Slovenija

FOTO in VIDEO: Janša: Bolje, da zbirajo podpise, kot pa da zažigajo avtomobile

Ljubljana, 24. 11. 2011 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Kako do tujih investicij? Janša pravi, da jih ne bo, če bo stanje v državi ostalo takšno, kot je. Virant opozarja, da je pomembno, da diplomacija odpira vrata gospodarstvu. Kaj pa bi storila Janković in Pahor?

Nadaljujejo se vroča predvolilna soočenja na POP TV. Tokrat so se v studiu zbrali predsednik SD Borut Pahor, predsednik SDS Janez Janša, predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković in Gregor Virant, predsednik Državljanske liste Gregorja Viranta. Soočenje je vodila Petra Kerčmar.

Voditeljica jih je takoj izzvala. Zakaj menite, da bi ljudje zaupali ravno vam?

Pahor: V najhujših časih je domovino varno vodil skozi čeri. Ne zaradi stranke ali sebe, ampak za domovino. Zato prosi za vnovično zaupanje.

Janša: Voli se program, ni vse odvisno od mandatarja.

Janković: Ima dobro ekipo in program. Zna delati timsko in učinkovito.

Virant: Želi narediti nekaj za državo, ima pa tudi dobro ekipo.

Predsednik SD Borut Pahor, predsednik SDS Janez Janša, predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković in Gregor Virant, predsednik Državljanske liste Gregorja Viranta
Predsednik SD Borut Pahor, predsednik SDS Janez Janša, predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković in Gregor Virant, predsednik Državljanske liste Gregorja Viranta FOTO: Miro Majcen

In konkretno: kako naj ljudje zaupajo Jankoviću, če pa je trdil, da s podjetjem Electa nima nič, nato pa se je izkazalo, da to ne drži? Zakaj je prikrival, da je lastnik hiše, v kateri živi njegov sin? Janković znova pravi, da ima čisto vest. Ves čas sem govoril, da sem Electo prodal in da so mi dolžni plačati, pravi Janković. Zakaj ni prepisal hiše na sina? Jankoviću se to ne zdi problematično.

Pahor je odgovarjal na vprašanje, zakaj je ščitil Gregorja Golobiča, ko je lagal o svojem lastniškem deležu v podjetju Ultra, ki je sodelovalo z državo? Če Pahor meni, da je v tem primeru šlo za napako in ne laž, kaj je potem za Pahorja laž? Pahor je pretehtal zadeve in se odločil, da bo na sebe prevzel odgovornost. "To je odgovorno ravnanje predsednika vlade,“ je dejal. "Šlo je za napako in laž. Ne prvo v politiki. Tudi jaz ne morem trditi, da se nikoli nisem zlagal," je dodal.

Ali se bo Janša opravičil predsedniku države Danilu Türku zaradi dokumentov v aferi Velikovec? Janša prek ovinkov odgovarja, da se ne namerava opravičiti za ta primer.

Kaj pa Virant? Odgovarjal je na vprašanje o aferi nadomestilo. Še naprej opozarja, da ni storil ničesar nezakonitega. Opozarja, da je poravnal svoj dolg in da ima visoke standarde delovanja, katerih se bo držal še naprej. 

Kje bomo našli denar?

Debata je vroča.
Debata je vroča. FOTO: Miro Majcen

In kako bodo ti ljudje postavili našo državo na noge? Razrez javnofinančnega stanja Slovenije: 16,2 milijarde smo zadolženi, obresti na kredite se povečujejo – čez 600 milijonov letos, prav zdaj smo se zadolžili za 1,2 milijarde, banke so v tujini zadolžene za 10 milijard, v prihodnjih dveh letih zapade 5 milijard evrov dolga bank. Trend zadolževanja se povečuje … Kako naprej? Kje torej privarčevati?

Koliko bo Janša skrčil javno porabo in na čigav račun? Pravi, da bomo morali povsod varčevati. "Za deset odstotkov, povsod," poudarja. Naslednje leto bomo morali privarčevati najmanj 500 milijonov. Tudi pri funkcionarskih plačah. Zmanjševali bi tudi število ministrstev, združevali bi tudi urade in podobno.

