Formula 1

Hamilton: 'Kimi nima j...!'

Monza, 12. 09. 2008 12.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva formule 1 je razburil javnost z zanj dokaj nevsakdanjo izjavo. Britanski dirkač je Kimija Raikkonena obsodil, da nima nič "tam doli" ...

Če za pozno zaviranje nimaš poguma, je to pač tvoj problem. In Kimi je dokazal, da nima j..,“ se je slikovito izrazil Hamilton in britanski mediji so z veseljem objavili njegovo nenavadno in tudi manj okusno izjavo. Britanec se je še enkrat spomnil dogodka na dirki za VN Belgije, ko je zaradi domnevnega nepravilnega prehitevanja ostal brez zmage. Sodniki so ga za manever kaznovali z 25 sekundami pribitka.

Lewis Hamilton in Kimi Raikkonen
Lewis Hamilton in Kimi Raikkonen FOTO: Reuters

Ponavljam, želel sem se izogniti trku, zato sem ravnal tako, kot sem. Za vse je kriv Kimi,“ pravi Lewis Hamilton. “Če sem se želel izogniti “prometni nesreči“, sem moral zapeljati na nedovoljeni del steze. To bi ponovil še enkrat,“ odločno zagotavlja vodilni v svetovnem prvenstvu formule 1, ki pred Brazilcem Felipejem Masso pred VN Italije v Monzi uživa prednost dveh točk.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (122)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

