Slovenija

Soočenje: 'Nihče ni nič povedal o prihodnosti'

Ljubljana, 11. 11. 2011 14.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.T./T.V./M.R.
Komentarji
131

Prvo soočenje kandidatov na POP TV sta komentirala poslovni svetovalec Drapal in gospodarstvenik Bric. Prvi pravi, da ni izstopal nihče izmed kandidatov, Brica pa tudi ni prepričal nihče. Pogrešata tudi analizo tistega, kar je bilo do zdaj storjeno narobe.

Gospodarstvenik Rudi Bric in poslovni svetovalec Andrej Drapal sta bila gosta v oddaji 24UR OB ENIH, kjer sta komentirala prvo predvolilno soočenje na POP TV.
Gospodarstvenik Rudi Bric in poslovni svetovalec Andrej Drapal sta bila gosta v oddaji 24UR OB ENIH, kjer sta komentirala prvo predvolilno soočenje na POP TV. FOTO: POP TV

Poslovni svetovalec Andrej Drapal je mnenja, da so vsi kandidati ''zelo izpilili svoje nastope in ugotovili, kdo so njihove ciljne skupine''. Po njegovih besedah so svoje nastope osredotočili, kar se tiče izgleda, argumentacije in prepričljivosti. Drapal pravi, da nobeden od kandidatov za mandatarja ni izstopal, ''čeprav je bil vsak drugačen od drugega''. Kandidati so po njegovih besedah tudi jasno izrazili, katere volivce nagovarjajo, kar pa se od njih tudi pričakuje.

V soočenju so prvaki parlamentarnih strank in dveh novoustanovljenih list oziroma strank sicer veliko časa namenili recesiji in slabim gospodarskim kazalcem. Gospodarstvenik Rudi Bric, direktor podjetja PETRA Stroji, pa vseeno upa, da se bodo razprave v bodočnosti še bolj osredotočile na gospodarstvo, ''na naše probleme v preteklosti, sedanjosti in prihodnosti''. ''Vsi so bili na realnih tleh, a nihče ni nič povedal o prihodnosti, nihče nič o tem, v katero smer bo politika usmerila tisto malo razvojnega denarja,'' pravi Bric. Sicer pa ga povsem prepričal ni noben izmed kandidatov. Pravi tudi, da veliko obljub ni slišal, kar se mu zdi pozitivno, saj, da so kandidati postali realisti.

Po besedah gospodarstvenika so kandidati premalo govorili o tem, ''kaj nas je pripeljalo sem, kjer smo''. ''Moja osnovna teza je, da smo pozabili proizvajati končne izdelke,'' pravi Bric.

Drapal pa pravi, da so v včerajšnji razpravi vsi udeleženci dajali poudarke gospodarstvu, ''vidna pa je bila razpoka med tistimi, ki rešitev iščejo v povečevanju obremenitev države, in tistimi, ki rešitev iščejo v zmanjševanju obremenitev države''.

Če je Drapal dejal, da mora biti mandatar tisti, ki bo dobro povezal vsa potrebna znanja za vodenje države, pa je Bric dejal, da bi moral biti mandatar predvsem dober "kapetan", ki bo dajal smer ekipi. "Kapetan je zato tam, da ko odpovedo vsi radarji in ko nič več ne funkcionira, potem on reče: V tole smer gremo. Pa četudi sam ni prepričan oziroma ni dokazano, da je to prava smer. Ampak ljudje bodo šli za njim".

Andrej Drapal tudi pravi, da pri volivcih ne bodo odločali konkretni odgovori, temveč ''občutek o nekih vrednotah, ki so podlaga nastopom strank in njihovih voditeljev''. ''Volivci iščemo set vrednot, na podlagi katerega bi lahko predvideli, v katero smer bo določeni politik peljal državo.'' Vsak od kandidatov pa je ponudil zaokrožen nabor vrednot, ki so blizu njegovemu volilnemu telesu.