Janković stavi na mehko odpuščanje, ključna so tudi nova dela, ob tem pa sta reforma trga dela in pokojninska reforma nujni.

Pahor pravi, da so predlagali interventni zakon, katerega še usklajujejo s sindikati. Ne računa na veliko privarčevanega denarja, a meni, da bo to dobra popotnica za naprej.

Voditeljica je predstavila izračune, po katerih je treba nemudoma privarčevati od 500 do 600 milijonov evrov. Kako bi se to dalo narediti? Virant je predstavil konkretne izračune.

Pahor in Janša
Pahor in Janša FOTO: Miro Majcen

Do kdaj se bomo zadolževali? Kdaj se bomo rešili kreditov? Kaj, če se bo treba še dodatno zadolževati? Janković stavi na nova delovna mesta. Treba je tudi črpati evropska sredstva. Pahor pravi, da črpamo evropska sredstva. Dodaja pa tudi, da vlagajo v znanost in tehnologijo. Opozarja, da so nekatere stranke onemogočale sprejem kriznih ukrepov, in sicer reform. Pri tem namiguje na Janšo, ki mu ne ostane dolžan. "Ni je stvari, ki je Pahor ne zna razložiti in obljubiti," mu Janša odgovarja.

Virant bi varčeval pri oboroževanju naše države. "Časi so takšni, da je preživetje ljudi bolj pomembno kot pa orožje," pravi.

Kako se bodo pogajali s sindikati?

Janković pravi, da se bo s sindikati pogovarjal tako, kot se je v času, ko je vodil Mercator in zdaj občino. Zagovarja pokojninsko reformo, ki jo je predlagala Pahorjeva vlada.

Pahor našteva konkretne korake, ki so potrebni za dobro naše države. Pokojninska reforma, delo na črno in drugo. Janša mu odgovarja, da ni pametno vsakega ukrepa poimenovati kot reformo. Pravi, da Pahorjeva vlada ni pozvala SDS k nobenemu usklajevanju. Omenil je, da se referendumov, ki bi se mu lahko zgodili s strani sindikatov, ne boji. "Bolje je, da ljudje, če so nezadovoljni s kakšnim zakonom, zbirajo podpise, kot pa da zažigajo avtomobile in trgovine, kot se to dogaja v Grčiji in drugje," je dodal.

Janković pravi, da Janša pozablja, kako je ravnal s sindikati, ko je bil na oblasti. Sam zagovarja pogovor in socialni dialog.

Virant opozarja, da je treba graditi na zaupanju. Če tega ni, se lahko vse podre. Govoril je iz svojih izkušenj, ko se je pogajal s sindikati javnega sektorja. Poudarja, da je treba po volitvah nemudoma zavihati rokave in začeti socialni dialog. "Na koncu se da vedno najti razumen kompromis," je še dodal Virant.

Kje so delovna mesta?

Voditeljica Petra Kerčmar s kandidati v studiu POP TV
Voditeljica Petra Kerčmar s kandidati v studiu POP TV FOTO: Miro Majcen

Janković opozarja, da imamo v Sloveniji veliko uspešnih podjetij. Treba je delati, biti uspešen, tako tudi sindikati ne bodo šli na cesto, saj za to ne bo razlogov, dodaja.

Janša pravi, da je treba gospodarstvu dati manevrski prostor, prav tako ga je tudi treba razbremeniti. Kajti vlada ne ustvarja delovnih mest, gospodarstvo pa jih, pravi Janša. Na vprašanje, kako si razlaga, da ga je podprl Boško Šrot. "Isto, kot če bi me podprl Vlado Miheljak," je dodal.

Pahor pravi, da bodo jutri podpisali dogovor o gradnji hidroelektrarne na spodnji Savi, ki bo prinesel nova delovna mesta. Pahor je tako požel val navdušenja v studiu. Pahorju je zaploskal tudi Janković.