chicago-bears
14. 09. 2008 03.37
-1
GO HAMILTON!!!! POKAZI GDO MA JAJCA!!!!!!!!!!!!!!!
chicago-bears
14. 09. 2008 03.36
-1
AJA SE TO SE SPOMNITE RDECKARJI KAJ JE VAS MASSA DELU PAR DIRK NAZAJ KO JE BIL DEZ ZAVRTEL SE JE 7 ALI 8 KRAT V ENI SAMI DIRKI A JE TO DOBER VOZNIK ZAME NE!!!! VSO SRECO RDECKARJI JUTRI JO POTREBUJETE!!!!!
chicago-bears
14. 09. 2008 03.32
-1
UPAM SAMO DA BO DEZZZZZZ PA DA VIDIMO KJE BODO RDECI SE DO TOC NEBOJO PRSLI SICER PA FERARI BREZ POMOCI SODNIKOV NIMA SANS !!!! HAMILTON JE RAZRED ZASE KIMI NIMA JAJC A VAM TO NI JASNO RDECI VSAK LOHK HITR VOZ KO JE SUHO POKAZE SE PRAVI MOJSTER KO JE DEZ IN KJE SO KIMI IN MASSA KO JE DEZ ZADI ALI PA V ZIDU!!!
Maja Mozgan
13. 09. 2008 22.33
-1
Eh... Sploh ni več zanimivo, ker vsi vodilni možje v F1 delajo samo še za Ferrari - sej če bi bili v dogodku vpletena druga moštva se ne bi zgodilo NIČ, prav tako ne, če bi bile vloge obrnjene oz. bi v tem primeru spet hamilton dobil kazen kao za ogrožanje al kaj že majo... Bedni so že vsi po vrsti... vse je podkupljeno in ni tako kot je bilo nekoč...
D....D...
13. 09. 2008 18.00
Ja pa še to gabršek vsi mojstri tako prehitevajo ja ampak za razliko od tegale vašega majstra v sivem so to delali bol pametno. Temu frajerju se itak zmeri nekdo nastavlja ne . In vsi morejo it iz idealne linije ne. Ja če bi bil tak profi bi naredu marsikej drgač. Pa ne govorim da tale naš kimi zdej bog. tut on more marsikej še naredit na njegovih napakah.
D....D...
13. 09. 2008 17.57
Bravo elloco. To sem že včeri povedal o tem otroku :). Napisal sem nekaterim nadebudnežem ravno to kar si ti zdej. Še zdaleč hemilton nebi mogel prehitet kimija če nebi sekal šikane. Važ da je atej v park permeju :D.
elloco
13. 09. 2008 16.32
gaberscek ...a se ti ne zdi, da more športnik kaj osvojit preden ga ožigosaš z besedo prvak??? kolkr jaz vem ta tvoj ljubljenček ni zmagal še nič konkretnega!!! Pa še to...če se na silo postaviš pred nekoga to še ne pomeni, da ima jajca in da je nevem kak frajer!!! Probaj to na cesti v svojem avtu naredit pa da vidimo kako bojo drugi reagirali! Po tvoje si bojo drugi ljudje mislili: \"waaa, poglej tegaaa, ta pa ja, ki ima jajca...keri fraaajer!\" Pa še nekaj ti bom jaz razkril! Če Hamilton nebi sekal ovinka, ga do konca ciljne ravnine nebi mogel prehitet...če ne verjameš pa si poglej še kak posnetek kako pride Kimi ven iz tega zadnjega ovinka!!! Taka speljevanja zo znak prvakov, ne pa bremzanja na last-minute kot to počne Hamilton......pa spomni se kolko krat so ga taka bremzanja drago stala in primerjaj kolko krat so Kimija drago stala njegova speljevanja iz ovinkov!!! Razlika je več kot očitna! Mislim, da se večina strinja, da bi Hamilton lahko držal jezik za zobmi in končno kaj konkretnega dokazal, če se že hoče nekaj šponat... Za začetek bi meni osebno bilo dovolj, če bi hamilton ločil RDEČO luč na semaforju od ZELENE!!! In glede tega, da ga takrat Kimi ni užgal po gobcu bi lahko res rekel, da Kimi nima jajc...za vse ostale izjave pa so krivi njegovi otroški hormoni, ki so še pod vplivom očija!!!
frančišek
13. 09. 2008 15.34
gaberček, res ne vem kdaj je bil hamilton prvak. mogoče lani? lani je bilo lahko bi bil.
stroj1
13. 09. 2008 15.19
@gaberscek, ker je hamilton prvak mogoče? :D kak si rekel.....to razlikuje prvake(kimi) od ostalih(hamilton,...) ;)
gaberscek
13. 09. 2008 14.00
in čeprav je njegova izjava nekoliko preveč direktna se nekako strinjam z njo. Kdo jih ima je pokazal na vseh dežnih dirkah ko je bil najhitrejši od vseh dirkačev. Tudi v Spa-ju je bil najhitrejši! Takrat je pokazal kdo si upa voziti na vso moč in na zmago. To razlikuje prvake od ostalih.
gaberscek
13. 09. 2008 13.57
Se oproščam vsem Ferrarijevim navijačem ampak sem mislil, da je to dirkanje in poskus prehitevanja sodi tukaj noter. Zdaj vidim da sem se motil in da bi mogli vsi voziti za vašima dirkačema tudi ko bi bila počasnejša... Samo to vam povem da so vsi veliki mojstri prehitevali tako. Saj če ti nekdo zapre vrata ga ne moreš prehiteti drugače kot da malo "na grobo" poskusiš priti mimo. In ko tako skačete... Če Lewis ne bi sekal šikane bi se zaletel v Kimija in bi šla oba ven. Pa kaj vam ni jasno???
