Zadovoljna.si
Laibach

Novice

Laibach proti HIV in aidsu

STA
02. 12. 2010 09.00
0

Slovenska skupina Laibach bo v nedeljo nastopila na "Pozitivnem koncertu" v zagrebški Ciboni v okviru izobraževalno-informativne akcije o virusu HIV in aidsu.

Laibach
Laibach FOTO:

Hrvaško društvo za boj proti HIV in virusnemu hepatitisu je  organiziralo akcijo "Ne diskriminiraj – poizvedi več", namenjeno ozaveščanju in izobraževanju javnosti o okužbah z virusom HIV, aidsu ter ostalih spolno prenosljivih boleznih. Akcijo bodo končali v nedeljo z že tradicionalnim koncertom, ki ga organizirajo šesto leto zapored in na katerem bo nastopila tudi skupina Laibach.

Samo letos 54 novih okužb z virusom HIV

Kot je povedala predstavnica društva Ivana Crnčić, so letos do oktobra na Hrvaškem zabeležili 54 novih primerov okužbe z virusom HIV, 17 novih primerov obolelosti z aidsom, osem oseb pa je zaradi aidsa umrlo. Pričakujejo, da se bodo številke zvišale, ker decembra praviloma opravijo največ testiranj in odkrijejo nove primere okužb ter bolezni. Crnčićeva je še spomnila, da so od srede 80. let prejšnjega stoletja do oktobra letos na Hrvaškem zabeležili 846 primerov okužbe z virusom HIV, 319 obolelih z aidsom, 158 pa je za posledicami bolezni umrlo.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375