Virant pravi, da je pomembno, da diplomacija odpira vrata gospodarstvu.

Kaj pa zunanja politika?

Janković bi to področje prepustil predsedniku države Türku.

Kako do tujih investicij? Janša pravi, da jih ne bo, če bo stanje ostalo takšno, kot je. V takšnih pogojih gospodarstvo ne bo uspevalo, zato pa tudi ne bo tujih investicij.   

Preberite tudi: Ministrska ekipa? Kdo bo vodil državo?

Spregovorile tudi soproge in partnerice. V studiu so bile tudi partnerice kandidatov. Jankovića je bodrila žena Mija Janković, Janšo njegova Urška Bačovnik Janša, Pahorja partnerica Tanja Pečar in Viranta soproga Nana Brejc Virant.

Zadnje soočenje 1. decembra na POP TV

Vsa predvolilna soočenja si lahko volivci ogledajo tudi na VOYO in na spletni strani 24ur.com v rubriki Volitve. Aktualno volilno dogajanje, volilne programe, kakšna je volja volivcev in kam se nagiba tehtnica, lahko spremljate tudi v dnevnih oddajah 24UR in v nedeljskem TV Klubu. Prav tako na spletni strani 24ur.com, in sicer v rubriki Volitve.

Preberite tudi: Kako je potekalo prvo soočenje?

Kako pa drugo? Ali res obstajata dve pravni državi? in tudi V katero smer bi zmagovalec popeljal okoljsko in gospodarsko politiko?

 

 

