Moskisvet.com
Jennifer Jones, ea od številnih Anžetovih oboževalk, je po našem hokejskem šampionu poimenovala celo svojo hčer - Anzea.

Novice

Tako se je zahvalila Anžetu Kopitarju!

N.J.
16. 06. 2014 12.21
4

Slovenski hokejski mojster Anže Kopitar je ta vikend v zrak dvignil že drugi Stanleyjev pokal v treh letih, ki ga je osvojil z LA Kingsi. A to še ni vse. Skromni Kopitar, ki ga pohvale, s katerimi ga zasipajo z vseh strani, spravljajo v nelagodje, je s 26 zbranimi točkami letos postal tudi najboljši strelec končnice.

Čeprav je pred njim na prijateljskih in pripravljalnih tekmah v ligi NHL že zaigralo nekaj slovenskih hokejistov, je Anže Kopitar prvi slovenski hokejist, ki je profesionalno zaigral v ameriški profesionalni hokejski ligi NHL. Debitiral je oktobra 2006 v dresu Los Angeles Kingsov, ko je dosegel kar dva gola. Okoli Kopitarja, ki je s klubom pred sezono 2007/08 sklenil sedemletno pogodbo, in še nekaterih mlajših igralcev, je klub Los Angeles Kings tako postopoma gradil močno moštvo. In če so se Kralji leta 2009/2010 prvič po sezoni 2001/2002 uvrstili v končnico, so v letošnji sezoni že drugič v treh letih osvojili Stanleyjev pokal.

Jennifer Jones, ea od številnih Anžetovih oboževalk, je po našem hokejskem šampionu poimenovala celo svojo hčer - Anzea.
Jennifer Jones, ea od številnih Anžetovih oboževalk, je po našem hokejskem šampionu poimenovala celo svojo hčer - Anzea. FOTO: Facebook
Ne le to, Anže je z zbranimi 26 točkami v končnici postal tudi najboljši strelec končnice. Vse to, izjemen uspeh Kraljev in Kopitarja, pa je močno prispevalo k temu, da je Anže postal izjemno priljubljen tudi med navijači in navijačicami. Na uradni strani na družbenem omrežju Facebook ima tako že več kot 100.000 oboževalcev, očitno pa je eno od ameriških oboževalk tako močno navdušil, da je po njem poimenovala kar svojo hčerko. Jennifer Jones je tako pod eno od Anžetovih objavil prilepila fotografijo svoje hčerke in pripisala: "Zato sem svojo hčerko poimenovala po njemu. Mala Anzea. Rodila se je 15 minut pred njihovo prvo tekmo proti Rangersom v finalu Stanleyjevega pokala. Upam, da bo na ledu tako dobra kot on."

Vse se je začelo na dvorišču ...

Kot je Anže že pred leti dejal za našo spletno stran, o tem, kateri šport bo zaznamoval njegovo življenje, ni veliko razmišljal. Njegov oče Matjaž Kopitar, tudi sam dolgoletni hokejist, kasneje pa hokejski trener in selektor slovenske hokejske reprezentance, ga je namreč vedno vozil na tekme in treninge. Anžetov oče in dedek sta nato Anžetu doma naredila led, na katerem je zvezdnik porival stol in drsal, kmalu je dobil tudi svojo prvo hokejsko palico, od tu naprej je njegova strast do hokeja rasla iz dneva v dan, njegova kariera pa se je le še vzpenjala.

Da je Anže danes tako uspešen kot je, se je moral odreči marsičemu. Naporni treningi in tekme so namreč terjali svoj davek, a najboljši strelec NHL sezone tega ne obžaluje. Že pred časom je namreč dejal, da mu nikoli ni bilo niti za trenutek žal, da se je namesto za ležerno najstniško življenje odločil za trdo, a lepo športno pot, pa čeprav je zamudil marsikatero zabavo ali dopust s prijatelji. "Niti slučajno mi ni žal, da sem vrhunski športnik in če bi se odločal še enkrat, bi se odločil popolnoma enako, to so res sanje in sedaj imam možnost, da te sanje živim. To je nekaj neverjetnega," je dejal v enem od intervjujev za naš portal.

In če je pred leti sanjaril o tem, da bi vsaj enkrat v rokah držal Stanleyjev pokal, se mu je letos ta želja uresničila že drugič.

Družina Kopitar
Družina Kopitar FOTO:

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400