Rudi Bric pa upa, da bodo ''volivci cenili integriteto osebnosti in programov, da bo z volitvami nastopil čas, ko bodo ljudje presojali preteklost teh posameznikov s tem, kar ta posameznik v tem trenutku govori''.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (131)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

prehlad
19. 11. 2011 11.39
ŠE ZA PRETEKLOST SO NOBEN VEČ NE SPOMINJA KAJ BO PA V PRIHODNOSTI BODO PA POVEDALI ČEZ PET LET.
CKKPJ_Milko
18. 11. 2011 12.38
Wauuu Tonček skoraj zna brati........skoraj....
Tonček Balonček
18. 11. 2011 12.31
V Reporterju sem bral, da so kandidati na Jankovićevi listi popolna katastrofa! JAz mu nisem kriv, če k njemu nočejo Kukovićeva, Mate, Elda Viler in ostali slovenski cvet!
verainupanje
18. 11. 2011 10.09
Vetlan, ta megla v slovenskem političnem prostoru, ki prihaja z leve strani, je zameglila um ljudem . (takšnim kot si ti). To kar so desni obljubili, so tudi uresničili, koliko jim je bilo omogočeno, ob meganju polen pod noge, vedno z leve ter njihovih satelitskih strank, kot so penzionisti z svojo revolucionarno miselnostjo.... To, kar pa imamo sedaj, so ti pa "pridelali " tvoji levaki, ki so v 3 letih uničili sadove trdega dela prejšnje vlade ter pokradli - izropali vse kar se je dalo. Danes bi nam pa radi še naprej pamet solili prav ti. Seveda to lahko počnejo samo s takšnimi, ki nimate v glavi drugega ko - meglo...
verainupanje
18. 11. 2011 10.01
sjn.frane, res je, prav imaš, pamet v glavo, to predvsem velja za tkšne kot si ti, ki pozivajo (v korist komunajzarjev in jugo-opankarjev), naj ljudje ostanejo doma in naj ne gredo na volitve, češ, da je potrebno postaviti thnično vlado. Takšne "tehnične" vlade imamo vsaj že 16 let v naši smostojni Sloveniji, ki pa je v vsem obdobju (za razliko SDS) dokazala, da ni sposobna ter da ji ni mar za Slovenijo ampak za tajkune - njihove privilegirance, ki so jim in jim še vedno hočejo (ko jih ščitijo pred roko pravice) dovoljujejo ropanje in obubožanje Slovenije. fNa teh volitvah mora narod dokazati, da se je zbudil iz svojega spanja (indoktriniranosti in zaplankanosti) ter potrditi vlado, ki bo kos tako težkemu obdobju, v katerega so nas pripeljali komunajzarji in njihovi priseski, ko so upostošili deželo in s tem povzročili, da še vrsto let v Slo življenje nebo prijetno in komaj znosno....
Frane Šajn
18. 11. 2011 09.22
O VI KAR NA VOLI-TVE DRAGI MOJI HLAPČKI IMATE RES PESTRO IZBIRO. LJUDJE PA MET V GLAVO OSTANIMO DOMA, SAMO TAKO BO PRIŠLO , DO KAKŠNIH SPREMEMB. SLOVENIJA POTREBUJE SVEŽE NEOBREMENJENE LJUDI. PUSTIMO TEHNIČNO VLADO VSAJ DESET LET!
Frane Šajn
18. 11. 2011 09.17
PRIČAKOVATI V TEM SOSOČENJE ALI KAKŠNE OBLJUBE ZA VNAPREJ BI BILO UTOPIČNO, SAJ MENDA VSAK BIK VE , DA SI TAKO LEPO POSTLANE ŠTALE MENDA JA NE BI RAZDEJAL!
korintos1
17. 11. 2011 19.11
Novinarji samo Virant in Jankovič, Janšo pa bodo volivci počasi pozabili.
vetlan
16. 11. 2011 17.56
Želijo nategniti za nekaj kg krompirja. Nemogoče je mogoče. flamengo16.11.2011, 12:49 he he A je pri desnih kaj drugače? No ja, obljubili so nam Švico in res" švicamo" sto na uro.
flamengo
16. 11. 2011 12.49