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2098)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cromanjac
30. 11. 2011 11.04
-1
1 Spomenka Hribar: Samo eden je čist kot solza Na spletni strani DELO, 28.11.2011 Treba se je izpostaviti in povedati svoja spoznanja - celo če so zmotna, saj se bodo v soočenju z drugimi izkristalizirala. Spomenka Hribar ned, 27.11.2011, 07:00 foto: Matej Družnik/Delo Sklenila sem bila, da se v predvolilnem času ne bom oglašala v javnosti, saj je zdaj čas za stranke, da predstavijo svoje programe, se soočijo z drugimi in se tako predstavijo volivcem, ki so dovolj zreli državljani in državljanke, da bodo na volitvah znali presoditi, kdo je vreden njihovega zaupanja in kolikšnega je kdo vreden. Toda namesto predstavitve programov imamo televizijska »soočenja«, ki so bolj podobna moralnemu linču posameznih strankarskih prvakov kot pa predstavitvi njihovih programov in soočenju z drugimi programi. In to me je vzpodbudilo za naslednji premislek. Na teh »soočenjih« smo priče javnemu izpraševanju vesti kandidatov za izvolitev v parlament ali celo pretendentov za premierski stolček. To je vsebinsko v redu – ni pa primeren način izpraševanja. Kdor pride pred kamero, da bi pojasnil svoj moralni, politični ali kriminalni delikt, za katerega je osumljen, je na milost in nemilost postavljen v vlogo obtoženca, in ko skuša pojasniti oziroma odgovoriti na vprašanje/obtožbo – če do besede sploh pride –, njegov odgovor nič ne velja, kajti že naslednji hip izpraševalec zgolj ponovi isto vprašanje, kakor da ne bi bil slišal odgovora. To se dogodi recimo dvakrat, trikrat – in oddaja je končana. Izprašani ostane umazan, kakor da ne bi bil ničesar pojasnil. Namesto da bi izpraševalec komentiral izprašančev odgovor, ponavlja zgolj isto obtožbo. 2 Vsi umazani, razen enega Vsi kandidati – predsedniki – strank levice in leve sredine so po tej metodologiji nekorektnih izpraševalcev umazani, kar po vrsti: Zoran Janković, ker naj bi bil zatajil formalno lastništvo hiše, ki jo je podaril sinu oziroma v njej stanuje; Gregor Virant, ker je poleg nadomestila ministrske plače delal in služil denar; Gregor Golobič, ker je javnosti zatajil solastništvo Ultre (ni ga pa zatajil pri prijavi svojega premoženja državi); Katarina Kresal, ker je protežirala svojega prijatelja pri najemu prostorov za NPU … Le eden je čist kot solza. In to je Janez Janša. Ni problem v tem, da se novinarji obešajo na levosredinske kandidate, problem je v tem, da tako natančno izpuščajo prav samo enega: Janeza Janšo. In to gre celo tako daleč, da pri navajanju osamosvojiteljev, ki bi jih bilo treba lustrirati, kakor je predlagal predsednik stranke SMS - Zeleni, novinarka izpusti ime Janeza Janše. Ki je vendar eden od najbolj zaslužnih osamosvojiteljev. Kajti njega se ne sme niti omeniti med možnimi »lustriranci«. Janša je zunaj vsakega tematiziranja ali izpostavljanja kritiki. In to tisti Janez Janša, ki je bil minister za obrambo v času, ko je Slovenija (pre)prodajala orožje na Hrvaško in v Bosno in Hercegovino. Pred kratkim je izšla druga knjiga trilogije V imenu države avtorjev Mateja Šurca in Blaža Zgage, ki ima podnaslov Preprodaja (izdala in založila Založba Sanje, d. o. o., v zbirki Dokumenta). Toda o obeh študijah volivci in volivke niso mogli prebrati nobene analitične recenzije v časopisih, kaj šele videti kakšno televizijsko oddajo. O obeh vlada molk. Ne rečem, da gre za »zaroto molka«, prej bi rekla, da gre za strah novinarjev »za ljubi kruhek« ali pa za ravnanje »za vsak primer«, recimo, če bo Janša prihodnji premier. Kajti Janša ne