Zadovoljna.si
Triaža premiera-4

Novice

Bombaj štampa po dveh desetletjih znova skupaj

Z.B.
27. 01. 2011 12.03
0

Branko Djurič - Džuro je s svojo glasbeno skupino Bombaj Štampa v Ljubljani predstavil novo ploščo. Skupina, ki je v 80. letih navduševala jugoslovansko občinstvo, je namreč spomladi 2009 izdala dvanajst novih pesmi in jih že predstavila na koncertih zunaj slovenskih meja.

Režiser in igralec Branko Djurič - Džuro je končno nastopil še pred slovenskimi povabljenci, ki so uživali ob zvokih jugoslovanskega rock'n'rolla. Džuro, vsestranski umetnik, je znova poudaril, da glasbe ne dela za zaslužek, ampak za užitek. Bombaj štampa je sarajevska rock skupina, ki je spet začela ustvarjati po dolgem premoru. "Razlika med nami in drugimi glasbenimi skupinami je, da mi od tega ne živimo. Vsak od nas ima druge redne dohodke, s katerimi se preživlja. Uživamo v igranju in igramo za lastno zadovoljstvo, in če je to komu všeč, toliko bolje," je v nekem intervjuju povedal Džuro ter še pojasnil: "Ker ne živimo od rock'n'rolla, smo zelo svobodni v odločitvi, kaj in kako igramo, ker nam ni treba biti modni, da bi zajeli čim širše ciljno občinstvo. Zelo uživamo na koncertih in občinstvo nam sporoča, da se to čuti. Zavedam se, da se vse manj ljudi spozna na rock'n'roll, in zato tudi mi cenimo takšno občinstvo, ker vemo, da je to za izbrance."
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375