Slovenija

FOTO in VIDEO: Janša ključne dokumente objavil na Facebooku

Ljubljana, 01. 12. 2011 20.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zadnje dni se je vse vrtelo okoli nepremičnin, ki so v lasti nekaterih prvakov. Janša se je odločil, da bo dokumentacijo o nepremičninah predal Jankoviću, ta pa jo je nemudoma izročil voditeljici soočenja. Janša je okoli 2. ure začel na svojem Facebook profilu objavljati dodatne dokumente o nepremičninah.

Zadnje dni se je vse vrtelo okoli nepremičnin, ki so v lasti nekaterih prvakov. Koliko ima Zoran Janković? Koliko Janez Janša? Kdo govori resnico, kdo jo skriva? Na koncu soočenja je Janša dokumentacijo o nepremičninah predal Jankoviću, ta pa jo je nemudoma izročil voditeljici Darji Zgonc (dokumenti so pripeti na koncu članka).

Janša je med soočenjem dejal, da bo tekom noči celotno dokumentacijo objavil na svoji Facebook strani. Med dokumenti, ki jih je predal v oddaji, namreč ni bilo pogodb, ki jih je sklenil s podjetjem Imos, ki je od njega kupilo stanovanje na Neubergerjevi v Ljubljani in posest v Trenti. Okoli 2. ure zjutraj pa so na njegovem Facebook profilu začeli objavljati dokumente oziroma pogodbe o njegovih nepremičninah.

Janković je Janševo dokumentacijo predal voditeljici soočenja Darji Zgonc.
Janković je Janševo dokumentacijo predal voditeljici soočenja Darji Zgonc. FOTO: Aljoša Kravanja

A poglejmo, kaj se je dogajalo med samim soočenjem. Janša je že takoj na začetku oddaje dejal, da je razkril več kot pa Janković. Dejal je tudi, da bo tekom noči vse objavljeno na njegovi Facebook strani, saj njegovi sodelavci pospešeno urejajo dokumentacijo o njegovih nepremičninah.

Že med oddajo in odmori je bilo moč opaziti, da se v Janševem taboru nekaj pripravlja. Na koncu oddaje pa je sledilo presenečenje.

Janša je dejal, da ni zaskrbljen, da bi pristojni organi odkrili kaj nezakonitega, saj je njegovo početje zakonito. Ko ga je voditeljica vprašala, da torej spornih povezav med njim in podjetjem Imos ni, je odvrnil, da on dokazuje, da teh povezav ni.

Janković je bil do njegovih besed izredno skeptičen, Janša pa mu je odgovoril, da ima vse dokaze, da so njegove nepremičnine pridobljene po zakoniti poti.

Kaj bo storil Janković?

Ali bo Janković odstopil s položaja (županskega ali premierskega), če mu pristojne službe odkrijejo kar koli nezakonitega? Tudi Janković zatrjuje, da so vsi njegovi posli čisti in da je nedolžen. Za Janšo pravi, da zavlačuje z objavo dokumentov, saj jutri zvečer že nastopi volilni molk, tako da ne bo časa za preverjanje dejstev. Sam poudarja, da bo odstopil, če mu pristojni organi dokažejo krivico in nezakonito ravnanje.

Virant pravi, da bo naši televiziji podal pooblastilo, s katerim bomo lahko preverili njegovo celotno premoženje. S tem se strinja tudi Pahor in drugi prisotni, saj nihče nima težav, da javnosti razkrije dokumente o premoženju. Erjavec je prisotne pozval: "Vsak naj pove, kaj ima. Tako kot sem jaz povedal."

Sicer pa Janša opozarja, da je z objavo dokumentov čakal tako dolgo, saj je želel, da kandidati za premierja razkrijejo vse svoje premoženje in ne samo petih odstotkov. Želi si namreč videti pogodbe, ki jih je Janković podpisal, ko je bil prvi mož Mercatorja, s podjetji, ki so bila v Jankovićevi zasebni lasti. Janković mu je odvrnil, da je razkril vse svoje premoženje, prav tako pa je prinesel tudi pogodbe, ki jih je sklepal vse tja do leta 1985.

