Borilni športi

Anglež brez roke zmagoslavno debitiral v tajskem boksu

Bangkok, 06. 04. 2024 14.29 | Posodobljeno pred 26 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jake Peacock je angleški borec, ki se je rodil brez desne dlani in podlahti, kljub temu pa si je svoje ime ustvaril v neizprosnem svetu borilnih športov – in to v splošni konkurenci. Pri 30 letih je na debiju v organizaciji ONE premagal Japonca Koheia Šindžo.

Sin nekdanjega zvezdnika angleške Premier lige Gavina Peacocka je slavil po soglasni sodniški odločitvi. "Vedno sem imel fizično moč in dobro tehniko, a odkar sem postal profesionalec, se je moja miselnost povsem spremenila. Moja mentaliteta je postala povsem drugačna, postal sem 'ubijalec'," je po odmevni zmagi za Sky Sports povedal Jake Peacock.

Vrhunci spopada Peacock – Šindžo:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Borec, ki je v svetu borilnih športov že od svojega sedmega leta, je pojasnil, da desna roka še zdaleč ni njegova pomanjkljivost, kot si to domišljajo nasprotniki. "Veliko ljudi si misli, da se zaradi moje desnice ne morem braniti. Zato me poskušajo napadati prav tja, ampak še nikomur se to ni izplačalo. Tudi z desnico sem lahko nevaren, kar nekaj nasprotnikov sem na tla spravil prav z desnico." 

Zanimivo je, da se je Peacock odločil za kariero profesionalnega borca, ker sta tako njegov oče kot dedek v Angliji pravi nogometni legendi. Keith Peacock je za Charlton med letoma 1962 in 1979 odigral več kot 500 tekem. Njegov sin Gavin je igral za QPR, Bournemouth, Newcastle United in Chelsea. 

"Moj oče se je preživljal z brcanjem žoge, jaz se z brcanjem ljudi," se je pošalil najmlajši poklicni športnik iz rodbine Peacock in zaključil z besedami, da je vrhunski šport očitno v njihovi krvi. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SEJBOBOL
06. 04. 2024 17.53
+0
Vse lepo in prav in naj uživa in še dost uspeha , ma na desni komolet bi moral imet prirejeno rokavico , če je nima je ist kot da nekdo drug tolče s pomočjo komolcev , komolci pa v K1 ni dovoljen .... Drugač pa naj uživa in uspe ....
Sickk 2
06. 04. 2024 15.56
+3
Svaka cast! Kapo dol