Zadovoljna.si
Ceca

Novice

Ceca naj bi v Zagrebu pela za 60.000 Hrvatov

STA
27. 01. 2011 12.01
0

Srbska trubofolk diva Svetlana Ceca Ražnatović načrtuje koncert v Zagrebu, danes na naslovnici poroča hrvaški časnik Jutarnji list. Njeni posredniki se pogajajo o nastopu na zagrebškem stadionu Maksimir junija letos ter pričakujejo 60.000 oboževalcev, toliko kot jih je bilo predlani na koncertih irskih rokerjev U2.

Ji bo uspelo organizirati koncert?
Ji bo uspelo organizirati koncert? FOTO: Reuters
Če bo vse po načrtih, bo Ceca svojo novo ploščo izdala aprila, album pa bo nato v okviru svoje balkanske turneje predstavila tudi v Zagrebu, navaja izjave njenih menedžerjev zagrebški časnik. Njeni menedžerji naj bi ocenjevali, da bo Ceca privabila na Maksimir 60.000 oboževalcev, ker "je nadvse priljubljena tudi na Hrvaškem, kjer njene uspešnice radi poslušajo v narodnjaških klubih in na zasebnih zabavah".

Dovoljenje za nastop Cece naj bi zahtevali v prihodnjih tednih, ustrašili pa se niso niti negativnih odzivov hrvaškega občinstva. Sicer pa Jutarnji list spominja, da je Ceca decembra lani izjavila, da na Hrvaško ne bo šla, čeprav so v Zagrebu že uspešno nastopili pevci iz Srbije, kot so Lepa Brena, Željko Joksimović in Željko Samardžić.

Komentator časnika ocenjuje, da v primeru Cece ne gre za primer hrvaško-srbske sprave in njenega vpliva na razvoj glasbenega in kulturnega sodelovanja, temveč za elementarni občutek za moralo in pravičnost ter za temeljno spoštovanje žrtev vojnega nasilja Željka Ražnatovića Arkana, ki mu je soproga vedno stala ob strani. "Ceca Ražnatović je bila pomemben simbolen del zločinskega projekta njenega soproga Željka Ražnatovića Arkana. Kot takšna ne sme nikoli nastopiti nikjer na Hrvaškem," dodaja časnik.

Hrvaški komentator je prepričan, da Ceca na Hrvaškem ne bi smela nastopati.
Hrvaški komentator je prepričan, da Ceca na Hrvaškem ne bi smela nastopati.FOTO: Reuters


 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375