Soočenje:

Prihodi na soočenje:

Kupoprodajna pogodba za stanovanje na Mesarski
Prodajna pogodba za stanovanje na Komenskega
Prodajna pogodba za hišo v Šentilju
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (964)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rifet11
02. 12. 2011 15.06
+6
En zanjimiv člank k krož trenutno po fbju :) Včasih se človek vpraša, ali smo Slovenci res popolnoma apatični ali pa smo brez zgodovinskega spomina. Mandat vlade Janeza Janše se vendar ni zgodil v pradavnini. Če tudi mene spomin ne vara, je bil ves Janšev mandat v znamenju težav Strojanove mame, inflacije, ki je pojedla moje prihr...anke,... ......* tajkunov, ki so izčrpavali našo državno banko, megalomanskega projekta Patria, ki nosi madež podkupljivosti in meče slabo luč na vso Slovenijo, ropa stoletja v SKB banki ... Dnevne novice so bile zabeljene s prerivanjem hrvaških ribičev v Piranskem zalivu, ko so spuščenih hlač kazali svoje premoženje, pa hiteli nastavljati školjčišča v naše morje. Uspeh druženja s Sanaderjem, pač. Nezadovoljni novinarji so pošiljali peticijo v Evropo, filmarji so zastali v krču zaradi nesposobnega ministra, sodniki so stavkali do prihoda nove vlade ... Paradni konji gospodarstva so tonili v rdečih številkah ali pa kar potonili, ko še sploh ni bilo recesije: Petrol, Mura, Luka Koper,Interevropa, Slovenske železnice, Ibi Kranj, IU Vrhnika, Aquasava,Istrabenz, Istra Emeco je bila prodana Arabcem, bali smo se že za toaletni papir iz Palome ... Ko je revščina že trkala na vrata, je Janša videl štruce kruha v smeteh. Začel je zadolževati Slovenijo, igralnica Hit ni več nesla zlatih jajc,sploh je nehala nesti jajca. Prekomerna pozidava slovenske zemlje in uvoz gradbincev nas še sedaj tepejo -- stotine novih neprodanih objektov in stanovanj sameva in propada. Na koncu je omagala še planiška velikanka. Janša se je kazal z metlo v roki pred mladimi socialdemokrati. Očitno gaje fasciniral Schwarzenegger, ki je malo prej tudi opletal z guvernersko metlo v Kaliforniji. Slišali smo zanimiv govor, a se je izkazalo, da je bil Blairov; pač kraja intelektualne lastnine ... Kazen za obrekovanje tudi ni od muh! Podtikanje dokumentov predsedniku države pa je že višek nemorale. V vsaki zdravi demokraciji bi bil tak človek že zdavnaj politično mrtev, pri nas pa vodi politično stranko! Janše nisem videla med našimi borci v vojni za Slovenijo. Gotovo se je boril s puško v roki v prvih bojnih vrstah -- pa sem jaz tista, ki se tega ne spominja ... Vem pa, da bo orožarska afera metala večno senco na bleščavo osamosvojitev moje domovine. In Janez Janša ne bo nikoli več moj predsednik!
nosko1234
02. 12. 2011 13.39
+1
Četrtkovo soočenje na pop tv je še en dokaz da je Janez Janša največji lažac v državi. In tisti, kateri ga bodu volili morajo bit slepi in gluhi. Janša je največli krivac za sedanje stanje v državi, ker je on temu največ prispeval. Pahor je sedaj daleko daleko bolj sposoben od Janše. Zato volite kogarkoli samo ne janšo.
lilijan
02. 12. 2011 13.38
+1
......a narodu Slovenskem še ni se posvetilo.....Boj za oblast in prav nič drugega. EGO
SlovenijaMan
02. 12. 2011 12.51
+4
Erjavec je bil car, k je Pahorju obrnil un karton k je bil kr en graf tm narisan, Karl Erjavec je car ,
SlovenijaMan
02. 12. 2011 12.44
-2
Res čudn proti koncu pokaze Jansa dokumente, sam Jankovic mu je bodr naredu, dal Darji dokumente,,tip je car hehe
regall
02. 12. 2011 12.53
+1
V bistvo, če bi spremljal vsa soočenja je to kvazi afero z premoženjem glede Janše pričel ZJ. Sedaj pa ko je dokumente dobil, ga pa ne zanimajo več.
regall
02. 12. 2011 12.39
+1
SDS 30 - 35 %, Virant 15 - 20 %, PS 10 - 15%.
regall
02. 12. 2011 13.06
+3
Upam , da danes Slovencev ne bo prepričal govor od bivšega predsednika države v LJ, kjer bo podprl ZJ in nam spet obljubljal boljšo prihodnost. Slovenci spomnite se prejšnjih volitev in njihovih obljub o boljši in lepši prihodnosti ter njihovih zaigranih nasmehov. Vsak lahko dnevno na lastni koži čuti kam so nas te obljube pripeljale. Osel gre samo enkrat na led, upajmo.
