal, da je podjetje pri iskanju kupca naletelo na težave. "Dobili smo več ponudb, a resnega kupca še nismo našli. Proces prodaje je za nas zelo težek," je za Reuters povedal Fukui.

Takeo Fukui
Takeo Fukui FOTO: Reuters

Fukuijeva izjava je pritegnila zanimanje o dogajanju pri Hondi, saj je šef formule ena Bernie Ecclestone za News of the World včeraj povedal, da sta šefa ekipe Nick Fry in Ross Brawn zavrnila njegovo 100 milijonov funtov težko ponudbo za rešitev. "Skušal sem pomagati pri menedžerskem odkupu. Mojo ponudbo bi morali sprejeti, saj je bila ugodna za vse vpletene. Dala bi jim popolno zaščito, a so želeli stvari delati po svoje. Sedaj lahko le še upamo in molimo," je dejal Ecclestone. Hondi vse bolj teče voda v grlo, saj pri Mercedesu do konca dneva pričakujejo prvo nakazilo, preden se zavežejo za sodelovanje z dobavljanjem motorjev v prihajajoči sezoni.

Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone FOTO: Reuters
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vednoprav
24. 02. 2009 10.11
Honda prodana! 23. 02. 2009 Po poročanju strani RealHondaF1 je danes prišlo do menedžerskega prevzema ekipe Honda. Uradna objava naj bi sledila danes zvečer ali jutri zjutraj, prišlo pa naj bi do velikih kadrovskih sprememb. Ena izmed največjih je odhod Nicka Frya, ki naj bi že nekaj časa iskal vodilno vlogo v drugem športu. Pričakujejo se tudi odpuščanja. Razpustili naj bi testno ekipo, ki zaradi prepovedi testiranj med sezono ne bo potrebna. Ista usoda bo doletela tudi zaposlene v motornem oddelku, saj se pričakuje dobava Mercedesovih motorjev.
zovec123
23. 02. 2009 18.29
upam, da jim bo uspelo! zame so itak prvaki v avtomobilih in tehnologiji!