Formula 1

Ferrari: Naj se Felipe in Fernando zmenita sama ...

Melbourne, 29. 03. 2010 12.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šef ekipe iz Maranella Stefano Domenicali pravi, da imata Fernando Alonso in Felipe Massa prosto pot na stezi in da se moštvo v njun boj ne bo vmešavalo.

Pri Ferrariju se ne bodo posluževali ukazov iz boksev in bodo pustili, da dirkača dvoboj odločita na stezi.
Pri Ferrariju se ne bodo posluževali ukazov iz boksev in bodo pustili, da dirkača dvoboj odločita na stezi. FOTO: Reuters

Fernando Alonso se je zavrtel v prvem ovinku avstralske dirke in padel na začelje, a je kmalu ujel moštvenega tekmeca Felipeja Masso. Čeprav je bil Španec hitrejši od Brazilca, ga ni uspel prehiteti, pri Ferrariju pa se v dvoboj niso želeli vmešati. Stefano Domenicali pravi, da se lahko dirkača borita in da se ekipa ne bo vmešala, da bi dala enemu dirkaču prednost. "Tako kot pri McLarnu – Lewis Hamilton in Jenson Button sta se borila na stezi. Vsaka ekipa ima dva dirkalnika. Če ne želiš imeti le enega dirkača in imaš dva dobra voznika, mora biti narava formule 1 takšna."

Šef rdečih je še dodal, da so dirkačema prepovedali le nepremišljene manevre v zadnjem delu dirke. "Imamo interno pravilo, da če se ne zgodi kaj posebnega, dirkača v zadnjem delu dirke spoštujeta pozicije drug drugega. Sicer pa se lahko napadata, kot želita."

Alonso je obtičal za nekoliko počasnejšim Masso, a ni želel preveč tvegati, zato je potrpežljivo vozil za njim.
Alonso je obtičal za nekoliko počasnejšim Masso, a ni želel preveč tvegati, zato je potrpežljivo vozil za njim. FOTO: Reuters

Alonso se po dirki ni pritoževal in je izpostavil, da med moštvenimi tekmeci veljajo posebna pravila. "Ko sem obtičal za Masso, bi lahko dirkal nekoliko hitreje, a v formuli 1 je zelo težko prehitevati, ko pa gre za tvojega moštvenega tekmeca, ne želiš preveč tvegati. Če bi prehitel Roberta Kubico, bi bila verjetno druga zgodba, a ni mi uspelo, zato sem le poskušal obraniti mesto pred Lewisom Hamiltonom in Markom Webbrom, ki sta imela nove gume."

Po drugi dirki sezone Ferrari ostaja na prvem in drugem mestu v prvenstvu – Alonso ima štiri točke prednosti pred Masso.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

