Znanost in tehnologija
Oglas

Kako deluje najpametnejša kamera na svetu?

Ljubljana, 06. 12. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Huawei zopet dokazuje, da je trenutno vodilni v mobilni fotografiji. Uspeh podjetja je posledica hitrega razvoja lastnih rešitev ter hkrati tudi plodovitega sodelovanja z resnično fotografsko legendo, nemško Leico.

Najnovejši paradni konj, Huawei Mate 10 Pro, se ponaša z dvojno Leica kamero, ki premore zaslonko f/1.6. Tako svetel objektiv zagotavlja ostre fotografije brez šuma tudi, ko fotografirate v temnih prostorih ali ponoči. Huawei še vedno postavlja trende na področju mobilne fotografije. Tokrat so, poleg odličnih objektivov in senzorjev, dodali pravo presenečenje v Mate 10 Pro – aplikacijo za kamero, ki uporablja umetno inteligenco.

Umetna inteligenca v kameri

Pri Huaweiju so prišli na idejo, da bi neizmerna moč v novem Huaweiju Mate 10 Pro lahko prišla prav pri zajemanju boljših fotografij. Le redki med nami smo res vešči fotografije, a bi kljub temu vsi radi zajemali lepe fotografije. Vsak dan jih delimo na družbenih omrežjih in jih pošiljamo svojim prijateljem in družinskim članom. Te fotografije pa so prav tako čudovit spominek, ki si ga lahko ogledamo, ko brskamo po starih zbirkah, ki so varno spravljene na oblaku. Kakovost fotografij je pomembna, a je hkrati pomembno tudi, da dodatna storitev ne povzroča motenj pri naši vsakodnevni rabi kamere. Storitev mora delovati v ozadju, v realnem času in skrbeti za izboljšanje fotografij, brez potrebe po interakciji uporabnika.

Huawei Kamera - 3
Huawei Kamera - 3 FOTO: Huawei Kamera

Kako deluje

Aplikacija za kamero na Huawei Mate 10 Pro prepozna različne tipe scen in predmetov v realnem času. Uspešna prepoznava je nakazana v obliki male ikone, ki se pojavi na zaslonu pametnega telefona, ko zajemate fotografijo. Nato telefon dejansko optimizira barve, kontrast, svetlost, čas osvetlitve in druge parametre. Glavni cilj tega procesiranja je zajeti živo, ostro in kakovostno fotografijo.

 

Kaj vse lahko Huawei Mate 10 Pro prepozna?

Umetna inteligenca v Huaweiju Mate 10 Pro prepozna mnogo različnih scen, med katerimi so rože, nebo, rastline, slike hrane, sončnih zahodov in vzhodov. V službi vam bo prav prišla optimizacija besedila na slikah, na smučanju pa bo Mate 10 Pro obogatil fotografije zasneženih pobočij. Zahvaljujoč pametnim algoritmom, bodo fotografije, ki jih zajema Mate 10 Pro, konkurirale profesionalnim fotografijam, ki so jih skrbno obdelali grafični oblikovalci s pomočjo naprednih orodij za obdelavo fotografij.

Čarobni portreti

Huawei Mate 10 Pro zna zajemati tudi neverjetne portrete. Do pred kratkim ste za čudovite portrete potrebovali drage objektive in zrcalno-refleksne kamere. Sedaj pa Huawei Mate 10 Pro s svojo dvojno kamero in umetno inteligenco, ki zna analizirati fotografije v galeriji, poenostavi zajem čudovito zamegljenega ozadja z ostrim osebkom, ki izstopa iz ozadja scene (bokeh učinek). Priljubljeni selfiji, ki jih zajema napredna prednja kamera pa so prav tako zelo visoke kakovosti.

Huawei Kamera - 7
Huawei Kamera - 7 FOTO: Huawei Kamera

Za profesionalce

Tisti, ki imajo radi popoln nadzor nad kamero, bodo prav tako zadovoljni s pametim telefonom Huawei Mate 10 Pro. Profesionalni način ponuja dostop do hitrosti zaklopa, ISO vrednosti, beline in ročnih nastavitev fokusa.

Huawei Mate 10 Pro je trenutno najbolj napreden pametni telefon na svetu, ki uporablja funkcije umetne inteligence v svoji programski opremi. Te dodatni in zahtevni izračuni za potrebe umetne inteligence obravnava namenski čip. Mate 10 Pro je ovit v čudovito oblikovano ter vzdržljivo stekleno ohišje. Njegov 6-palčni zaslon z razmerjem stranic 18:9 je tako rekoč brez robov. Telefon je odporen na prah in vodo, 20 minutno polnjenje pa zagotavlja dovolj energije za cel dan. Huawei Mate 10 Pro uporablja najnovejšo različico operacijskega sistema Android (Oreo) s Huaweijevim uporabniškim vmesnikom EMUI 8.0.

Naročnik oglasa je Huawei.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3