Slovenija

TRS brez kandidatov v enoti Ljubljana Center

Ljubljana, 15. 11. 2011 13.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

TRS ne bo imela kandidatov v volilni enoti Ljubljana Center. Volilna komisija je namreč zavrnila njihovo kandidaturo, čemur je pritrdilo tudi vrhovno sodišče. Zavrnili so tudi nekatere druge stranke.

Stranka za trajnostni razvoj Slovenije (TRS) na volitvah v državni zbor ne bo mogla nastopiti v volilni enoti Ljubljana Center. Volilna komisija tretje volilne enote je namreč zavrnila njihovo kandidatno listo, ker je bilo na njej premalo žensk. Ena izmed kandidatk za poslanko je po pomoti izpadla s seznama, ker so priložili napačno soglasje. Pritožili so se na vrhovno sodišče, ki je njihovo pritožbo zavrnilo.

Predstavitev kandidatov TRS
Predstavitev kandidatov TRS FOTO: Aljoša Kravanja

Kot so sporočili iz stranke, so "novi na političnem parketu" in zato tudi nevešči obstoječih protokolov in postopkov. Zaradi posvečanja pozornosti delu z ljudmi in velike količine dela pa so "naredili usodno tehnično napako". Prepričani so, da po 20 letih mandatov česa takšnega ne bi storili, "vendar tudi spremembe v politično in družbeno življenje ne bi bili sposobni prinesti. Na izbiro imamo torej spremembo ali obstoječega dinozavra, ki se komaj še premika in je obsojen na propad." Vsem njihovim volivkam in volivcem ter vsem preostalim državljankam in državljanom se opravičujejo zaradi napake. "Kdor dela, tudi greši, še vedno pa je bolje, da greši, kot manipulira," so sporočili.

Zavrnili tudi druge

Volilne komisije volilnih enot so zavrnile tudi kandidatne liste nekaterih drugih strank. V vseh volilnih enotah so bile zavrnjene kandidatne liste stranke Stara pravda - Stranka prava, odločitvi volilnih komisij pa je pritrdilo tudi vrhovno sodišče. Njihove kandidatne liste so bile zavrnjene zaradi postopka, s katerim je stranka določila kandidate.

Lista stranke Humana Slovenija je bila zavrnjena v volilnih enotah Celje in Ptuj, saj podpisi podpore niso bili veljavni. Stranka se je na odločitev pritožila; vrhovno sodišče je zavrnilo obe pritožbi. V stranki Zeleni Slovenije so jim kandidatno listo zavrnili v volilni enoti Ljubljana Center. Stranka je imela namreč na listi premalo moških. Vrhovno sodišče je zavrnilo tudi njihovo pritožbo.

