Znanost in tehnologija

Bo Facebookov Workplace v podjetjih nadomestil intranet?

London, 11. 10. 2016 10.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Upravljavec največjega spletnega družbenega omrežja na svetu Facebook je predstavil storitev Workplace za interno komuniciranje v podjetjih oz. organizacijah. Ta naj bi jim na enem mestu ponujala vse potrebno za interno komunikacijo in s tem nadomestila zdaj uveljavljena orodja za te namene, kot sta npr. intranet in e-pošta.

Facebook s storitvijo Workplace posega na področje pisarniških orodij za komuniciranje in skupinsko delo, na katerem že nastopajo denimo Microsoftov Yammer, Salesforceov Chatter ter Slack.

Workplace je tudi prvi produkt, ki ga je Facebook zagnal zunaj ZDA. Ameriško podjetje je namreč koncept tega orodja, prvotno poimenovanega Facebook at Work, razvilo pred dvema letoma v svoji londonski podružnici.

Facebook
Facebook FOTO: Facebook

Do danes so Workplace preizkusili oziroma uvedli v okrog 1000 podjetjih po vsem svetu, med njimi so denimo svetovno znana podjetja Danone, Booking.com in Royal Bank of Scotland.

Workplace so razvili zunaj ekosistema družbenega omrežja Facebook, tako da je povsem ločen od njega in uporabnikom dostopen brez uporabniškega računa za Facebook. Storitev naj bi le omogočala prenos interne komunikacije, podatki naj bi v celoti ostali v lasti podjetja.

Workplace bo sicer omogočal podobne funkcionalnosti kot sam Facebook, od vira novic in oblikovanja skupin do skupinskih pogovorov, prenosov v živo ipd.

Podjetja bodo za storitev morala plačati od enega do treh evrov na povezanega zaposlenega, odvisno od velikosti podjetja. Nevladne organizacije in izobraževalne ustanove pa jo bodo lahko uporabljale brezplačno.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User416781
11. 10. 2016 16.31
+2
Ja seveda - in podjetja bodo brezplačno ponudila vse svoje podatke na razpolago FB....
Explainator
11. 10. 2016 12.01
+8
a vi sploh veste kaj je intranet?
ficfiric 1
11. 10. 2016 11.29
+3
Se zdej mi ni jasno kaj je folk tolk utrgan na ta fejsglup....a res danes folk ne zna prezivet dneva brez da bi objavljal kaj trenutno dela...pa polek opisa se slikca raven...trenutno kakam...slika sledi..;-)...drgac mi je pa kul...nima fb tko da mam super izgovor da pozabim na vse dogodke in rojstne dneve...ker pac nisem prijavlen ne vem nic...;-)..prisparam ogromno....
I G N O R A N T
11. 10. 2016 11.00
+0
relos
11. 10. 2016 10.49
+6
saj mamo odličen slovenski 4th office
Mr.Somebody
11. 10. 2016 10.41
+6
super, še ena aplikacija več s strani FBja, ki bo zbirala vse mogoče podatke za vse mogoče čudne namene. Je-be-sh FB, njihov čas je že mimo.