pozablja! Avtorja nista prejela nobenega priznanja za ogromno in odgovorno, predvsem pa profesionalno opravljeno delo doma, sta ga pa zato v tujini: priznanje SEEMO in Srednjeevropske pobude. Za sodni proces, ki zdaj poteka na sodišču v zadevi Patria, menim, da bi bilo bolje, da bi sodišče obravnave odložilo, saj do volitev ne bo končan, torej velja, da je Janša v tem primeru načelno nedolžen – in prav sam proces daje Janši možnost, da se postavlja v mučeniško pozo, kako da ga (levica) preganja. Drugo pa je (pre)prodaja orožja v devetdesetih letih.
JezekTekaTeka22
30. 11. 2011 01.01
-1
Kerčmarjeva ma pa dons fuzbalske noge ...
fb_1098746109
29. 11. 2011 22.21
-1
Gospod Janez Novak zelo lep in humoren komentar. Verjemite, da se Peterletu prav fučka za nas kako živimo. On je zase dobro poskrbel. Pa ostali "osvoboditelji" tudi.
JanezNovakJohn
29. 11. 2011 21.29
-2
Lojze Peterle in Tito Bilo je leto 1991: Gospod Lojze Petrle odnese iz takratnega parlamenta Titovo sliko in izjavi takrat velike besede: SLOVENIJA BO V DESETIH LETIH POSTALA DRUGA ŠVICA! Gospod Lojze Petrle Danes, po dvajsetih letih se vam Slovenci (99.999%) zahvaljujemo za takratne tako velike besede in globoke misli, zato vas iskreno naprošamo: Dragi Lojze: Prosim prinesi nazaj tisto Titovo sliko, dosegli smo Švico, postali smo goli in bosi, okradli ste nas, ogoljufali dostojanstva, zato dragi Lojze, prinesi nazaj tisto sliko, da postanemo zopet hlapci in bomo živeli v taki bedi kot pod Titom, v tisto bedo hočemo, katero je delavec imel dostojanstvo in spoštovanje, hočemo nazaj v tisto bedo in železno zaveso zato, ker si govoril takrat, da smo imeli svinčene čase, ker je vsak delavec lahko šel na počitnice, imel redno in dostojno plačo, direktorji pa so se takrat do delavcev obnašali dostojanstveno in ni bilo mogoče krasti kot danes, čistilke, šoferji, delavci, uradniki, kmetje, direktorji - skratka vsi, kateri so imeli pridne roke, so si lahko takrat zidali hiše. Zato dragi Lojze, prinesi nazaj tisto Titovo sliko, ker nam je zadosti te Švice. Lepa hvala in sprejmi pozdrave od 99.999% Slovencev, posebej pa od golih, lačnih, ubogih delavcev, katerim je zadosti švicarske bogatije in zahodne svobode. Hvala. P.S.: Pozdravlja te tudi 140 tisoč brezposelnih Slovencev, kateri se pridružujejo želji!
ich123
29. 11. 2011 16.50
+0
Edina ekipa, ki je sposobna našo deželico izvlečt iz te godlje je Virantova ekipa, to pa zato, ker ni okužena z nobenim omrežjem,ki bi pritiskala na to ekipo. Vse druge stranke imajo zadaj lobije, ki čakajo na svoj kos pogače.Vse te stranke potem, ko so izvoljene svoj program lepo pozabijo in delujejo po navodilih teh omrežij. Zato, če volilci hočemo kaj spremenit moramo resno razmisliti komu dati svoj glas. Janša za nas navadne ljudi ni pametna izbira, kajti kolikor se spomnim takrat, ko je bil na oblasti ni dovolil dviga minimalne plače pa čeprav je bila gospodarska rast najvišja. Minimalca je dvignila šele Pahorjeva vlada kljub temu, da je že nastopila recesija. Bojim se, da bomo pod Janšo revni še bolj revni neglede na to kako bo šlo gospodarstvu.
tekavcminka56
30. 11. 2011 01.21
-1
viranta ali janso, vsi ostali so veliko veliko zadaj, pa vendar to kar visokemu procentu ni jasno, hja zato pa smo kjer smo
Vsejeres
29. 11. 2011 16.03
-3
Zoki bo ves denar namenik samo Ljubljani, Janša bo pa tudi Štajerce in Prekmurce upošteval.
Vsejeres
29. 11. 2011 16.01
+0
Jaz pa za Janšo. On je edini, ki nar lahko reši iz krize. V ozadju ima če Merklovo, ki pa je dama Evrope.
LonerWalt
29. 11. 2011 22.33
-2
Evropa je v propadu. Mu nč ne pomaga, če je kolega z njo.
Majda Božnar