okcorral
02. 12. 2011 12.06
+2
Še dobr da je Janša predal dokumente Jankoviću v tiskani obliki, da jih revček ne bo isku po facebooku. Ha, ha, ha..
regall
02. 12. 2011 12.28
+0
regall
02. 12. 2011 12.50
-1
Admin, če mi že brišeš komentarje mi prosim zbriši vse, ker se navezujejo en na drugega.
modelx
02. 12. 2011 11.46
+2
in od kje JJ 16.000m2 zemljišča (kot pravi na elitni lokaciji)? Pa to je bilo pred letom 90 vredno vsaj 800.000dem , ko so bile plače tam okoli 200 mark. Mogoče je vele poštenjak švercal marke ali pa dvigoval gotovino s čeki v zakotnih krajih gorske hrvaške (oni starejši že vedo o čem govorim).
Adi Luka?i?
02. 12. 2011 11.35
+1
ŠTIRI komentarje ste mi že zbrisali,kaj ni svoboda govora???
EmperorP
02. 12. 2011 11.53
+7
Če se proti Jankoviću in Kučanu govori ni svobode, če pa pljuvaš po Janši si heroj za 24ur admine.
caRSki
02. 12. 2011 11.26
-1
caRSki
02. 12. 2011 11.23
+0
Jankoskoni: Dejmo Olimpija Vrsič dejmo :D
prehlad
02. 12. 2011 11.18
+1
ŠE STOŽIC NI DOKONČAL SAMI PUFI.
realist10
02. 12. 2011 11.29
+2
Je je....prav lepo je gledat z normalnega stadiona kot ga ima vsaka normalna evropska država!!
regall
02. 12. 2011 12.45
+3
Me zanima kaj si o stadionu mislijo izvajalci, katerim GREP dolguje 40 - 50 MIO eur
realist10
02. 12. 2011 11.13
-1
Prav zanimivo mi je poslušat ko govorijo Erjavec pa Janša...kako majo skromno stanovanje pa par tisoč € ušparanih na računu!! S tem sami o sebi govorijo kako se nesposobni s svojimi 40-50 leti niso bili sposobni ušparat več denarja glede na to da delajo v politiki celo življenje(seveda te njihove izjave so zlagane)!!! Zakaj bi jih volil če sabi za sebe ne znajo poskrebet in potrošjo vse kar vidjo!! Moj oče ma več premoženja in denarja pa je bil navaden delavec!!!!! Zato izvolimo da bodo razsipali z našim denarjem ker svojega niso uspel prišparat v 30 letih!!!!
Tonček Balonček
02. 12. 2011 11.07
+5
Janković lahko kupi Šmarno goro, Katanca, Zahovića in še pol Maribora. PA še tiste apartmaje pod Osojščico, na podlagi pogodbe, če hočete!
loden
02. 12. 2011 11.07
+3
Zakaj je Janša včeraj in danes tako ravnal, novinarji ZELO DOBRO veste, sploh, ker ste si ogledali tudi soočenje Janković in Janša na info tv....:=))
bhfanatikos
02. 12. 2011 11.03
-2
glede na anketo, ki je danes na 24ur.com "Koga boste volili na predčasnih volitvah?" moram priznati ta so ženske, ne samo lepše ampak tudi bolj pametno volilno telo !!!
okcorral
02. 12. 2011 12.09
+1
pikksi
02. 12. 2011 11.01
+4
Po vseh teh soočenjih in kar se je tam videlo, še danes ne vem koga bom volil. G. Janša poskuša sicer ohranjati mirno kri, vendar mu po drugi strani tolče aroganca. Nikjer nisem zasledil besedice o tem, kako bodo pristrigli peruti in vrnili nakradeno. Dvomim, da bi g. Janša obsodil ljudi, ki jih je sam nastavil in jim omogočil slednje, kar se je zgodilo. Na drugi strani gledam g. Jankoviča. Iz oči mu sije aroganca ter kaj mi pa morate. Saj ni sporno to, da je bogat, sporno je to kako se obnaša. Tajkunov ni, korupcije ni, ......... O Virantu, Rjavcu in ostalih pa je škoda izgubljati besede. Mislim, da pri Virantu ni toliko to, da je koristil bonitete, gre preprosto za to, da se ponavlja in človek ima res občutek na momente, da ne ve pravzaprav o čem sploh govori. Pa brez zamere. Ni prepričal. Kaj pa sedaj?
M_teorija
02. 12. 2011 10.59
+1
Še dobro, da imajo Avstrijci urejeno, kar se tiče pregona kriminala. Dokler tam , ne bo razčiščeno očitno, pri nas ne bo premika na tem področju! Saj če smo čakali 20 let, bomo pa še do sredine Januarja, ko se tam začne zares!
loden
02. 12. 2011 11.29
+1
Me zanima, če boš enakega mnenja ostal tudi, če se slučajno ne bo izšlo po tvojih pričakovanjih.
Vse strokovnjak
02. 12. 2011 10.56
+9
Janša je svoj bonus že pokuril. Neuspešnih več ne rabimo.
realist10
02. 12. 2011 11.05
+1
Tonček Balonček
02. 12. 2011 10.55
-1
Zakaj napadajo Janšo, Sanaderja naj pogledajo!
kaktus11
02. 12. 2011 11.39
-1
Mogoče pa ima Janša kje pod posteljo še kakšno pogodbo s Sanaderjem pa je zdaj ni našel?