raikim
04. 04. 2010 21.13
Ma kakšen Alonso lepo vas prosim? Je pa res,da je boljši od Masse.Kimi bi moral ostati in Massa oditi.Potem bi se videlo kdo je res boljši.Če mu ne bi odtrgalo kolo pred par leti dve dirki pred koncem,ko je bil v mclarnu bi s slabšim avtom odnesel Alonsu naslov prvaka.
talentiran
30. 03. 2010 20.16
oggun ha ha ha ha če ni mogel prehiteti masse kaj šele kubico
TK-TITO
30. 03. 2010 14.30
Pravilna odločitev Ferrarija. Čeprav je Alonso boljši voznik, je potrebno tudi Massi dati priložnost saj se zares trudi. Ko pa se bo pokazalo, da eden nima več možnosti za naslov je pa fer do moštvenega tekmeca da mu le ta pomaga.
FinnHolic
30. 03. 2010 14.12
Šef rdečih je še dodal, da so dirkačema prepovedali le nepremišljene manevre v zadnjem delu dirke. "Imamo interno pravilo, da če se ne zgodi kaj posebnega, dirkača v zadnjem delu dirke spoštujeta pozicije drug drugega. Sicer pa se lahko napadata, kot želita." ful mi je všeč tako razmišljanje in tut ta tefano mi je simpatičen. upam da bo še dolgo ostal na čelu vodilenga pri ferrariju.
kure bedne
30. 03. 2010 10.41
Ja ja sedaj še ni navodil iz boksov kdo naj gre naprej. Boste pa videli v drugi polovici sezone. Ferrari je še vedno Ferrari. Po tihem je Alonso še vedno No1 pri Ferrariju. Žal bo Massa vedno No2. Tako pač je v tem športu. Če si bil svetovni prvak imaš pač nekaj bonusa logično.
SaoPaolo
29. 03. 2010 23.34
Ljudje bodimo pošteni. Jst sm 100% da če bi bil Massa po prvem ovinku zadnji ne bi nikol prlezu do 4. mesta! To samo pove kako kvaliteten voznik je Alonso! Kot Schumi v svojih najboljših letih!
Rokfeler
29. 03. 2010 22.59
Nisem glih za Vettla,sem Šumijev fen,samo so bili že vsi nicki na Šumija zasedeni tako da mi je bil ta še najbolj všeč res pa je da je Vettel nekako njegov naslednik samo se bo moral še marsikaj naučit.
Alonso_champ
29. 03. 2010 22.07
Ferrari ftw on ni biu nikol jokica sam vi to niste opazil
guk
29. 03. 2010 21.54
faaac,kot prvo si malo poglej na ferrarijevo uradno stran,kakšne probleme je imel Masa z dirkalnikom pol pa komentiraj,pa ne da navijam za njega
Daoist
29. 03. 2010 21.37
no odkar je Alonso pri Ferrariju ni več taka jokica in tudi bolj sproščen je :)
faaac
29. 03. 2010 20.10
Jaz mislim, da se mora Masa lepo zahvaliti Alonsu za to, da mu je velik del deirke branil hrbet. Če bi ga prehitel Alonso, bi on končal na 6 mestu. Približno tam nekje mu je tudi mesto.
jurko28
29. 03. 2010 20.01
Šumi,Alonso ter Massa je moj zaporedje.Sicer bi mogel biti Massa pred Alonsom sam mi ne daje zanesljivosti. Mene je mal razočaral v zadnjih letih Luca di Montezemolo ko je na grd način odpikal Šumija po vseh teh letih ki je sodeloval v ferrariju in dal Raikonena k se mu je fučkal za f1 in bil z mislimi bolj pri rallyu. Sveta trojica so bili Šumi-Jean Todt-Ross Brawn. Zato me veseli spet Šumi in Brawn :) Bubushumi tvoj nick pove da si za Vettela-za katerega sem držal pesti prejšno sezono in upal na najbolje.Privoščim vsem ki si zaslužijo zmago nima veze kdo je če si je zaslužu mu enostavno privoščim.Prejšno sezono si po mojem mnenju ni zaslužil naslov Button temveč moštvo-Zadnjo zmago si je privozil v Turčiji potem pa le še sodeloval-prvi del sezone pa gredo zahvale dvojnemu difuzorju za katerega Brawn ni kršil pravila le temeljito se je poglobil v pravilnik-zato pa letos Mercedes ni perfect je pa Mclaren šel v pravo smer pri razvoju.Ferrari je prejšno celo sezono pripralvljal formulo za letos ki pa jim ni upelo kot so si zadali cilj.Pri Vettlu pa menda požrešen motor kar ni majhen problem.Vettlel je defenitivno naslednjik Šumija-mlad in zagnan in zna stisnt maximum od dirkalnika letos celo malo preveč :) JOKE
Rokfeler
29. 03. 2010 18.48
Dejta,man_utd12 in jurko28 mi povedat za kerga bosta pol navijala če bo proti koncu dirke vrstni red Alonso,Šumi,Vettel? Ne moreš navijat za tri dirkače in tri moštva naenkrat.Odloči se.
jurko28
29. 03. 2010 17.39
Alonso_Champ sej jst tut navijam za ferrari pa SEVEDA tut za Šumija. pa pri ferrariju sem bolj na Alonsovi strani ker se mi zdi Massa nezanesljiv-včeraj štenge ta vikend pa je vprašanje kako bo odpeljal,za Alonsa mi je znano da je boljši voznik še posebaj v kritičnih trenutkih je kr zanesljiv-če mu rečejo tri hitre kroge jih bo dosegu brez izleta dočim pri Massi je tko tko.Je prelrtu Rakoine k ferrariju pa mu Massa ni sledil-bojim se da na žalost je bil njegov najboljši dosežek podprvak za 1 točko-žal. Mu pa privoščim naslov prvaka.Wettel je mlad in hitr z odličnim vendar krhkim bolidom-tako da če bo imel letos kaj več sreče z bolidom mu ne uide naslov PRVAKA-povdarek na ČE :) Za Buttna je po mojem mnenju vrjetno to edina zmaga-pa še to zaradi Vettla in tvegan postanek z slick gumami ter gromozanska sreča da mu je uspelo po zdrsu vrniti se na stezo-na kratko njegov srečn dan :)
Alonso_champ
29. 03. 2010 16.17
man_utd12 dej mi opisi prosim te kako ti navijas na dan tekme. upam da tista 12 zraven nika niso tvoja leta
oggun
29. 03. 2010 16.17
če bi Alonsu pršu mim Masse bi ziher bolj napadu Kubico !
GGMU92
29. 03. 2010 16.01
man_utd12 sem istega mnenja :D
Van.Persie20
29. 03. 2010 15.36
vettel, schumi pa ferrari 4EVEr
Matey89
29. 03. 2010 15.31
to je očitno nekaj novega kr zadnje dve sezoni so se zelo trudl kimija potunkat
Dejinho
29. 03. 2010 14.44
Mah Massa tak ni konkurenečen, slej ,ko prej ,bo ALonso dobo številko 1, ker je pač tolk bolši od Brazilske koale.