Borilni športi

Izkušnje ali mladostni zagon? Kozinova pred domačim občinstvom še bolj motivirana

Ljubljana, 03. 10. 2019 16.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska boksarska princesa Ema Kozin je povsem osredotočena na nedeljsko borbo, ko bo v stožiškem ringu zaplesala s precej starejšo ’kolegico’, Švedinjo Mario Lindberg. Ljubljančanka zagotavlja, da bodo tudi po boksarskem spektaklu CFC 5 pasovi ostali doma, k temu pa bo pripomogla tudi podpora s tribun.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Ema Kozin o prihajajočem dvoboju
    03:32
    Iz SVETA: Ema Kozin o prihajajočem dvoboju
  • Iz 24UR: Kozinova tekmici prvič pogledala v oči
    01:54
    Iz 24UR: Kozinova tekmici prvič pogledala v oči
  • CFC 5 Fight Night v Stožicah s prenosom na VOYO
    00:24
    CFC 5 Fight Night v Stožicah s prenosom na VOYO

V Stožice prihaja izkušena švedska veteranka Maria Lindberg, z namenom, da Emi Kozin odvzame šampionske pasove in ji prepreči osvojitev diamantnega pasu WBC, ki ima v boksarskem svetu prav posebno težo.

Maria Lindberg šteje 42 let, Ema več kot polovico manj (20 let).
Maria Lindberg šteje 42 let, Ema več kot polovico manj (20 let). FOTO: Damjan Žibert
Če je koncentracija prava, potem je izvedljivo. Biti moraš popolnoma osredotočen, sama to imenujem kar ozek fokus, tako te prav nič ne more zmotiti. Ema Kozin

Po dveh letih bo tako slovenska boksarka, katere vzdevek je ’The Princess’, vnovič stopila pred domačo občinstvo – nazadnje se je na slovenskih tleh merila leta 2017, takrat pred občinstvom Hale Tivoli. Tokrat bo podpora s tribun še bolj bučna, saj se boksarsko dogajanje seli v Stožice.

"Borba pred domačim občinstvom bo predvsem velika motivacija, pritisk bom skušala čim bolj odmisliti. Za enkrat ga niti ne čutim. Pred dvema letoma je bil dogodek v Tivoliju in če bo tudi v nedeljo takšna podpora, mi bo to zgolj dodatna energije. Spodbuda s tribun me bo le še bolj dvignila," je prepričana Ema, ki se bo pomerila v osrednji borbi večera. Med drugim bodo v nedeljo v ring stopili še nekateri uspešni slovenski borci, vključno z Bojanom Kosednarjem in Andrejem Bakovičem.

Lindbergova se je v svoji bogati boksarski karieri merila s številnimi velikimi imeni ženskega boksa.
Lindbergova se je v svoji bogati boksarski karieri merila s številnimi velikimi imeni ženskega boksa. FOTO: Damjan Žibert

Švedinja stavi na svoje bogate izkušnje, Emina prednost bosta mladost in zagon. "V samem začetku priprav smo delali predvsem na fizični pripravljenost, eksplozivnosti. Samo hitrost udarcev smo želeli dvigniti še na nivo višje. V zadnjih dveh mesecih pa smo se posvetili predvsem taktiki. Ogledali smo si številne Marijine posnetke, preučili, v katerih elementih je dobra in kako jo lahko ustavim," razlaga Ljubljančanka, ki je zadnjič boksala poleti. Pred tem je marca, po zmagi nad Finko Sanno Turunen, naslovu prvakinje v supersrednji kategoriji po različici WIBA dodala še šampionski pas združenja WBF.

Pričakovanja za nedeljsko borbo so jasna – zmaga. Zaenkrat je povsem osredotočena na Švedinjo, ko, če bo šlo vse po načrtih, preskoči le to, bodo na vrsti novi cilji: "Najprej se bomo s prijatelji in domačimi poveselil, nato si bom privoščila zaslužen počitek. Potem bomo pa videli ... Ne bi rada prehitevala, najprej moram pod streho spraviti nedeljsko borbo."

Ekipa v pričakovanju nedeljske boksarske poslastice.
Ekipa v pričakovanju nedeljske boksarske poslastice. FOTO: Damjan Žibert

V miru pričaka začetek borbe

Doslej je Kozinova na svoji poti proti vrhu vknjižila 17 zmag in remi. V vsem tem času je uspela razviti uspešno rutino, ki ji pomaga, da se pred borbo umiri in pripravi na težke minute v ringu.

"Kakšno uro in pol pred borbo pričnem z ogrevanjem v garderobi. Ponavadi tudi kaj zmolim. Veliko se pogovarjam s trenerjem o svojem počutju. Predvsem želim, kar se da v miru pričakati pričetek borbe," pojasni Ema. Borba ne izčrpa le njenega telesa, temveč tudi glavo. Kot prizna, je po koncu najprej utrujena predvsem psihično, šele kakšne pol ure po koncu borbe, tudi fizično.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vodin
04. 10. 2019 11.21
+4
Primož Rus
03. 10. 2019 21.20
+1
ne vem,zakaj,a nekaj mi pravi,da bo lindbergova zmagala.....
Rudar
03. 10. 2019 21.01
+8
Devilz Pff
04. 10. 2019 14.47
+0
princeska jo je klical oče ko je bila majhna punčka in potem je ostala princesa.