Slovenija

SLS za izenačeno kakovost življenja v Sloveniji

Ljubljana, 25. 11. 2011 17.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V SLS se zavzemajo za to, da se bo Slovenija v celoti razvijala "ne po dveh ali treh hitrostih", ampak z enako hitrostjo, kar pomeni tako prestolnico kot vsak kraj na podeželju.

Ljubljana je prestolnica Slovenije, na katero smo lahko vsi ponosni in katere status moramo ohranjati, je poudaril predsednik stranke SLS Radovan Žerjav. Glede na to, da je prestolnica, ji je treba posvetiti ustrezno pozornost za razvoj kakovosti bivanja.

Zavzemanje SLS za enakomerni regionalni razvoj ne pomeni, da se ne bi smela razvijati tudi prestolnica, še poudarja Žerjav. Zavzemajo se namreč za to, da se bo Slovenija v celoti razvijala "ne po dveh ali treh hitrostih", ampak z enako hitrostjo, kar pomeni tako prestolnico kot vsak kraj na podeželju.

Žerjav pravi, da je zavzemanje za enakomerni razvoj tudi zavzemanje za razvoj prestolnice.
Žerjav pravi, da je zavzemanje za enakomerni razvoj tudi zavzemanje za razvoj prestolnice. FOTO: Miro Majcen

V naslednjem mandatu bodo poskušali kakovost življenja izenačiti po celotni Sloveniji, da ne bodo otroci na podeželju v deprivilegiranem položaju in da razlike v kakovosti življenja ne bodo povzročale prevelikih migracij.

Kandidati stranke v ljubljanskih volilnih okrajih Janez Žagar, Velislav Žvipelj, Stanislav Raščan, Alojz Škrajnar, Andreja Grabner in Drago Čepar so predstavili pogled SLS na probleme, s katerimi se sooča slovenska prestolnica. Med drugim se zavzemajo za ureditev prometa, protipoplavne ukrepe, ohranjanje kulturne dediščine in uspešnejše črpanje evropskih sredstev.

Kandidati SLS Gregor Košir, Janez Tomšič in Tatjana Devjak so se predstavili tudi v Ribnici, kjer so spregovorili o svojem pogledu na realizacijo projektov v okviru tretje razvojne osi ter drugih aktualnih lokalnih temah.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hud_Hren
27. 11. 2011 11.10
Naš Žerjav zmore tako globoke misli tudi brez dobršne mere alkohola.
Tonček Balonček
26. 11. 2011 17.14
Nočemo biti vsi tako revni kot Janez Janša!
13robertos
25. 11. 2011 18.05
-2
Radovan pošlji v ogenj v promocijo DR Larisa Gajzera pol bo SLS prišla v parlament
korintos1
25. 11. 2011 17.58
-1
Potem pa enkrat obišči Dunaj, potem pa Lipnico. Ni isto in ne bo.