Nogomet

VIDEO: Spopadi hrvaških in turških navijačev

Dunaj, 21. 06. 2008 09.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po porazu Hrvaške v četrtfinalu EP so na Dunaju pričakovali burno noč, a na srečo večjih navijaških neredov ni bilo.

Hrvaški navijači
Hrvaški navijači FOTO: Reuters

Hrvaški navijači so se na miren način poslovili od letošnjega Eura. Nekaj več kot deset lažje poškodovanih in nekaj priprtih vročekrvnežev je bil izkupiček dunajske noči po tekmi med Hrvaško in Turčijo v četrtfinalu evropskega prvenstva, ki so jo dobili Turki po dramatični končnici in boljšem izvajanju kazenskih strelov, saj se je redni del končal brez zadetkov, po podaljških pa je bil izid 1:1.

Pred začetkom tekme in med njo ni bilo prijavljenih večjih kršitev javnega reda in miru, je poročala dunajska policija, ki navaja, da je do največjega incidenta prišlo v navijaški coni tik po tem, ko so Hrvati dosegli zadetek. Turški privrženci so napadli hrvaške, a zavoljo hitrega in uspešnega posredovanja varnostnikov se je situacija hitro umirila, ob tem, da so Hrvate nemudoma umaknili z omenjena področja, je poročala avstrijska tiskovna agencija (APA).

Poškodovani navijači so bili predvsem hrvaške nacionalnosti, a so jo odnesli le z nekaj krvavimi nosovi in jim je bila takoj nudena prva pomoč, je dejal predstavnik dunajske policije Walter Hladik. Slednji še dodaja, da je po tekmi policiji uspelo ločiti obe navijaški množici, s čimer so uspešno preprečili morebitne obračune. Hladik prav tako navaja, da policija beleži še nekaj manjših incidentov tekom noči in da je bilo nekaj oseb priprtih, a točnega števila ni navedel.

hrvaška - turčija
hrvaška - turčija FOTO: Reuters
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (173)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bojan bonjsak
23. 06. 2008 16.37
PAJBJE SLOVENCI MORAJO NAJPREJ ČEZ KVALIFIKACIJE PRIT!!!TO SE PA NEBO ZGODILO!!!KO PA SO SE UVRSTILI NA EP IN SVETOVNO SE PA CEZ SKUPINO NISO PRILEZLI!!TAK DA NE VIDIM TU NIKJER SPLOH MOZNOSTI DA PREMAGAJO HRVATE!!NI OSNOVE IN JE NIKOLI NEBO!!!!!ZA MENE SO CARJI HRVATI!!!PA ME BOLI K.... ZA VAS PAMETNJAKOVIČE!!!MARSIKERI STE PAMETNI TU GORE!!!PA SE IZ PLENIC NISTE PRILEZLI, KAJ SO NAM HRVATI NAREDLI KOLKO ZEMLJE SO NAM POKRALI,PA BLA BLA BLA BLA BLA BLA!!!!!ZARES SE VIDI KAKI GLUP NAROD SO SLOVENCI!!KATASTROFA!!!!PROUD TO BE A SPRITZER!!!!!!HAHAHAHAHAHPROUD TO BE CROAT!!!!VATRENI FOREVER!!!!1CARJI STE!!!!
jixy17
23. 06. 2008 09.45
Strateg Ognjenih je še dodal: "Takšne stvari se ne pozabljajo zlahka, saj to ni navadna prvenstvena tekma. Način, na katerega smo izgubili, je nemogoče pozabiti. Moramo naprej, imamo mlado moštvo, nove kvalifikacije so pred vrati. Dan ali dva bomo še jokali, a potem moramo obrniti nov list in vrnili se bomo še boljši in močnejši."
Dom Pérignon
23. 06. 2008 08.25
Še bolj moško ? Rugby ? ... I'm in :)
SEJ BO
23. 06. 2008 07.18
NO.ČE POGLEDAMO REALNO,JE BOLJE IZGUBITI V ČETRTFINALU KOT POPUŠITI ŽE V KVALIFIKACIJAH TER ZASESTI PREDZADNJE MESTO MED DRUGORAZREDNIMI DRŽAVAMI...HA,HA,HA,HA,AH
Slovenc07
23. 06. 2008 07.08
kupim turški dres, ker ga nucam za na hrvaško morje!!! Too turčija!!!
bojan bonjsak
22. 06. 2008 19.28
to hrvaska!!!!!!najbolji ste!!!!tudi navijaci!!!!se naprej tako!!!!!!pozdrav iz slovenije!!!!!sem slovenec ampak navijam za hrvasko!!!!!!always!!!!
mb-united
22. 06. 2008 17.38
borec, to boš ti ziher v Slo na morju, ker te je strah it dol tote ološe "pogledat"...pravi žabari ste vsi vi tu, i lj-cani i hrvateki,p***cke !! hahaha pa vsi pušijone!!
borec01
22. 06. 2008 16.20
muvimen sej tuki si glasn na netu k boš pa šel dol na morje jim boš pa rit lizu da te naujo nabil :P
HoS
22. 06. 2008 12.58
Ajde reci di ideš na more pa da popijemo pivu?
muvimen
22. 06. 2008 12.37
Ja ja smradi kar tolažte se s tem da sem srbin. Ne bi imel problemov s tem bi z veseljem priznal. Sem pa zelo vesel da nisem to kar sta vidva, bi se takoj zavlekel pod prvi kamen. A ni lepo tukej po netu drkam tako kopilad z veseljem, pol grem pa še mal dol na morje. Men je čist kul sam ti maš očitno probleme s tem.
HoS
22. 06. 2008 12.28
Tako je Mighty muvimen ze srbin škrbavi.....Bravo Jure tako je! cosmos ti si isto vjerovatno srbin koji živi u sloveniji od kad ti je tata došo u Sloveniju iz Srbije da kopa kanale!
Mighty
22. 06. 2008 12.24
cosmos ja ja ti si Slovenac hahaha ne pa Slovenec! muvimen serje po Hrvatih pa hodi v dalmacijo na morje in tam plačuje za sex HRVAŠKIM prostitutkam, kar je seveda sam napisal.....Sej verjetno je hudo da si tak zakompleksan pa povrhu še grd da moraš plačevat za sex hrvaticam na hrvaškem....ROOOFL
Jure5
22. 06. 2008 10.31
To trener slovenske reprezentance nikoli ne bo mogel reči ker nikoli nebodo na svetovnem ali evropsken!!!! HHHAAAHHHHAA
muvimen
22. 06. 2008 10.12
Pazi to !!! Bilić : Plan nam je bio finale HAAA HAAA HAAA Šala leta
Magdalena Mitrovic
22. 06. 2008 10.05
cosmos ti še nisi napisal enega normalnega komentarja,ti si ja navadna golazen, ki zna samo zmerjat,očitno si končal samo osnovno šolo s pomožnim programom
Tonček Balonček
22. 06. 2008 06.54
pijanec22, Slovenci smo tudi Slovani, ki smo pač v osmem stoletju prisilno prevzeli krščansko vero.... od Frankov seveda
Niko_
22. 06. 2008 06.29
Jaz sem Slovenec (kolikor rodov nazaj hočete, uspelo mi je preveriti najmanj do sredine 19. stoletja nazaj) in tu je moje mnenje... v politiki ni vse tako kot bi moralo biti in marsikje ste Hrvati na naši meji preveč agresivni in zahtevate preveč. V nogometu pa vsaka vam čast! Igrali ste srčno in dobro in ste si zaslužili četrtfinale. To priznanje vam dam, ne glede na politiko. Imate tudi fenomenalno dobre navijače - res tudi nekaj huliganov, ampak taki so povsod. Proti Turkom vam je padla koncentracija. Z malo sreče bi se lahko končalo tudi z vašim polfinalom. Darijo Srna bi kot najbolj izkušen moral streljati ta prvi penal - ne pa Modrić, ki je sicer zelo dober, ampak ima premalo kilometrine za take težke trenutke. Ampak tudi četrtfinale je zelo dober rezultat!
pijanec22
22. 06. 2008 04.13
Spodnji komentar se seveda nanaša na dogajanje v Mostarju po omenjeni tekmi.
pijanec22
22. 06. 2008 03.02
Ti bošnjaki so prav smešni. Naenkrat so postali obsedeni s Turki. Turkom pa milo rečeno dol visi za njih. Bošnjaki so Slovani, tako kot mi vsi, ki so pač prisilno prevzeli islamsko vero. Če kaj, bi morali sovražit Turčijo.
Django
22. 06. 2008 02.25
Halo. Nisem Hrvat se manj pa Turk vem ,da ga nam Hrvati serjejo ze od Slovenske osamosvojitve ,kar se Drzavne meje tice samo mislim da zato ni sam Narod, kriv ampak je to njihova nesposobna Vlada tako kot Nasa Vlada ki nista nic vredni . Ce bi ,kdo 35Let delal skupaj z Turki potem nebi sigurno ne zelel Turske zmage v Nogometu lahko recem vsakemu vse prej ,kot pa Turk vsak Evropejec lahko le upa da Turki nikoli ne bojo prisli v Evropo,z mano ,delajo Turki ,ki so ze v Evropi rojeni ampak svoje Zene vse zavite in brez znanja tujega jezika pripeljejo iz Turcije pa se ta je v najvecjih primerih Sestricna in potem imajo pohabljene Otroke ki mora spet Drzava za njih placevati slabsi so kot zajci oni se med sabo rzmnizujejo kot Pdgane in temu naj potem cestitam Nogometno Zmago ne Hvala !,,...