Zadovoljna.si
Georgea je pičil okužen komar.

Novice

George Clooney zbolel za malarijo

M.V.
22. 01. 2011 12.00
0

George Clooney, ki je v zadnjih treh mesecih kar dvakrat obiskal krizno področje v Sudanu, se je na enem od popotovanj po Afriki okužil z malarijo. Zdravniki so ga že oskrbeli z zdravili, igralec pa je potrdil, da se počuti obupno.

Georgea je pičil okužen komar.
Georgea je pičil okužen komar. FOTO: Reuters

49-letni zvezdnik se je iz Sudana vrnil pred dobrim tednom dni, v Afriki pa se je mudil, da bi skupaj z Združenimi narodi in Googlom čim večji del sveta opozoril na državljansko vojno, ki divja v tem politično razburkanem delu Afrike.

Novica o igralčevi okuženosti z malarijo, je prišla v javnost prek Twitter profila voditelja Piersa Morgana, ki bi moral Georgea gostiti v svoji pogovorni oddaji. "George Clooney se je med nedavnim potovanjem v Sudan okužil z malarijo. Uživa zdravila, a se ne počuti dobro,“ je Piers sporočil svojim 'sledilcem'.

Malarija napada zvezdnike
Igralec se že več let trudi, da bi pomagal pri ozaveščanju ljudi o vseh genocidih, ki se dogajajo v Sudanu. Že leta 2006 je večkrat obiskal Darfur, takrat je bil prepričan, da ima malarijo, vendar je imel zastrupitev krvi.

Pet let pozneje so se njegove slutnje o malariji uresničile in Georgea za nekaj časa prikovale na posteljo. Clooney je tako še eden v nizu zvezdnikov, ki so se na potovanju okužili z malarijo. Nedavno je to bolezen prebolela tudi britanska pevka Cheryl Cole.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375