29. 11. 2011 15.54
-5
Grem na volitve: sem za Jankovića ali Viranta. To bi bila močna koalicija., pa še "žlahta" - če ji ne uspe, pa imamo še vedno možnost za predčasne volitve - takrat se bo marsikaj lahko spremenilo.
partizan71
29. 11. 2011 14.23
+1
Zaupni dokument Dursa razkriva, da celoten plačilni promet Electe poteka prek podjetja KLM, katerega večinski lastnik je Zoran Janković, ki pa v času pred volitvami govori, da z Electo nima nič. Ljubljanski župan in kandidat na letošnjih volitvah Zoran Janković klasično poudarja, da z Electo nima nobenega odnosa, je v oddaji 24UR poročal novinar Jure Bračko in dodal, da je Janković pri tem je vztrajal tudi po tem, ko so razkrili, da je z računa Electe na račun mlajšega sina Jureta nakazal 129.000 evrov. Viri in zaupni dokumenti pa razkrivajo poslovni odnos med podjetjem KLM, katerega večinski lastnik je Zoran Janković, zastopnik pa njegov sin Damijan Janković, in podjetjem Electa. KLM je od leta 2008 prejel kar 52 transakcij od Electe, v obratni smeri pa jih je bilo 32. Iz računa KLM je samo v zadnjem letu za skoraj 300.000 evrov prejel Zoran Janković, 30.000 pa starejši sin Damijan Janković, kar ni sporno. Bolj zanimivo je, da je prek 12.000 evrov prejel tudi mlajši sin Jure Janković, ki s podjetjem KLM nikakor ni povezan, kar je potrdil tudi Damijan Janković. In predmet nakazila? Prevoz in prehrana. Plačila, ki bi jih morala opravljati Electa, izvršuje torej podjetje KLM. Electa inženiring ima 4 transakcijske račune, ki so blokirani. Ker ne more poslovati, je finančni tok s pomočjo podjetja KLM v lasti Zorana Jankovića speljan mimo Electe, s tem pa so oškodovani upniki, ki so Electi zablokirali račune, saj zanje denarja ne ostane. Zoran Janković, njegova sinova, podjetji Electa in KLM so v tem trenutku v davčni preiskavi, z dokumenti pa naj bi razpolagalo tudi tožilstvo. In v njih med drugim piše: ''Kot je bilo ugotovljeno v davčni preiskavi pri Zoranu Jankoviću in povezanih osebah, družba Electa inženiring, d. o. o., od blokad svojih transakcijskih računov formalno posluje preko družbe KLM naložbe, d. d., saj preko računov te družbe plačuje dobavitelje, leasing obroke za avtomobila, ki jih uporablja, nakazuje plače svojim zaposlenim in druga izplačila.'' V oddaji 24UR so na Zorana in Damjana Jankovića naslovili več kot deset vprašanj, a kandidat za mandatarja ni odgovoril niti na eno. Damijan Janković pa je med drugim zapisal, da ''sta Electa in KLM v upniško-dolžniškem odnosu; da je sam zastopnik KLM in sam podpisuje vse dokumente; da niso oškodovali nobenih upnikov in da Jure Janković iz računa KLM ni prejel nobenega nakazila."
usi-glih
29. 11. 2011 06.43
-2
kaplarjevi postopači so lepo povedali v svojem programu da bodo državno lastnino razprodali, kar je niso v prejšnjem mandatu . In brez državne lastnine je največji posestnik v državi cerkev in ta bo tudi vladala. To je VES program ki ga ima SDS.
Libra77
28. 11. 2011 22.53
-1
V redu Borut, ampak, če Slovenec pijan povozi nedolžno peško, gre TAKOJ v zapor, ne drugi dan v službo. Vem pa kot davkoplačevalec, da če gre od vas eden, bi jih šlo preveliko in bi imeli morda samo par zasedenih sedežev v državnem zboru.
iMiniCak
28. 11. 2011 19.24
+3
vOLILI BOMO PETRO, KER GOVORI KOT DEŽ
Jože Zaplati?
28. 11. 2011 16.29
+0
NAJBOLJ NAS ZANIMA KAJ V SVOJEM MABNDATU DOBREGA DELA ZA DRŽAVO, POVSOD PO SVETU NAJPREJ ODGOVARJAJO PREDSEDNIKI DRŽAV PRI NAS MU ŠE NI TREBA NITI NOBENMU POLAGAT RAČUNE KAM JE DAL DENAR. KO JE ŠEL PO NEPOTREBNEM V BOSNO. VPRAŠAL BI GA KOLIKO NJEGA BRIGA GLEDA GOSPODARSTVA V DRŽAVI POTUJETA Z ŽENO KJE SE NJIMA ZDI KJE SO SEDAJ DELA IZ AFRIKE PA KAJ VSE JE OBLJUBLJAL KAKA DELA MILIJONSKA JE UREDIL. A JE PLAČAN SAMO ZATO, DA DELI ODLIKOPVANJA DRUGASČE GA NI VIDET V MEDIJIH
