Zadovoljna.si
Allen je posnel 'čudovito ljubezensko pismo Parizu'.

Novice

Canski festival bo odprla Allenova komedija

STA
07. 02. 2011 12.00
0

Zadnji film ameriškega režiserja Woodyja Allena "Midnight in Paris", v katerem med drugim igra francoska prva dama Carla Bruni-Sarkozy, bo 11. maja odprl canski festival, so organizatorji sporočili v sredo.

Allen je posnel 'čudovito ljubezensko pismo Parizu'.
Allen je posnel 'čudovito ljubezensko pismo Parizu'. FOTO: Reuters

Film nadaljuje režiserjevo "evropsko serijo", saj je po Barceloni in Londonu dogajalni prostor novega filma Pariz.

V romantični komediji, ki jo je Allen (1935) posnel lani v francoski prestolnici in zanjo napisal tudi scenarij, igrajo med drugim še Owen Wilson, Marion Cotillard, Kathy Bates in Adrien Brody. Na festivalu bo film prikazan zunaj tekmovalnega programa.

Carla Bruni razočarala
Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je direktor festivala Thierry Fremaux dejal, da je Allenov film "čudovito ljubezensko pismo Parizu", v katerem podrobneje premisli teme svojih zadnjih filmov: razmerje človeka z zgodovino, umetnostjo, užitkom in življenjem.

Tabloidi pa so se razpisali, da je francoska prva dama v vlogi same sebe tako slaba, da je Allen razmišljal, da bi jo izrezal iz končne različice filma, a si je potem premislil.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375