Formula 1

Anthony ni več Lewisov menedžer

London, 02. 03. 2010 11.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Svetovni prvak formule 1 iz leta 2008 išče novega menedžerja. Doslej je zanj skrbel oče Anthony, s katerim naj bi se po poročanju britanskega autosporta sporazumno razšla.

Hamilton se veseli, da bo šel lahko odslej z očetom tudi na pivo.
Hamilton se veseli, da bo šel lahko odslej z očetom tudi na pivo. FOTO: Reuters

Anthony Hamilton je za sina poslovno skrbel od njegovih prvih korakov v motošportu. Lewis Hamilton pravi, da je dozorel, zato sta se z očetom dogovorila, da bo odslej njegove interese zastopal nekdo drug. "Star sem 25 let. Menim, da je bilo neizogibno, da bom slej ko prej potreboval spremembo. V zadnjih nekaj letih sva z očetom že iskala primerno zamenjavo, a nisem bil z nikomer zadovoljen. Svojega očeta imam zelo rad in mu popolnoma zaupam, zato sem mu tudi prepustil opravljanje menedžerskega dela. Ostali menedžerji so tvoji zaposleni, oče pa je moja kri. Vem, da je vse storil v moje dobro. A nastopil je trenutek za korak naprej in menim, da je to pozitivno. Pri 25 letih sem moški in v formuli 1 sem že kar nekaj časa, a zavedam se, da mi brez očeta to ne bi uspelo. Odlično je opravil svoje delo."

Anthony se bo posvetil drugim dirkačem, med drugim Paulu di Resti in mladi zvezdi v kartingu Nycku de Vriesu. Podal se bo tudi v nogometne vode z menedžerskim podjetjem Marka Blundella. Lewis je prepričan, da bo šlo delo očetu dobro od rok, saj ga ne bo več skrbelo glede njegove kariere. McLarnov dirkač se tudi veseli, da bo imel odslej z očetom zgolj oseben odnos in ne več poslovnega. "Z očetom sem poslovno sodeloval od svojega osmega leta, zato sva težko ohranjala odnos, kakršen je sicer med očetom in sinom. Ko sva bila na dirkališču, je bil vedno moj menedžer. Zelo se veselim, da bom imel spet samo očeta. Želim si menedžerja, ki bo skrbel za vse stresne stvari in očeta, ki bo skrbel za družinske zadeve. Z očetom želim iti na pivo, bowling in na počitnice. Veselim se, da ga bom lahko vprašal o njegovem dnevu in mu povedal o svojih dogodivščinah. Že od otroštva najin odnos ni bil samo družinski."

Anthony sina ne bo več po vsaki dirki čakal v garaži ali parcu ferme.
Anthony sina ne bo več po vsaki dirki čakal v garaži ali parcu ferme. FOTO: Reuters

Hamilton dodaja, da mu bo oče stal ob strani in mu celo pomagal pri iskanju zamenjave, a zgolj kot oče. "Vesel sem, da bom pri McLarnu še vsaj tri leta in zavedam se, da se brez očeta to ne bi zgodilo. A člani ekipe so kot moja družina in mi pomagajo, zato se mi ne mudi pri iskanju novega menedžerja."

Britanec še pravi, da ga oče ne bo več spremljal na vsaki dirki. "Obožuje dirke, a povedal se mu, da je letos devetnajst dirk in da lahko pride na katerokoli želi. Zamudil ni niti ene moje dirke v življenju, zato bo to zanj velika sprememba. Zadnjič mi je poslal sms sporočilo in mi napisal, da bo užival, da bo lahko dirke formule 1 spremljal iz naslonjača."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

screemer
10. 03. 2010 15.12
Chelsea_ tud v ameriki lahko pije pivo če je star 25 let ;)
stormy
02. 03. 2010 18.43
Chelesa_ ma zame zgleda vseeno premlad :D
Alonso_champ
02. 03. 2010 18.23
Chelsea_
02. 03. 2010 18.08
stormy ni premlad za pivo ker ni Američan ;)
Tristokosmatih
02. 03. 2010 16.05
stroj1
02. 03. 2010 13.59
Soling mene moti samo admin, kateri briše komentarje po svoji volji.....naše briše, a od takih primitivcev, ki žalijo na tako nizkoten način, pa ne briše...
Soling
02. 03. 2010 13.40
Pravilna odločitev. Oče ga je upeljal, sedaj pa sam naprej, medtem ko se bo lahko Anthoni posvetil drugim stvarem in poslu. stroj1, prezri. Vsakim bolnikom se ti pa res ni treba ukvarjat.
stroj1
02. 03. 2010 13.00
ex-patriot primitivni osebki kakor ti ne da niste še napredovali, niti razmišljat ne veste! Primitivni rasisti! Poglej se kake pišeš.... Admin njega pa ne boš izbrisal al kaj?!? Ostale pa nas takoj brišeš če povemo kaj čez 24ur.com.....ampak take očitne rasistične žaljivke pa toleriraš al kaj?!??! Admin ti si tudi rasist?!?
ex-patriot
02. 03. 2010 12.30
Teli črnu.. imajo v genih teror nad svojimi otroci, niso še evolucionarno napredovali, da bi drugače razmišljali.
stroj1
02. 03. 2010 12.01
Meni se to tudi zdi povsem normalno.....da bo zdaj menjal meneđerja....verjamem da mu je včasih bilo težko ker mu je oče meneđer, ob kakšnih nesoglasjih je z očetom težje se kaj dogovorit, kakor z drugim meneđerjem kateremu ukažeš kako in kaj pa naredi...
Tomaž Pirš 1
02. 03. 2010 11.36
lepo, nisem vedel da je njegov menedžer
stormy
02. 03. 2010 11.35
kaj ni premlad za pivo (kot piše pod sliko)??
ommitja
02. 03. 2010 11.33
bla bla bla ......... ........bla bla bla ,koga to zanima