Stranki slovenskega naroda pa je kandidatno listo zavrnila volilna komisija volilne enote s sedežem v Celju. Tudi tokrat se je stranka pritožila na vrhovno sodišče, ki jih je zavrnilo. Volilna komisija je poleg navedenih strank v eni od volilnih enot zavrnila tudi listo Stranke enakih možnosti - SEM.si, vrhovno sodišče je zavrnilo njihovo pritožbo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Danijel Fric
17. 11. 2011 13.03
Sigurno sodišča vse zavračajo, ker se bojijo da bi pod novim režimom mogli kaj delati. Stara praksa !!!!!
comment123
17. 11. 2011 11.16
TRS Ne smešite se...
marjanovec
17. 11. 2011 09.53
Vesoljci napadajo Slovenijo! Ljubljana ostaja varna.
Tonček Balonček
16. 11. 2011 19.13
Koga, Šetinca ali Janše?
kiss-my-ass
16. 11. 2011 18.30
Tonček Balonček 16.11.2011, 12:26 Ja res Tonček. Dokler mu poti in načrtov ni prekrižal Franc Šetinc. Če njega ne bi bilo, bi nam bilo hudo že pre 25 leti!
Tonček Balonček
16. 11. 2011 12.26
Janša je star maček, on ima izkušnje špe iz časov, ko je bil profesionalni (plačani) član predsedstav ZSMS, raznih komiteov in predsedstev ZKS, SZDL in podobnih komunističnih stvorov v svinčenih časih, vs evloge in kandidature so bile spedenane v nulo, še protikandidatov ni bilo, saj se je vedelo, da je le naš AJnez pravi in perspektivni kader v borbi za oblast delavskega razreda. In res, kot po čudežu s eto kaže še danes, praktično gre za edinega poštenega politika, ki mu je kaj do ljudi in slovenskega naroda. Poglejte JAnkovića, Viranta, en sam kriminal sprenevedanje, TRS so popolni diletanti, Janša ima pa program, kis o ga snovali tri leta, pisan ej na kožo ljudi, njihovih potreb in čitenj, zdaj in v prihodnosti. Komu bi sploh alhko zaupali, če ne njemu, z bogatimi izkušnjami! VAbim tudi borce in druge nostalgike prejšnjega režima, van je vaš dedič, zrasel je iz iste zemlje in korenin, ne bo vas pozabil!
Odpri.oci
16. 11. 2011 11.45
V Centru se morajo na podoben način "znebiti" še 18 kandidatov.... pa bo Jankovič edini na listi :-)
Tonček Balonček
16. 11. 2011 08.32
Potrču, ki je star maček, se kaj takšnega ne more zgoditi! Zakaj pa niso Viranta najeli in bi jim svetoval za kakšnih 10.000 EUR!
jacfive
15. 11. 2011 21.59
Kot so sporočili iz stranke, so "novi na političnem parketu" in zato tudi nevešči obstoječih protokolov in postopkov --- Tako je. Šele leta političnih izkušenj prinesejo znanje, kako pravilno sešteti število moških in ženskih kandidatov...
tinetone
15. 11. 2011 18.55
"...in zato tudi nevešči obstoječih protokolov in postopkov..." ne znajo brati pravil? in taki naj bi nas vodili v boljšo prihodnost?
igicza
15. 11. 2011 17.56
Stari mački nam obljubljajo odpravo polovice agencij, uradov,...seveda....sami pa bodo ustanovili svoje urade, agencije v katere bodo zaposlili svoje ljudi....ne vi meni....poznam jaz stare mačke...zato pa... go TRS, go SMS Zeleni in ostale nove stranke. Take rabimo v parlamentu!
MiroF
15. 11. 2011 17.45
Ma vse stranke je treba zbrisat-likvidirat, saj ni v nobeni stranki neke kvalitete v večini so pa stari obrazi, bolje, da najamemo ali zaposlimo cca. sto Švicarskih ali pa Avstrijskih sposobnežev jih dobro plačamo pa, da spravijo to obubožano od lastne politike uničeno Slovenijo na suho, to je edina rešitev !!!
Mihael Jurak
15. 11. 2011 16.00
Res je vse postavljeno na glavo. Nove liste s starimi obrazi se ponujajo kot alternativa. Pravzaprav gre za nenačelne povzpetnike , prestopnike ali pribežnike, ki so se samo malo zunanje preuredili ( veliko dajo na frizuro); eni pa ne znajo vložiti liste. Resnična alternativa je koalicija SMS zeleni .
der.janez
15. 11. 2011 16.00
morm rect, da je to totalno birokratsko sranje, katero upam, da bo odplavljeno s pol agencij in uradov, ko pride nova oblast, pa kdorkoli bo to. Mi smo v tem trenutku na DNU EVROPE in mislim, da se ne bo povsem nic spremenilo
Consultant
15. 11. 2011 14.19
Jasno, da ne. Ve se kdo je šef volilne komisije.
080
15. 11. 2011 13.46
LDSu pa kljub lažni identiteti vlagatelja niso zavrnili kandidatne liste... zanimivo...