Zadovoljna.si
Princ William in Kate Middleton

Novice

Na britansko poroko leta povabljenih kar 1900 gostov

STA
20. 02. 2011 12.00
0

Britanski princ William in njegova zaročenka Kate Middleton sta na svojo poroko povabila kar 1900 gostov. Med povabljenci so poleg družinskih članov in prijateljev tudi številne kronane glave, tuji voditelji in diplomati. Na seznamu pa ni vojvodinje Yorške, nekdanje žene Williamovega strica princa Andrewa.

Princ William in Kate Middleton
Princ William in Kate MiddletonFOTO:

Vabila na kraljevsko poroko leta, ki jo 29. aprila pripravlja sama britanska kraljica Elizabeta II., so na pošto romala minulo sredo in četrtek. Na britanskem dvoru imen povabljencev niso želeli izdati. Potrdili so pa, da sta več kot 1000 imen na seznam uvrstila William in Kate osebno. Povabila sta številne družinske člane ter prijatelje z univerze St. Andrews, kjer sta se tudi spoznala. Med povabljenci je okoli 40 članov tujih kraljevih družin z različnih koncev sveta ter 50 članov britanske kraljeve družine. Med njimi pa ni Sarah Ferguson, nekdanje žene Williamovega strica, princa Andrewa. Da vojvodinja Yorška ni povabljena in da povabila niti ni pričakovala, je potrdil njen tiskovni predstavnik. Ta je še pojasnil, da bo Fergie v času poroke ravno "čez lužo". Na poroki bo še okoli 200 povabljenih iz britanske vlade, parlamenta in diplomatskega zbora, 60 guvernerjev ter premierjev držav članic Commonwealtha in 30 članov britanske vojske.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375