MotoGP

'Odprti razred ni v načrtih za leto 2015'

Mugello, 24. 02. 2014 19.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dirkaški šef japonskega Suzukija Davide Brivio priznava, da si želijo tesnejšega sodelovanja s Hondo in Yamaho, s čimer bi prekrižali načrte šefu Dorne Carmelu Ezpeleti, ki jih vidi v konkurenci t.i. odprtega razreda.

Davide Brivio
Davide Brivio FOTO: Reuters
Motociklistična karavana serije motoGP bo leta 2015 bogatejša še za eno tovarniško ekipo. Na startni vrsti se bo s svojima dirkačema takrat pojavil Suzuki. Mnogi so mnenja, da bi bilo smiselno, da se preselijo v konkurenco t.i. odprtega razreda, a italijanski šef ekipe Davide Brivio ima drugačne načrte.

"Želimo si enakega statusa, kot ga imata Honda in Yamaha. Dejstvo je, da je odprti razred nekaj zanimivega za nas. Tudi pri Suzukiju razmišljajo, da gre za popestritev med dirkaško elito. Sploh zaradi samega razvoja in elektronike. Zavedamo se zakaj nam Dorna svetuje takšne uvodne korake, saj bi s tem veliko prihranili. Do neke mere se lahko s tem strinjamo, a po drugi plati si želimo veliko prostora za napredek. Pripravljeni smo slediti Dorninim nasvetom, a smo v stanju garati na področju razvoja,“ je dejal Brivio.

Neuradno naj bi bila Suzukijeva želja je tesno sodelovanje s Hondo in Yamaho, s čimer bi prekrižali načrte Carmelu Ezpeleti. Ducati naj bi v kratkem obelodanil vest, da bodo dirkali v odprtem razredu.

Marc Marquez
Marc Marquez FOTO: POP TV

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Aleister
25. 02. 2014 15.48
+5
dirkac tipa eugene laverty bi jim prisel kar prav, saj je hiter, agresiven, konstanten in se bi se dalo nastevati.. tako da upam da mu za leto 2015 ponudijo sedez v mostvu...
ANTI JANŠA
25. 02. 2014 12.40
+1
komaj čakam da se vrne suzuki ker H & Y preveč dominirata D pa ni napredka in ga še dolgo ne bo....
mzurry
24. 02. 2014 21.40
+4
glede na videno v sbk pol imajo dobre možnosti,.1.dirka zmaga 2.dirka odpoved motorja med vožnjo v vodstvu....