Formula 1

FIA svari ekipe, naj ne izpuščajo dirk

Pariz, 11. 02. 2010 12.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mednarodna avtomobilistična zveza je objasnila namigovanja, da lahko moštva brez kazni izpustijo do tri dirke na sezono formule 1.

Je bil vse skupaj le nesporazum med šefom formule 1 in Fio?
Je bil vse skupaj le nesporazum med šefom formule 1 in Fio? FOTO: Reuters

Zmeda se je začela, ko je Bernie Ecclestone razkril, da lahko vsaka ekipa enostavno izpusti do tri dirke, saj ji to pravico daje člen v pogodbi Concorde. Predsednik Fie Jean Todt je nekaj dni pozneje to celo potrdil, sedaj pa je Mednarodna avtomobilistična zveza predsednikove besede ovrgla. Fia pravi, da bo vsaka ekipa kršila pogodbo in ji grozi kazen, če ne bo nastopila na kateri izmed dirk. "S športnega in pravnega vidika je vsaka ekipa, ki je prijavljena v prvenstvu, obvezana, da nastopi na vsaki dirki sezone. Vsaka kršitev, tudi če gre za eno samo dirko, se smatra za kršenje tako pogodbe Concorde kot pravilnika Fia."

Ecclestone še vedno ne verjame, da bosta Campos in USF1 nastopila v Bahrajnu.
Ecclestone še vedno ne verjame, da bosta Campos in USF1 nastopila v Bahrajnu. FOTO: Reuters

Dvomi o pravilniku so se začeli zaradi namigovanj, da ekipi Campos in USF1 ne bosta pripravljeni do uvodne dirke sezone, ki bo čez mesec dni v Bahrajnu. Obe moštvi govorice sicer zanikata, Ecclestone pa vztrajno priliva olje na ogenj in je tudi že namignil, da bi se na startni vrsti kot njuna zamenjava lahko znašla srbska ekipa Stefan GP.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stroj1
12. 02. 2010 13.13
Valda da dobijo kazen če ne bodo nastopili na dirkah! To je šport za tiste ki imajo veliko, veliko pod palcem! in ne za ekipe ki še pred prvo svojo dirko bankrotirajo! Ni mi jasno, da če si ekipe ne naredijo nekakšen letni poslovni načrt?!? Da jim še pred prvo dirko denarja zmanjka?!?! Bedarija totalna!
david68
11. 02. 2010 17.58
Ja SLavica je šla pa je treba najti eno drugo balkanko.
Klingonec
11. 02. 2010 16.28
Mislim da Mr.Ecclestone blefira in da je pri njemu in FIA čista diskriminacia novih moštev. Posebej če si negdo iz bivše YU upa napovedat udeležbo! FIA je mafia ki jemlje le resno tiste ki jim fila denarnice!