Formula 1

Honda dobila kupca?

Ljubljana, 26. 02. 2009 11.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V formuli ena prihaja do novih finančnih preobratov. Kot vse kaže, bomo čez mesec dni na prvi dirki v Melbournu le videli deset ekip.

Je Brawnu uspel menedžerski odkup?
Je Brawnu uspel menedžerski odkup? FOTO: Reuters

Po poročanju BBC je Hondino osebje danes izvedelo, da je posel sklenjen in naj se pripravijo na zimsko testiranje ter začetek nove sezone. Neimenovan vir je izdal, da naj bi bile pogodbe že podpisane in so v rokah odvetnikov.
 

Skoraj gotovo je Hondino zadnje upanje menedžerski odkup z Rossom Brawnom na čelu. Daily Mirror poroča, da je odbor Honde v Tokiu izjemno nezadovoljen z resnostmi ponudb in je sprejel menedžerski odkup.
 

Znano je, da se Honda pripravlja na začetek nove sezone in se namerava udeležiti testiranj v Jerezu naslednji teden. Ne izključujejo niti možnosti testiranja v Silverstonu še ta teden.
 

Nov Hondin dirkalnik naj bi poganjali Mercedesovi motorji. Vir je povedal, da nikakor ne nameravajo na testiranja brez dogovora z opremljevalcem motorja. Dodal je še, da je potovanje v Španijo znak, da je posel sklenjen.
 

Button se odpravlja na testiranje v Jerez.
Button se odpravlja na testiranje v Jerez. FOTO: Reuters

Še vedno tudi ni jasno, kdo bo dirkal ob Jensonu Buttnu. Bruno Senna, nečak pokojnega Ayrtona, naj bi bil tik pred podpisom pogodbe. Vprašanje je le, ali bodo novi lastniki ekipe to speljali tudi do konca.
 

K nakupu povabili tudi Michaela Schumacherja

Nemčev dolgoletni menedžer Willi Weber je potrdil, da so sedemkratnega svetovnega prvaka vabili k sodelovanju pri odkupu Honde. Že na začetku leta so se pojavile govorice, da je Schumacher izkazal zanimanje za ekipo iz Brackleyja. Namigovali so na sodelovanje z nekdanjim kolegom pri Ferrariju Rossom Brawnom.
 

K odkupu Honde vabili tudi Schumacherja.
K odkupu Honde vabili tudi Schumacherja. FOTO: Reuters

"Zanimanje je bilo prisotno, a ne jaz, ne Michael se ne bova ukvarjala s formulo ena na takšen način. Michael je zadovoljen s svojim življenjem, kar pa se tiče dirkanja, se sam osredotočam na kariero Nica Hulkenberga (testni dirkač pri Williamsu),“ je povedal Weber.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vednoprav
27. 02. 2009 11.12
Ferrari_boy - sem ti napisal kje sem v ponedeljek prebral to novico ,vendar so mi izbrisal komentar. Očitno se bojijo ostalih medijev ,ki so veliko bolj dosledni kod 24ur. Moje opažanje je,da so tudi admin. navijaško razpoloženi,kajti včasih brišejo komentarje srebrnih,spet drugič pa komentarje rdečih odvisno za katere navija admin ,ki je trenutno na izmeni. Za štos poskusite biti na to malo pozorni.
apollo33
26. 02. 2009 21.09
Pa še to: Ferrari _boy prav imaš: dvojec Brawn -Schumacher bi bila odlična kombinacija ampak dvomim, da bo Šumi še sedel v dirkalnik. Njegove izkušnje v tem moštvu bi bile neprecenljive.
apollo33
26. 02. 2009 21.03
Fonerage preberi še enkrat moj komentar. Ali kje vidiš, da navajam ime ekipe Honda-Mercedes? Honda se prodaja. To si zelo pametno ugotovil. Ampak novi lastniki, če bodo opremljali dirkalnik z mercedesovimi motorji se prav gotovo ne bo več imenovala Honda. Novi lastniki bodo pač kupili imetje Honde kot moštvo F1. In kot sem že rekel če bodo Mercedesovi motorji bo tudi na bolidu trikraka zvezda. Sem zdaj malo manj čuden?
BeadnecSLO
26. 02. 2009 20.09
Pardon,sm hotu rečt -še vedno navijamo zate!
BeadnecSLO
26. 02. 2009 20.09
vednoprav,kje ti bereš te novice,ker men se tistih 5 min k mam časa na netu bit ne da brskat! Drugač pa bravo pametnim ljudem ki so uspel dvignit hondo nazaj! hehe-sumi za volan honde,brown pa za menedzerja pa mamo novo sanjsko ekipo! Šumi,še veno navijamo zate!
realno 1
26. 02. 2009 18.10
Lepo veliko srece v novi sezoni in vesel sm da bomo vidl 10 ekip
vednoprav
26. 02. 2009 12.51
Ta novica je od ponedeljka. Tako,da v bistvu vse vemo.
fonerange
26. 02. 2009 12.46
apollo33 ti si čuden. Ekipa bo imela mercedesove motorje, ni pa noben rekel da se bo imenoval honda mercedes. Honda se prodaja, samo ime pa ne.
apollo33
26. 02. 2009 12.35
A ni to malce čudno? Ekipa Honda z mercedesovimi motorji. Čeprav sem navijač Mclaren-Mercedesa bi bilo hecno videti na Hondinem bolidu trikrako zvezdo! Ali pa če ni to spet kakšna novinarska raca.
savic.stane@gmail.com
26. 02. 2009 12.25
veliko sreče HONDA !!!!