Jože Zaplati?
28. 11. 2011 16.23
-3
DA SLUČAJNO NEBI JANKOVIČ K SEBI JEMAL PAHORJA TO SE ŽE NEKAJ ČASA MELJE ZATO JE JANKOVIČ VSE BLIŽJE PAHORJU NA LESTVICI NEPOPULARNIH
OpaZokiStyle
28. 11. 2011 14.31
+3
Kar se tiče Viranta in njegovega nesrečnega nadomestila. S tem ko je vrnil denar je priznal da ga je polomil, drugi pa pač niso priznali. Poleg tega se je še dodatno zapletel ko je rekel da mu je to svetoval njegov PR(ne torej zaradi tega ker bi bilo to prav ampak čisto premišljeno iz taktičnih razlogov). Na konkurenčnem forumu je nekdo prišel na idejo da bi ta denar raje dal v dobrodelne namene. Škoda da mu njegov PR to ni svetoval
iMiniCak
28. 11. 2011 19.25
+2
PROBLEM JE, KER GA NI POLOMIL, JE PA TO PRIZNAL . NEUMNOSTI SE NE ODPUŠČA, LAŽI SE
ipit
27. 11. 2011 21.55
+3
kaj če bi naredili legalizacijo marihuane\"!!
elephantus
27. 11. 2011 12.21
+5
Janša vaš prijatelj Bavčar je z vašo pomočjo zafural veliko slovenskih podjetij, ki so že zdaj v tujih rokah nekaj jih pa še bo če boste vi mandatar. Zaradi vašega podpornika Šrota pa bo še nekaj podjetij romalo v roke tujcem.Če bi Jankoviča pustili v Merkatorju bi zdaj Merkator kupoval Agrokor vi pa ne bi imeli zagrizenega konkurenta na teh volitvah.Karkoli boste zdaj dosegli na teh volitvah bo to vaš propad.Če zmagate boste izbrisani iz slovenske politične scene, če pa ne imate možnosti 50/50, da vam sploh kaj uspe narediti na naslednjih volitvah.Svoj prejšnji mandat ste vodili katastrofalno.
elephantus
27. 11. 2011 12.13
+7
Janša je svojo kariero šele dobro začel, ko je že osebno nadziral uničevanje dokumentacije od orožja, za katero je tudi nekdanji sodelavec povedal, da se je uničevala dve noči. Popolnoma nobenega razloga ni, da bi se uničevala dokumentacija od orožja razen, če želiš prikriti dejstva o tem koliko je bilo orožja in kam je šlo orožje.To je bilo uničevanje uradne dokumentacije, ki je popolnoma primerljiva s tem, da bi nekdo zdaj na obrambnem ministrstvu uničeval dokumentacijo od orožja, ki ga ima naša vojska, potem pa bi v Afganistanu pusti pet Humwayev in nekaj pušk in topov, ker itak nihče ne bi vedel koliko je tega orožja.Veliko dokumentacije je bilo tudi v SKB sefu, ki so ga izpraznili v želji, da bi pridobili morebitne inkriminirajoče dokaze, ki bi lahko bili problem za njih.Toda določeni posamezniki so bili prepametni za njih.Kljub temu, da so roparji sefa imeli sodelavce na največji policijski postaji, ki je 100 metrov oddaljena od sefa.
elephantus
27. 11. 2011 12.15
+2
Jim ni uspelo izprazniti vseh sefov, ker bi za to potrebovali več kot eno noč, kar je preoptimistično pa četudi imaš okrepitve na policiji.
AGTisler
25. 11. 2011 16.24
+7
Jankovič je Janši lepo razložil zadevo o Merkatorju.
mamica55***
26. 11. 2011 12.34
+1
A to, kako je vsa trgovska podjetja v Sloveniji uničil?
Aljooo
26. 11. 2011 18.26
+4
Ja janša jih je. Taka god rast pa nobenega prihranka ker je mogl vse v žepe it.
Murkl
27. 11. 2011 23.40
-1
Fantje vi ste res revezi.. no trenutno ste dusevni revezi, po 3 letih vladanja Jankovica boste pa se financni revezi...
iMiniCak
28. 11. 2011 19.27
+0
UČINKOVITOST JANKOVIČA SE MERI V MINUTAH IN NE V LETIH. V 5 MINUTAH PO VOLITVAH BOMO VIDELI, DA SMO ŠE VEČJI REVEŽI, KOT SMO MISLILI, DA JE TO SPLOH MOGOČE, OD TEGA QUAZI SLOVENSKEGA VLADARJA
srbiadotokia
25. 11. 2011 15.09
-2
se počasi uresničuje :) niti vaš bog vam več ne pomaga.
korintos1
25. 11. 2011 15.48
+2
mamica55***
26. 11. 2011 18.51
-2