Formula 1

FIA imuniteto ponudila tudi Symondsu

Pariz, 15. 09. 2009 11.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mednarodna avtomobilistična zveza je Renaultovemu tehničnemu direktorju ponudila imuniteto, če bo odkrito povedal, kaj se je dogajalo na lanski dirki v Singapurju.

FIA bo 21. septembra na zaslišanju v Parizu ugotavljala po čigavem navodilu se je Piquet lani zaletel.
FIA bo 21. septembra na zaslišanju v Parizu ugotavljala po čigavem navodilu se je Piquet lani zaletel. FOTO: Reuters

Manj kot teden dni nas loči do zasedanja sveta za motošport, kjer bo FIA zaslišala Renaultovo ekipo o domnevnem prirejanju rezultata dirke. Nelson Piquet naj bi se po naročilu moštva namerno zaletel, da bi pomagal Fernandu Alonsu do zmage. Pat Symonds je v pogovorih s predstavniki FIA potrdil, da se je pred dirko v Singapurju res sestal s Piquetom in Flaviom Briatorejem. FIA je v poročilu zapisala: "G. Symonds je priznal, da so se z Nelsonom Piquetom ml. pogovarjali o možnosti namernega trčenja na veliki nagradi Singapurja, ideja pa naj bi bila Piquetova."

Ni znano, ali je Symonds ponujeno imuniteto sprejel.
Ni znano, ali je Symonds ponujeno imuniteto sprejel. FOTO: Reuters

Tehnični direktor francoskega moštva ni želel odgovarjati na nadaljnja vprašanja glede specifičnih obtožb. "G. Symonds je v pogovoru 27. avgusta namignil, da bo morda komisarjem posredoval več informacij vključno z odgovori na vprašanja, na katera ni želel odgovoriti. 28. avgusta so komisarji ponovno poklicali g. Symondsa in ga vprašali, ali želi podati nove informacije. G. Symonds je ponovno zavrnil odgovarjanje na vprašanja."

Briatore je edini od vpletenih, ki mu FIA ni ponudila dogovora v zameno za sodelovanje.
Briatore je edini od vpletenih, ki mu FIA ni ponudila dogovora v zameno za sodelovanje. FOTO: Reuters

Ni znano, ali je Symonds imuniteto pred morebitno kaznijo tudi sprejel. Če jo bo, bo edini, ki bo nosil posledice prirejanja rezultata singapurske dirke šef ekipe Briatore, ki mu FIA ni ponudila nikakršnega dogovora. Predsednik FIA Max Mosley je v Monzi namreč potrdil, da ima imuniteto v procesu tudi Piquet.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Worldpeace
16. 09. 2009 05.50
ja dobr, mogoce hocjo vodt cetico sefov, sam dejansko se je pa se zmer zgodil kar se je, kaksna bi f1 postala ce bi vsako mostvo zacelo taktizerat da bi se folk zaceu zabijat v druge? sami so si krivi da so sploh planerali te manipulacije
Tajkun Pirc Musar
15. 09. 2009 20.39
Flavio je care!!! Go Reanault F1Team
wrfff
15. 09. 2009 16.13
strelec_!3 Se podpišem pod tvojo izjavo...
flamengo
15. 09. 2009 15.08
Spet je rekel, da je bila ideja piquetova. Kaj je Piquet mazohist? Naj že enkrat povedo, kaj je Piquet imel od tega, da se je raztreščil in razkiral svoje zdravje, in Alonso zmagal. Tega ne razumem.
jaro90
15. 09. 2009 13.27
koliko umazanih stvari se še dogaja u F1 pa jim ne stopijo na žulje. Želimo pravično F1
strelec_13
15. 09. 2009 12.50
Tko kot so odrezal Rona Denisa, želijo sedaj še Briatoreja, da bo potem FIA, vodila četico ubogljivih šefov F1.
Alonsomania
15. 09. 2009 12.33
ne daj se flavio.....
Glod
15. 09. 2009 12.26
Gonja za Flaviem.. več kot očitno.