Formula 1

Ecclestone: Vseh novih ekip ne bo na uvodni dirki

London, 22. 12. 2009 13.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šef formule 1 Bernie Ecclestone pravi, da vsaj dveh novih moštev ne pričakuje na štartni vrsti za sezono 2010. Izpostavil je predvsem ekipi Campos in US F1.

Šef formule 1 dvomi, da bodo 14. marca v Bahrajnu na štartni vrsti vse prijavljene nove ekipe.
Šef formule 1 dvomi, da bodo 14. marca v Bahrajnu na štartni vrsti vse prijavljene nove ekipe. FOTO: KJOphoto.com

Mednarodna avtomobilistična zveza je vstop v formulo 1 v prihodnji sezoni odobrila štirim novim ekipam. Bernie Ecclestone je za britanski časnik Times povedal, da meni, da ekipi US F1 in Campos ne bosta pravočasno pripravljeni za začetek sezone. "Menim, da tisti, za katere pričakujemo, da bodo dobri, tudi bodo, tisti, za katere menimo, da jim bo spodletelo, jim bo,“ je dejal alfa in omega formule 1.

Že nekaj časa se pojavljajo špekulacije, da ekipa US F1 ne bo pravočasno pripravljena, saj je vse potihnilo, odkar ji je FIA odobrila vstop za sezono 2010. Pri US F1 niso še niti potrdili imen dirkačev, niti niso poravnali 440.000 ameriških dolarjev za dirkanje v sezoni 2010.

Ecclestone v sezoni 2010 pričakuje 24 namesto predvidenih 26 dirkalnikov.
Ecclestone v sezoni 2010 pričakuje 24 namesto predvidenih 26 dirkalnikov. FOTO: Reuters

Pri Camposu so pogodbo za prihodnje leto že podpisali z Brunom Senno in so v pogovorih s številnimi dirkači za drugi sedež. Ne skrivajo pa, da nimajo razpoložljivega visokega proračuna. Šasijo za ekipo Campos razvija podjetje Dallara, dirkalnik pa je že prestal prva 'crash testa', kar je dober znak, da bo ekipa pripravljena do začetka sezone.

Ecclestone pravi, da bo po njegovem mnenju na začetku sezone na štartni vrsti 24 dirkalnikov. Z ekipama US F1 in Campos bi štartna vrsta vsebovala 26 dirkalnikov, kar pomeni, da Ecclestone meni, da bi se v primeru, da v Bahrajnu na prvi dirki sezone ne bo obeh ekip, karavani formule 1 priključi še ena nova ekipa. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bosko111
23. 12. 2009 08.01
Unicil bo in je F1!!!! Najbolje , da se ustanovijo, KIA gp ali pa ZASTAVA gp, pa bo!
AlternativeFacts
22. 12. 2009 18.42
-1
Res je smešen, že celi mesec se piše samo o povratku Schumacherja, on pa ugotavlja, da je vse potihnilo ali pa da imajo težave z sponzorji.Zanimivo da ni v svoja videnja vključil še Sauberja in Malezijskega Lotusa.No kakor koli, na koncu se bo vendarle našlo mesto za Stephan GP.