Znanost in tehnologija

S 140 na 280, a za zdaj le za nekatere

Ljubljana, 27. 09. 2017 08.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Družbeno omrežje Twitter testira daljše tvite. Določeni uporabniki bodo namreč dobili dvojno število znakov za zapis. S tem želijo povečati čas, ki ga uporabniki preživijo na družbenem omrežju, ki se sooča z zmanjšano rastjo. 

Twitter daljša tvite.
Twitter daljša tvite. FOTO: AP

Družbeno omrežje Twitter je prvič od ustanovitve popustilo in povečalo število znakov za posamezen tvit s 140 na 280. A seveda daljši tviti bodo na voljo za zdaj le določenemu številu uporabnikov. Trenutna omejitev je za nekatere uporabnike ''velik vzrok frustracij,'' so sporočili s Twitterja, ki se sicer sooča z zmanjšano rastjo in vse manj uporabniki. 

Twitter je kraj, kjer se širijo informative, žal pa tudi kraj, kjer je ogromno sovražnega govora, propagandnih zapisov in žaljivosti, zato se v tujih medijih sprašujejo, zakaj torej dovoljevati takim uporabnikom še več prostora.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Odgovor je relativno preprost. Z daljšimi tviti upajo, da bodo uporabnika bolj zaposlili in bo tako dlje časa preživel na družbenem omrežju, posledično pa to pomeni več denarja. 

Ustanovitelj Twitterja Jack Dorsey je bil med prvimi, ki je lahko preizkusil novo pridobitev. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nekaterim je všeč, drugim ne, saj s(m)o se navadili na 140 znakov. Spet tretji se bojijo, kateri izbranci bodo dobili 280 znakov. Bo med temi tudi Donald Trump, ki je pogost uporabnik tega družbenega omrežja. 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

natolcevanjenapolno
27. 09. 2017 14.14
+1
najvecja neumnost clovestva
faganel
27. 09. 2017 11.28
Upam, da "Trumpf" ni v tej testni skupini...
Explainator
27. 09. 2017 09.50
+6
velika napaka, ravno prednost tweeterja je v tem, da so ta sporočila kratka in jedrnata, če bodo povečali bodo padli v skupino ostalih 1000 podobnih aplikacij