Slovenija

Na Greenpeaceov poziv sta se odzvali le dve stranki

Ljubljana, 09. 11. 2011 20.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Karmelina Husejnović/Maja Kos
Komentarji
12

Vse stranke, ki so se podale v predvolilni boj, je slovenski Greenpeace pozval, naj podprejo čisto energijo in se zavzamejo za obnovljive vire. Ob tem pa zavrnejo projekte, kot sta 6. blok šoštanjske termoelektrarne in 2. blok krške nuklearke.

Vse stranke, ki so se podale v predvolilni boj, je slovenski Greenpeace pozval, naj podprejo čisto energijo in se zavzamejo za obnovljive vire. Ob tem pa zavrnejo projekte, kot sta 6. blok šoštanjske termoelektrarne in 2. blok krške nuklearke.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Manca92
13. 11. 2011 22.05
+1
@igicza Najprej mi odgovori na to, kdo je sploh omenjal kakršne koli ptiče? Kakorkoli, celice naj bi bile naložba za celo življenje. njihovo 100% učinkovitost dosežemo s tem, da je non stop sama površina brez najmanjše umazanije. Poglej kdaj po hišah, kaj se vse nabere na strehah. In najdi mi človeka, ki bo vsak vikend lezel gor na streho in globinsko čistil svoje celice. In če je to naložba za celo življenje, zakaj proizvajalci dajejo samo 15 - 20 let garancije? Če bi bila to investicija za celo življenje, bi po kmečki logiki to morala biti doživljenska garancija. Če želiš s celicami preživeti zimo, ti to veselje mirno prepuščam. Če ti uspe, takoj po celi strehi postavim celice, po parceli vetrnice in se odklopim od elektrarne. Mogoče se niti ne zavedaš, koliko energije porabi en navaden hladilnik, kalorifer, štedilnik, pečica itd. Sredi Afrike je nemogoče živeti samo na celice. Kje boš v Sloveniji...
zaveden
11. 11. 2011 15.58
Se zavzemam za OVE, ker se sam tudi s tem dnevno ukvarjam. Novi zakon PURES (pravilnik o učinkoviti rabi energije) pravi da mora imeti vsaka nova gradnja ali adaptacija v SLO najmanj 25% OVE za ogrevanje in pripravo TSV. Tukaj pa si pridemo navzkriž z investitorji, ki imajo na papirju podatke, ki ustrezajo PURES-u, vgradijo pa nič od sprojektiranega. Važno da uslužbenec na občini naredi kljukico na projekt in gradnja se lahko začne. Nobena institucija ne kontrolira ali se bo PURES tudi v praksi uveljavil. Malo za v vednost Greenpisovci: za proizvodnjo enega panela za fotovoltaiko se porabi toliko energije da se nikoli v življenski dobi panela investicija ne povrne. Tako da.....
Crawezza
11. 11. 2011 13.48
Za termoelektrarno se strinjam. Za Nukelarko pa NE!
ich123
10. 11. 2011 17.12
Ja, hrčka v kolo pa nam bo proizvajal elektriko !! HA, HA, HA.... !!!!!!
WakeUp1
10. 11. 2011 14.22
hondica10.11.2011, 12:371 Aha, zdaj vem, katerih dveh strank definitivno ne bom volil. Koga pa potem boš, če si zaradi tega odpisal ti dve opciji, potem si verjetno že zdavnaj odpisal tudi vse ostale kandidate... pri tem seveda predvidevam, da nisi dvoličnež.
hondica
10. 11. 2011 12.37
Aha, zdaj vem, katerih dveh strank definitivno ne bom volil.
igicza
10. 11. 2011 09.51
Manca92....daj se ti raje malo informiraj o stvareh, pa pol kvasi neumnosti. Na Danskem, Avstriji in drugih EU državah so očine in celo pokrajine energetsko zamozadostne. Vsak vaščan/meščan ima svoj delež v vetrnici, viške energije prodajajo, s tem tudi nekaj zaslužijo. Študija je bila narjena...niti eden ptič se ni zaletel v eno samo vetrnico. Mimogrede, še Kitajska, ki trenutno na svetu najintenzivneje vlaga v OVE nas bo po tamalem prehitel. Večina drugih evropskih držav ali pa nekatere občine teh držav imajo za cilj 100%OVE do 2050. Ali si mi takega cilja ne moremo postaviti, želeti in tudi izpeljati??? Seveda ne. S tako miselnostjo pa res ne. Pa mimogrede...o "dragih" sončnih kolektorjih...v desetih letih se investicija povrne in kolektorji se tako kot vse ostalo normalno reciklirajo.
Manca92
09. 11. 2011 22.11
+1
Nekateri pač na evolucijski krivulji niso prišli dlje od prabičkarjev. V Sloveniji se sončne celice ne splačajo, ker je premalo sonca, sploh pa proizvedejo premalo energije in so pregrešno drage. Vetrnice prav tako. Verjetno nihče ne razmišlja, da z obnovljivimi viri energije ni možno živeti in oskrbovati vseh gospodinjstev, tovarn itd. Bodo mogoče sončne celice poganjale železnico? Ljudje, začnite razmišljat!
igicza
09. 11. 2011 22.03
No no...biti zelen že zdavnaj ni več moderno. To že zdavnaj ni samo moda. Tudi časi obrekanja in žaljenja zelenih so že zdavnaj mimo.
dannyer
09. 11. 2011 20.50
"GreenPeace", ne živijo na zemlji ampak na luni in manipulirajo z netočnimi podatki samo zato da so člani joj
Odpri.oci
09. 11. 2011 20.37
Je to morda tisti "GreenPeace", ki se je LANI zavzemal za čimvečji delež obnovljive energije (veter, sonce, BIOMASA...), letos pa že ZAHTEVAJO manjšo porabo lesa (biomase), ker naj bi bila "energetska izraba lesa" škodljiva ?????? . Trop prepotentnih politikantov, priklopljenih na proračunsko financiranje, ki sploh ne ve, kaj bi radi.... in v parih mesecih demantirajo sami sebe !!!!!!!
alterego
09. 11. 2011 20.30
bog, odpusti jim, saj ne vejo, kaj govorijo!