J.K. & Gang
13. 09. 2008 13.50
turbo4ever2 Fernando Alonso - povedal bo o Hamiltonu samo slabo saj zamere od lanske sezone ostajajo Felipe Massa - normalno da bo govoril tako kot je všeč njegovim šefom Sebastien Bourdais - še en dirkač ki ima za hrbtom ferrarijev agregat Ostali spodaj so pa itak luzerčki, ki v sončnem vremenu vozijo počasneje kot mclarni in ferarriji v dežju. Jarno Trulli. Giancarlo Fisichella Nico Rosberg.
stroj1
13. 09. 2008 13.20
Apollo33 ne govori nekaj v prazno! kimi mi je bil všeč že ko je pri mclarnu vozil ampak nisem navijal za njega ker je pri mclarnu vozil! za hamiltona nebi navijal nikoli če pride k ferrariju, ker z takimi izjavami pove o sebi vse! če je kdo jokica potem je to on! zdaj se sigurno atiju na ramenu joče! Pa če si bar malo zrel dirkač potem neboš take bedarije kvasil....kimi je dirkal v f1 in imel jajca že pol ko je on komaj mamino bradavičko nehal vlečt:) zdaj pa tu pametuje nekaj in misli da je najbolši! Mclarnovi navijači vam je zdaj jasno zakaj ga ne maramo? pa čeprav dobro vozi, ampak te njegove poteze in izjave so bolane!! firko montoya ni bil od muh? lol samo ne začni da je montoja dober voznik, ker ni.....še bolj zaletavi kot hamilton! kdo primerja hamiltona z schumijem? to ne gre! mora ta vaš hamilton prej dosečti kakšen naslov da pride do schumacherovega gležnja komaj! bmercedes, a vašega hamiltona pa niso lani iz peska varnostniki potegnili???? a v kitajski pa ga več niso hoteli ko jim je mahal naj ga potisnejo! Naj mu dajo na dirkalnik vlečno vrv, da če na pesku ostane da ga potegnejo ven! lol jaz nisem hamiltona nikoli za opico in ne vem kaj primerjal, samo sem rekel da je zelenec kateri se z glavo v zid zaletava! wolfyy ima prav...nismo vsi pljuvali čez kimija ko je bil pri mclarnu! meni je ta njegova hladnokrvna osebnost všeč že ko je pri mclarnu dirkal, ker se mu j*** za vse! glavno da bo se on po dirki napil kot budala in 2,3 ženske pofu*** :) pa še kakšno špurico koke v nos spravil :D leseni kimi ima izkušnje in gre prehitet ko je primerno, kaj pa za hamiltone ne moreš rečt! on bo šel prehitevat pa kaj bo bo! kak je ron denis rekel: upam da hamilton gleda malo dalje kot pa samo na zmago na eni dirki....nekaj časa bo potrebno da bo malo dalje gledal
turbo4ever2
13. 09. 2008 12.32
sadniJ evo jih! Fernando Alonso Sebastien Bourdais. Felipe Massa Jarno Trulli. Giancarlo Fisichella Nico Rosberg.
screemer
13. 09. 2008 11.39
Navijam za Ferrari ampak se strinjam s Hamiltonom žal. Ker Raikkonen je pokazal na parih dirkah da ne upa prehitet oziroma prehiti samo ko naredi tekmec napako. To ima prav Hamilton.
jezek_teka_teka
13. 09. 2008 11.24
Hamilton je prepotenten pezde in na koncu bo spet največji osmoljenec.
car_alonso
13. 09. 2008 11.17
hamilton je gustek!!!! alonso je najbolši!! pa največ jajc ma!!
fpsado
13. 09. 2008 11.04
Hamilton nima pojma!!!! FORZA FERRARI
J.K. & Gang
13. 09. 2008 10.23
damo01: Hamilton je bil na notranji strani in da nebi prišlo do trčenja je Hamilton mogu sekat šikano in ga takoj športno spustil predse. Že tako je bil skritiziran zaradi trčenja v bosksih na VN Kanade, pa čeprav se je takoj opravičil in zaradi tega ni hotel tvegati trčenja. Pametno, ker bi tako izgubil še teh 6 točk, ki jih je dobil po dirki. No ker pa je potem Kimi nekaj vijugal po štartno-ciljni ravnini pa je izkoristil priliko in ga uspel prehitet. Glede komentarjev ostalih dirkačev: naštej jih če lahko.
1146
13. 09. 2008 10.23
itak drez veze se z rdečimi otročki kj ukvarjat....!!!!!!!!!!!! itak ne premorejo druzga kot- kimi je zakon, hamilton zanič. lol, kaj ste bedni! pomilovanja vredni, k ne priznate, d mate kdaj tud narobe... hamilton je povedal čist prav pa PIKA!!!!!!!!!!!!!!