Saj ta levi karkoli povedo, so samo besede. Samo kakšno indijo koromandijo so obljubljali leta 2008. Jim še vedno zaupate?
krtaca15
15. 11. 2011 19.31
Pa še vedno imate Baphometa v znaku za volitve....
Gibson80
15. 11. 2011 13.50
"Nihče ni povedal nič o prihodnosti"...Nimajo kej za povedat o prihodnosti,ker s takimi klovni tudi ni prihodnosti v Sloveniji!In si upam it stavit,da bodo naslednja 4 leta spet leat metanj polenov pod noge,ker to pa naši klovni obvladajo do fundamenta!
mariabologna
13. 11. 2011 12.02
NOVINARJE NAJ BO SRAM, DA DAJO JANKOVIĆU IN VIRANTU TOLIKO MEDIJSKE POZORNOSTI. STA VODJI NEPARLAMENTARNIH STRANK, KI JIH JE V SLO CCA 20, ZA RAZLIKO OD NJIH PA STA PREDSTAVNIKA KAPITALA, TAJKUNOV, OMREŽIJ, ITD. ČE BO ZAKUPLJEN MEDIJSKI PROSTOR, BOMO NA ISTEM KOT V ITALIJI, OBETA SE NAM DIKTATURA.
verainupanje
13. 11. 2011 06.58
Cyber Woržem 777, ali si že kdaj v življenju slišal besedo moralnost? Ta beseda - pojem, manjka tebi in vsem, ki jih podpiraš, ker tebi ni važno kako je prišel do denarja ampak je važno dejstvo da ga ima. Pravtako te ne skrbi, da nekdo, ki se ponuja kot velik strokovnjak in je bil že v Janševi vladi ter je storil nemoralno dejanje, s tem, ko je pokasiral 66.000 E, sedaj bi pa rad s svojimi metodami odvzemal najnižjemu sloju, ki mu že primanjkuje za preživetje, šparal itd. o tem kako bi Slovenijo popeljal s poti pogube, kamor so jo popeljali in pripeljali levaki, o tem pa niti besedice, razen to, ker počnejo vsi , da kopirajo Janševe programe. Pa tudi tvoje izrazoslovje me moti, ki je vse drugo kot slovensko - od zabijanja nožev pod rebra (balkanski način razmišljanja in izražanja) itd.
13robertos
12. 11. 2011 12.13
Lep dan vsem svoboda demokraciji smrt Kučanizmu nihče ni nič govoril o tem ,da iz proračuna plačujejo pokojnine za tako imenovane borčevske pokojnine in to 200 miljonov evrov letno.Res me zanima ali ti borci v nekdanjih republikah te nekdanje SFRJ prav tako dobivajo tako visoke pokojnine in da se zavedamo so ti tako imenovani borci NOB-revolucije prejeli od osamosvojitve do danes toliko kot nas je stal avtocestni križ.Razmislimo komu bomo dali odgovornost za naslednja 4 leta sam se bom odločil za SDS
sandi101
12. 11. 2011 01.29
O prihodnosti naj raje uprašajo Kresalovo ziher bo znala povedat kako zafilat proračun ... Praksa ji dobr laufa na cesti!!! Sploh ta vikend ...
jankec-iz-vica
11. 11. 2011 23.04
Ljubljana je tu že vsaj pol tisočletja in je ni postavu Jankovič, niti Čak Noris. Največ je pustil vtisa g.Plečnik, ki se zdaj obrača, ko vidi kakšen je mesarski most. Prejšnji župani pać niso imeli večine v MOLu, zato niso delili poslov gradbenim lobijem
slo114
11. 11. 2011 21.53
hm meni se zdelo na začetku da janša bere twite ;)
CyberWorm777
11. 11. 2011 20.48
sam eni kle ste preweč lewo/desno usmerjeni ala mosso loden freeexgirl robba prašek santjozef itd : )) pa mislte da nek wmes ne obstaja : ))) to je isto k če bi misnli da ma žensak sam lewo pa desno nogo wmes pa ne obstaja nič hahaha : )))
CyberWorm777
11. 11. 2011 20.19
prej je bil glasen 20 let k 100 mater zdej ga pa čist boli * : ))) dobu je swoje užiwa in si misli koštruni : ))))