Šport

Domžalam superpokal

Domžale, 15. 07. 2007 08.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Domžal so zmagovalci letošnjega superpokala, dvoboja državnih prvakov in pokalnih zmagovalcev.

Domžalčani so po naslovu državnih prvakov osvojili še superpokal
Domžalčani so po naslovu državnih prvakov osvojili še superpokal FOTO: POP TV

Državni prvaki iz Domžal so upravičili vlogo favoritov in so na koncu kot tretje slovensko moštvo zasluženo dvignili pehar za zmago v superpokalu. Na domačem igrišču so državni prvaki z 2:1 (2:1) premagali Koper.

Praktično vse so opravili že v uvodnih minutah, ko so dvakrat izkoristili neodločnost gostujoče obrambe in dosegli dva gola. Čeprav niso posebej navdušili, so prednost zadržali do konca, kajti Koprčanom je uspelo izid le znižati.

Domžalčani so že na začetku prevzeli pobudo in v prvih sedmih minutah dosegli dva gola, oba po kotu. V četrti minuti ga je z desne strani izvajal Jankovič, v sredini sta se za žogo borila Žinko in Marko Božič, hitrejši je bil slednji, a je žogo poslal v mrežo svojega moštva, gol pa so pripisali Žinku. Le tri minute je kot z desne strani izvedel Zahora, Žinko pa je bil v kazenskem prostoru najvišji in na semaforju je bilo 2:0.

Tako kot so Domžalčani dosegli zadetka, so ga v deseti minuti tudi prejeli. Po kotu je žoga prišla do Marka Božiča na levo stran kazenskega prostora, ta jo je podal do Rajčeviča, ki mu je ni bilo težko poslati v mrežo. V 15. minuti bi izid lahko izenačil Volaš, toda v ugodnem položaju se ni znašel in je žogo zgrešil.

Nogometaši Domžal
Nogometaši Domžal FOTO: POP TV

Po obetavnem začetku je ritem igre nekoliko padel. Čeprav sta bila nasprotnika v polju dokaj enakovredna, pa so bili nekoliko nevarnejši gostitelji. V 26. minuti je po prodoru in podaji Ljubijankiča koprski vratar Hasič posredoval pred Zahoro, hrvaški napadalec pa je nekaj minut po tem sam prišel v kazenski prostor, a Hasič je spet dobil medsebojni dvoboj.

Nadaljevanje je prineslo malo dobrega nogometa. Igra je potekala na sredini igrišča, priložnosti ni bilo veliko. Zahori je po prostem strelu veselje spet preprečil Hasič, Ljubijankič je v sodnikovem podaljšku sam prišel pred koprska vrata, a streljal mimo gola, Koper pa bi si lahko zagotovil podaljšek v zadnjih minutah rednega dela, ko Mejač ni bil dovolj spreten v kazenskem prostoru, Marko Božič pa je po kotu z glavo za malo streljal čez gol.

Domžale - Koper 2:1 (2:1)

Stadion v športnem parku v Domžalah, gledalcev 800, sodniki: Bohinc (Poljane nad Škofjo Loko), Kogoj (Idrija), Ul (Maribor).
Strelci: 1:0 Žinko (4.), 2:0 Žinko (7.), 2:1 Rajčevič (10.).
Domžale: Nemec, Aljančič, Elsner (od 69. Kirm), Varga, Apatič, Peškar (od 46. Brezič), Žinko, Juninho, Jankovič (od 60. Grabič), Zahora, Ljubijankič.
Koper: Hasič, Mejač, Rajčevič, Handanagič, Viler, Galun (od 46. Jukan), M. Božič, Ibeji (od 67. Šečič), Božičič, Volaš, Plut (od 56. Šahinovič).
Rumena kartona: Handanagič, Viler.
Rdeč karton: /

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
17. 07. 2007 10.43
Ko sem geldal par minut to tekmo, sem mislil, da igrajo na parkirišču, toliko avtov je bilo parkiranih za goloma...
mima19
15. 07. 2007 12.01
pa dajte no neki superpokal pa 800 gledalcev če bi to blo v mariboru ali murski soboti bi bilo 5000 gledalcev in to je promocija slovenskega nogometa??
Prvo Bore
15. 07. 2007 11.53
superboy007 sej evidel, da si iz Domžal. Ja tukaj pa moraš RES vihteti slovensko zastavo. Sedaj pa te razumem. Tudi sam sem iz Domžal. Ko so zmagale Domžale prvil in ko je Zalokarca dala svojemu možu 700.000.000,00 SIT in prepisala koncesijo na NK Domžale, potem sem rekel, da v naši Sloveniji zelo močno smrdi.
Shiraz
15. 07. 2007 11.26
IGRAJTE ZDAJ, RUMENO-PLAVI, ZA VAS JE VSA SLOVENIJA, TISOČ SRC ZA VAS BIJE, SAJ SO DOMŽALE ŠAMPIJON.
Shiraz
15. 07. 2007 11.19
Domžale-Prvaki z Bist"rce, Bravoooooooooooooo