Nogomet

Teroristi načrtovali napad na Euro

Dunaj, 01. 07. 2008 08.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Švicarski minister za obrambo Schmid je v pogovoru za švicarski časnik dejal, da je bilo nogometno EP cilj teroristov.

Avstrijski in švicarski minister za obrambo: Norbert Darabos in Samuel Schmid
Avstrijski in švicarski minister za obrambo: Norbert Darabos in Samuel Schmid FOTO: Reuters

Pravkar končano evropsko nogometno prvenstvo si bodo gledalci zapomnili po vrhunskih igrah in pravih navijaških užitkih. Svoj del naloge so zelo dobro opravili tudi organi reda in miru, saj sta bila v ospredju res igra z žogo in dobro vzdušje, ne pa politična trenja in nesoglasja. Ob koncu Eura pa je švicarski minister za obrambo Samuel Schmid poskrbel za zaskrbljenost z izjavo, da je bil Euro 2008 v Avstriji in Švici cilj morebitne teroristične akcije. V intervjuju za švicarski časnik je dejal, da so varnostne službe delovale na podlagi informacij, da se pripravlja napad.


Švicarski minister ni želel podati konkretnejših informacij, a je dejal, da ta dogodek ni bil povezan s prejšnjim prijavljenim incidentom o grožnjah objavljenih na internetu. "Šlo je za nove dokaze, do katerih smo prišli med prvenstvom," je dejal Schmid in dodal: "Vključene so bile carinske službe, policija in varnostne službe in na koncu ni bilo nikakršnih problemov."



  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ulikses
01. 07. 2008 12.23
Pa še to, pa neham težit: švicarski minister za obrambo Samuel Schmid je ali zelo velik lažnivec ali pa velika naivčina in brezhrbteničnež - torej ali ve, da napada ni bilo in je po dogovoru s kolegi vrgel kost v javnost, da bi se ljudje še malo bolj ustrašili, ali pa se sploh ne zaveda, da so tisti, ki mu dajejo navodila in ukaze za delo, navadni prevaranti in zločinci. po mojih izkušnjah, sta samo ta dva profila možna v politiki in gospodarstvu.
Ulikses
01. 07. 2008 12.18
popravek v predzadnjem stavku: ...da bi bili ti bolj dosegljivi seveda je ubogljivi.
Ulikses
01. 07. 2008 12.17
tcvijicmeister 01.07.2008, 11:43 jah poppers seveda da so načrtovali. še pred prvenstvom so zagrozili. Odkrijejo jih pa z raznim prisluškovanjem, dvojni agenti itd. a si kriminalist, da jih tako zagovarjaš? folk, dejte malo odpret oči - a ni malo čudno, da se tolko napadov napoveduje, zgodi pa se ne nobeden?! v madridu, pa londonu, pa NY pa je počilo brez nobene napovedi, ki bi prišla v javnost. a vam ni jasno, da so to samo bolane igrice naših politikov&Co., da bi lažje ustrahovali svoje državljane, da bi bili ti tako lažje manipulabilni?! tistega pravega terorizma, proti kateremu se cel svet na čelu z zda bori, bolj ali manj ni - gre večinoma za dogovore glavnih politikov, gospodarstvenikov in bankirjev, ki skušajo (zaenkrat zelo uspešno) na svetu ustvariti stanje konstantne panike, da bi jim ljudje bolj poslišno sledili. če bi se uresničil samo 1% vseh groženj zloglasne Al Kaide (bogve, če sploh obstaja ta organizacija), evrope, zda in ostalih sploh ne bi bilo več. Vemo pa vsi, da policija in drugi organi pregona ne morejo biti tako uspešni, da bi zatrli kar vse poskuse napadov. Pri preprečevanju kaznivih dejanj lahko govorimo o največ 1-2% uspešnosti. konec koncev je recimo projekt GLADIO (poguglajte) že javna tajna - gre za projekt, v katerem so vlade zahodnih držav z zaigranimi terorističnimi napadi že pred desetletji (11.9. je samo pika na i) skušale ustrahovati svoje državljanje, da bi bili ti bolj dosegljivi. Demokracija, v kateri živimo, je samo farsa!!
mihaa11
01. 07. 2008 12.12
pa to po vsakem velikem dogodku povejo da bi jih lahko napadli samo da se hvalijo kako varnost majo !!!!!!!!!
Hoj
01. 07. 2008 11.43
jah poppers seveda da so načrtovali. še pred prvenstvom so zagrozili. Odkrijejo jih pa z raznim prisluškovanjem, dvojni agenti itd. pred 11.9. so tud fbi pa cia že to vedel, da bojo napadeni, sam zdej točno ne bi vedu zakaj niso ukrepal konc koncev čudne so to igre
McMxL
01. 07. 2008 11.28
lol... tej terroristi pa so dejavni. čudno da jih vedno zalotijo pred dajenjem. to so samo buče, da bi dokazal kako je varnost napredovala! phehe
falconer
01. 07. 2008 11.11
Če bi teroristi zares hoteli pognat v zrak euro, bi tudi ga...sem prepričan.
janzeko
01. 07. 2008 10.56
Pozno pride Marko na Kosovo polje ampak pride pa.
dakooo
01. 07. 2008 10.49
sej pa tko je pravilno jebote
gkdogkd
01. 07. 2008 10.23
ja zdej povejo, kr če bi prej bi manj folka si upal pridet gledat tekme in bi mel tut manj dobička
nmjev
01. 07. 2008 09.58
lol sele zdej povejo