Znanost in tehnologija

Instagram ima novo storitev - zgodbe. Bodo s tem odgriznili del kolača, ki ga ustvarja Snapchat?

Washington, 03. 08. 2016 08.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aplikacija Snapchat, katere priljubljenost raste iz dneva v dan, je dobila konkurenco. Instagram namreč predstavlja novost - Instagram zgodbe, ki po vzoru Snapchata uporabnikom omogočajo, da ustvarijo svoje zgodbe, jih olepšajo z različnimi efekti in delijo s sledilci, po 24 urah pa bodo te zgodbe izginile.

Mnogi so Instagramove zgodbe že izkoristili za promocijo svojih zgodb na Snapchatu, ki je med mladimi veliko bolj priljubljen od Instagrama.

Spletno družbeno omrežje Instagram, ki ima več kot 500 milijonov uporabnikov, pri čemer jih več kot 300 milijonov omrežje uporablja na dnevni ravni, predstavlja novost – Instagram zgodbe. Instagram, ki sicer sodi pod okrilje ameriškega Facebooka, je tako ponudil storitev, ki bo neposredna konkurenca priljubljeni aplikaciji Snapchat.

Nova storitev bo vsem, ki imajo Instagram profil, omogočala, da trenutke dneva delite s svojimi prijatelji, pa ne le tiste, ki bi jih tudi drugače objavili na svojem profilu, pač pa kar vse po vrsti, saj bodo vidne le tistim, ki jim jih boste posredovali, izginile pa bodo po 24 urah. Seveda boste vse fotografije in videe, ki jih boste delili, lahko opremili z vse mogočimi zabavnimi efekti ter pisali in risali na njih, skratka, sprostili boste lahko svojo kreativnost. "Svojo zgodbo dneva boste lahko oživili, fotografije in videi pa bodo po 24 urah izginili in se ne bodo pojavili na vašem Instagram profilu," navajajo.

Eden od primerov, kako boste lahko olepšali svoje vrhunce dneva.
Eden od primerov, kako boste lahko olepšali svoje vrhunce dneva. FOTO: Instagram

Seveda boste lahko videli tudi zgodbe tistih, ki jim sledite na Instagramu, in sicer se bodo njihove zgodbe pojavile na začetni strani. Kadar bo kaj novega za videti, bo prijateljeva profilna fotografija obkrožena z barvnim okvirjem. Če boste želeli pogledati njegovo zgodbo, boste samo kliknili na njegovo profilno fotografijo, Instagram pa obljublja, da bo pregledovanje zgodb zelo preprosto in tekoče, zgodbe pa si boste lahko brez težav večkrat pogledali.

Zgodbe ne bo mogoče komentirali, lahko pa boste avtorju zgodbe poslali privatno sporočilo prek aplikacije Instagram Direkt. Prav tako ne bo mogoče zgodb všečkati.

Seveda, če imate zaklenjen profil, bodo vaše zgodbe vidne le tistim, ki vas sledijo, če pa je vaš profil odprt, potem si bodo vaše zgodbe lahko ogledali vsi. Ker pa mnoge zanima, koliko ljudi si je ogledalo njegovo zgodbo, bo Instagram omogočil tudi to. Tistim, ki bi radi svojo zgodbo objavili tudi na svojem profilu, pa bodo omogočili tudi to, le označiti boste morali, kateri del zgodbe bi radi objavili. "Instargam je bil vedno prostor, kjer ste lahko s prijatelji delili svoje najljubše trenutke. Zdaj boste lahko delili vrhunce dneva in vse, kar se je zgodilo vmes," obljubljajo na Instagramu. Medtem ko nekateri že lahko uporabljajo Instagram zgodbe, pa na Instagramu obljubljajo, da bodo zgodbe za operacijska sistema iOS in Android zaživele v naslednjih nekaj tednih.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaJya
05. 08. 2016 20.00
Isto sranje samo drugo pakovanje.
Slabnick
05. 08. 2016 08.36
Vse te stvari poneumljajo nas. Slabo mi je ko grem po mestu vidim v lokalu 4 "prijatelje" in vsi bulijo v telefon. Žalostno, kam smo prišli. Nekaj časa sem imel FB zdej pa tudi tega nimam več pa se da preživet. Vse lepo in prav, da gre tehnologija naprej, samo škoda ker je pravih prijateljstev vedno manj. Tako kot je nekdo odvisen od mamil, alkohola, je nekdo od telefona.
MaJya
05. 08. 2016 19.59
pedritsegonita
03. 08. 2016 13.22
-2
Snapchat je že iz stališča imena boljši... Pri imenu Instagram si zlomiš jezik. S tem da mladi vsi po vrsti uporabljajo Snapchat za komuniciranje.
fosho
03. 08. 2016 15.47
+5
Jah sam gre za popolnoma različni zadevi, instagram je bolj galerija slik, ki ti nekaj pomenijo oziroma bi jih delil z drugimi, pri snapchatu pa gre bolj za komuniciranje, pošiljanje slikovnih sporočil..
k53e
03. 08. 2016 16.37
+11
Morš bit pa res revček, da si pri besedi kot je instagram zlomiš jezik. Haha
afroak
03. 08. 2016 12.00
+0
zuckerberg je prvo hotel kupiti snapcat pa se niso pustili, potem so naredili svojo aplikacijo slingshot, ki se ni prijela; zdaj pa napad drugic
VolkBrenin
03. 08. 2016 09.26
+14
Nova bedarija ...