Golf

Žan in Gal uspešna na Floridi

Miami, 16. 12. 2012 17.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Mirko Kunšič
Komentarji
0

Mladi slovenski golfist Žan Luka Štirn je izjemno sezono – na Bledu je opozoril nase z izjemno partijo na turnirju SLO toura – kronal z drugim mestom na PGA National Honda Classicsu.

"Dobre novice iz ZDA," je bil začetek sms sporočila Marka Štirna iz Floride. Tja je odpeljal sinova, najmlajšega Gala Patrika in Žan Luka po nove golfske izkušnje. Decembrski dvodnevni turnir, The Honda Classic, na dveh igriščih PGA National Resort, je namenjen perspektivnim igralcem. Letos so prišli iz 20 ameriških in 16 tujih držav.

"Izredno sem vesel, da je Žan Luka dosegel izvrstno drugo mesto. Še posebej, ker sem bil zraven, ko je prvi dan na igrišču The Palmer na paru 3 odigral 7 (!) udarcev a dan zaključil s 74 udarci. To je ponovil tudi drugi dan na igrišču The Fazio, kar ga je umestilo na mesto viceprvaka," je upravičeno ponosen Marko Štirn. Na turnirjih pridejo mladi igralci, stari od 6 do 18 let. In med najmlajšimi je tudi 5 mesto Gala Patrika zelo dobro. Prvi dan je končal turnir s 85 udarci. S 77 drugi dan se je uvrstil na peto mesto.

Žan Luka Štirn
Žan Luka Štirn FOTO: Mirko Kunšič

V Galovi skupini je igral tudi nečak Jacka Niklausa. Seveda je bil tam tudi Jack, ki je pozdravil vsakega mladega igralca. Mnogi ne vedo, da je Jack, ki je bil pred leti tudi v Istri, kamor je prišel pogledat, kakšno igrišče bi lahko zgradili, bil eden redkih, ki je dvakrat zmagal znameniti turnir Honda Classic (leta 1977 in leto kasneje). Eden prestižnih turnirjev, z nagradnim skladom večjim od milijon dolarjev, ima več kot 40 letno zgodovino. Pred tremi leti je zmagal Kolumbijec Camilo Villegas, lani Južnoafričan Rory Sabbatini, letos pa Rory Mcllroy. Do novega turnirja na šampionskem igrišču PGA National Resort je le še 70 dni.

Gal Patrik Štirn
Gal Patrik Štirn FOTO: Mirko Kunšič

In del tega okolja sta v živo okusila tudi sinova Marka Štirna. Kot diplomirani profesor in nekdanji selektor slovenske golf reprezentance ve, da se vsaka vrhunska športna pot začenja z malimi koraki. Marko, ki je na Fakulteti za šport oddal diplomsko nalogo iz področja golf, teoretično in praktično sledi tej maksimi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja