Slovenija

Liste kandidatov vlagajo tudi nekateri manj znani

Ljubljana, 09. 11. 2011 16.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred iztekom roka liste kandidatov po Sloveniji vlagajo tudi nekatere manj znane zunajparlamentarne stranke, kot so Stranka slovenskega naroda, Stara pravda – stranka prava, Naprej Slovenija in Stranka Humana Slovenija.

Stranka slovenskega naroda odhaja na volitve s podporo stranke Glas žensk Slovenije in še nekaterih civilnih združenj. Nastopa Koalicije domoljubnih strank, ki so jo napovedovali še skupaj s strankama Naprej Slovenija in Stranko enakopravnih dežel, tako na teh volitvah ne bo.

Stranka slovenskega naroda
Stranka slovenskega naroda FOTO: POP TV

Kot je povedal podpredsednik Stranke slovenskega naroda Zdenko Vinkov Vincenc, so kandidatne liste s potrebnimi podpisi že vložili v volilnih enotah s sedeži na Ptuju, Mariboru, v Celju, Novem mestu, Kranju in Postojni. Nameravajo kandidirati v vseh volilnih enotah, so pa zadeve ponekod še v teku.

Po besedah predsednice stranke Glas žensk Slovenije Monike Piberl je tudi njihova stranka prispevala nekaj kandidatov, največ v Mariboru, kjer bo kandidirala tudi sama.

Kandidate bo na volitvah imela tudi stranka Naprej Slovenija. Listo je stranka vložila v treh volilnih enotah, in sicer v volilni enoti s sedežem v Mariboru in v obeh volilnih enotah s sedežem v Ljubljani, verjetno pa jo bodo vložili tudi v volilni enoti s sedežem v Novem mestu, je povedal Jožef Jarh.

Tudi predsednik Stare pravde – stranke prava Ludvik Poljanec je napovedal vložitev kandidatur v vseh volilnih enotah. Ponekod jim sicer manjka še nekaj podpisov, vendar Poljanec ocenjuje, da s tem ne bo težav. Trenutno imajo po njegovih besedah okoli 50 kandidatk in kandidatov. Poljanec je ob tem še napovedal, da bodo v četrtek na ustavno sodišče vložili pobudo, da bi celoten postopek in volitve prestavili na 18. december. Ocenjujejo namreč, da so nekatere volilni postopki in določbe v zakonodaji v nasprotju z ustavo ter da volivcem ni zagotovljena enaka pravica, da volijo in so voljeni. Pobudo naj bi podprle tudi nekatere druge manjše zunajparlamentarne stranke.

Predsednik Stranke Humana Slovenija Miran Šic pa je pojasnil, da imajo – ker so novi na prizorišču in majhni v organizaciji – doslej "pokritih" kakšne štiri, pet volilnih enot. Ali jim bo povsod uspelo zbrati manjkajoče podpise podpore, Šic ni želel napovedovati. Vsekakor bodo na volitvah nastopili, če ne povsod, pa vsaj v nekaj volilnih enotah, je poudaril.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bozovar
12. 11. 2011 19.03
TO JE PRAVIČNA STRANKA ...
Danijel Fric
09. 11. 2011 21.09
To je nekaj pravega, HUMANA SLOVENIJA, program da se lahko vse stranke skrijejo pred njim.
sinocka
09. 11. 2011 19.48
a je hudo objaviti resnico?
sinocka
09. 11. 2011 19.44
Kaj je kdo razmisljal, da slovenci ne znajo misliti? dajte no elita. kdo vam daje pravico, da si vse jemljete v svoje roke? tolk da niste razglasili, da volitve sploh niso potrebne, nove stranke tudi ne. boste kar med sabo izbrali nove voditelje. katastrofa od države